Læsetid: 7 min.

Bare ét år i fattigdom i barndommen har langvarige negative konsekvenser for voksenlivet

Ny forskning viser, at oplever børn bare et enkelt år i fattigdom, så sætter det sig langvarige spor i voksenlivet. Og for første gang kan man vise, at det er på grund af netop fattigdommen og ikke andre faktorer
10. marts 2018

At opleve fattigdom i barndommen har negative konsekvenser for, hvordan et barn klarer sig i sit voksenliv. Selve konklusionen er måske ikke så overraskende, men rent forskningsmæssigt er det ganske svært at bevise.

Tidligere danske forskningsstudier fra blandt andet SFI har fundet, at børn, der har oplevet blot et enkelt år i fattigdom, klarer sig dårligere i uddannelsessystemet, har øget ledighed og har større risiko for at havne på førtidspension.

Men de studier har ikke kunnet isolere, hvad der var årsagen til, at det enkelte barn klarede sig så dårligt. Da gruppen, man sammenlignede med, var andre familier, som ikke oplevede fattigdom, var det ikke muligt at sige præcis, om det var på grund af fattigdom eller alle mulige andre faktorer, at barnet fik problemer i voksenlivet. Var det, fordi barnet voksede op i fattigdom, i et dårligt kvarter, gik i dårlig skole, havde lavtuddannede eller psykisk syge forældre kunne studierne altså grundlæggende ikke sige så meget om.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Ditlev Nissen
  • lars søgaard-jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Kurt Nielsen
  • Ejvind Larsen
Hans Ditlev Nissen, lars søgaard-jensen, Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Touhami Bennour

Paul Eluart, en kendt digter i 6o ernes i Frankrig. sagde "hvis du siger jeg er fattig" det vil bare gøre ting værre. Men hvis du siger det kan ikke fortsætte på den måde, er der en løsning". Det kræver " en kvante spring" og i samfundet er der altid store begivenheder, der skal kastes "i vandet også när man ikke har lært at svømme. Tresserne var rige af muligheder, især med Antikolonialismen.Algeriet krig har præget hele perioden. Syez krig i Egypten, var ikke andet en hævn mod Nasser fordi han hjalp Algeriet. Men det har skuffet mig at europeie ikke fortsætte, de har protestet mod krige her der men det faldt til sidst til fordel for kolonialism på en anden måde ( hegemoni med hjælp fra befolkning, Og "renaissancen som begyndte Egypten har spillet også en stor rolle for folk". Det samme begivenheder kan være Universelle men det virker ikke universelle og ser folk forskelligt på den. Ex 68 i Europa( revolte mod Autoritaire systemer, det har være i den arabiske verden som resultat og ikke som Årsag til revolten( renaissance). resten er kendt.

Eva Schwanenflügel

Fra artiklen :
"Selv om effekterne altså ifølge ministeriets egen undersøgelse er begrænset til, at et typisk kontanthjælpsforløb er blevet lidt over fire dage kortere, fastholder Troels Lund Poulsen, »at kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen virker og har fået flere i job eller uddannelse«.

Ministeren kunne også have sagt :
Jeg anerkender slet ikke at der findes fattigdom i Danmark. Og det er bedre at folk må suge på labben, end at de har et godt liv. Vi må alle falde på knæ for det hellige arbejdsmarked, thi det er selve meningen med alt.

Elisabeth Andersen og lars søgaard-jensen anbefalede denne kommentar