Læsetid: 5 min.

Boligselskab om asbestsag: Vores beboere skal ikke blive »forvirrede«

Det nemmeste er at tæppebombe beboere med alle mulige oplysninger. Men så risikerer beboerne at blive forvirrede, siger to direktører fra boligselskabet FSB som forklaring på, at beboerne i Tingbjerg ikke fik at vide, at deres køkkener skulle asbestsaneres
Boligselskabet FSB valgte bevidst ikke at orientere beboere i 120 lejligheder i Tingbjerg om, at deres køkkener skulle asbestsaneres i 2016.

Boligselskabet FSB valgte bevidst ikke at orientere beboere i 120 lejligheder i Tingbjerg om, at deres køkkener skulle asbestsaneres i 2016.

Simon Skipper

23. marts 2018

Boligselskabet FSB valgte bevidst ikke at orientere beboere i 120 lejligheder i Tingbjerg om, at deres køkkener skulle asbestsaneres i 2016. Det vigtigste for beboerne er nemlig at få viden om, hvad der skal ske, og hvad det kommer til at koste, og at selskabet selvfølgelig overholder alle regler, forklarer administrerende direktør Bjarne Larsson (BL) og direktør for drift, byggeri og jura Pia Nielsen (PN).

– Hvorfor vælger I ikke at sige til beboerne, at der skal asbestsaneres?

BL: »Hvordan skal vi informere beboerne om alle de mange, mange detaljer, der er i sådan en bygning? Man kan sige, at i det øjeblik renoveringen bliver udbudt, så fremgår det af udbuddet, at der er asbest, og der er fuldstændig faste regler for, hvordan det skal håndteres. Det betyder, at dem, der byder ind, skal dokumentere, at de er uddannede til at håndtere asbest, og at de vil følge retningslinjerne, der ligger for området.«

– Er det en detalje, at der bliver asbestsaneret inde i en lejlighed, hvor folk bor?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
  • Anne Albinus
Eva Schwanenflügel, Katrine Damm og Anne Albinus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Politianmeld de to direktører for FSB - de har udsat ikke-infomerede lejere for en alvorlig helbredsrisiko. Det må og skal straffes!

Hans Larsen, Torben Skov, Karsten Lundsby, Gert Romme og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

Frede Jørgensen.

Som det ser ud, har beboerne beboet deres bosted, mens renoveringen fandt sted. De kan have eller har været udsat for asbest. De forsatte med at bruge køkkenet i god tro.

Kan det være rigtigt, Frede? I mine øjne er det faktisk kriminelt.

Frede Jørgensen

Britta, FSB har garanteret gjort deres bedste
for at informere og udføre renoveringen,
hvorfor skulle FSB være interesseret i andet ?

Michael Waterstradt

Frede; for at spare tid og penge. Sikkerhedsforanstaltninger ved oprydning -og renoveringsprojekter der indbefatter asbest, er omstændige og besværlige, og hvis risikoen for død og ulykke skønnes at være minimal, kan det være incitament nok til at se den anden vej.

Jeg er en af beboerne fra Tingbjerg - og tro mig, Frede....Michael ser IKKE spøgelser. Han har helt ret, og FSB har virkelig ikke passet på beboerne. Så enkelt er det.