Læsetid: 2 min.

Ekspansion er vilkåret, siger svinebonde med 13 gårde

Preben Hansen investerer også i Rumænien, hvor der er større velvilje over for nye produktioner end det, han oplever som landmand i Danmark
22. marts 2018

»Når man nu engang er selvstændig og har det gen, så skal der helst ske en udvikling. Tingene dør uden udvikling,« siger Preben Hansen.

Han er en driftig landmand. For adressen Avdebogård, Bjergskovvej 24, Tuse Næs, hvor han bor, er der hos Det Centrale Virksomhedsregister registret 13 anparts-, aktie-, andels- og interessentselskaber som udtryk for de mange aktiviteter, landmanden har gang i. Og i det Centrale HusdyrbrugsRegister står hovedselskabet Avdebogård Svineproduktion ApS som ejer af 13 svinebesætninger på 13 adresser, de seks på Tuse Næs, resten andre steder på Vestsjælland.

Nu ønsker han at samle nogle af Tuse Næs-produktionerne på ét sted: Tollermosegård.

– Du er del af udviklingen mod stadig færre, stadig større bedrifter?

»Jo, det er en ret naturlig udvikling, når man ser rundt omkring i verden,« siger Preben Hansen.

– Nogle landbrugsøkonomer kalder det ’landbrugets trædemølle’?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • David Zennaro
Ejvind Larsen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Det skal simpelthen forbydes. Landbrug skal ikke drives af andre landes landmænd med total mangel på ansvarlighed for det samfund og den kultur, landbruget dyrkes i.

Eva Schwanenflügel, Estermarie Mandelquist, Ole Frank, Michael Waterstradt, Troels Brøgger, Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, Flemming Berger, Vibeke Hansen, Gert Romme, Kim Houmøller og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Morten Jensen

Betragter de rumænske svin de danske svin som rige svin eller er det forbeholdt deres ejer?

Eva Schwanenflügel og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Jeg kan forstå at hele nationen nu skal omkranses af et 1,5 meter højt hegn på grænsen mellem Tyskland og Danmark ifølge et forslag fra DF og VLAK Marionet Teateret.

Hegnet skal forhindre vildsvin i at komme til Danmark med risiko for afrikansk svinepest.

Pudsigt nok er der ikke pigtrådshegn på 1,5 meter mellem Nederlandene og Belgien eller Nederlandene og Tyskland. Er svinene i vores nabolande immune overfor afrikansk svinepest ?.

Hvorfor skal hele Danmark lukkes inde bag et pigtrådshegn, for at et par svinebønder kan føle sig sikre mod svinepest. Rygter vil vide, at den afrikanske svinepest også kan indføres i foderet. Så jeg går udfra at fodertransporterne: Det er slut med dem over grænsen.

De samme svinebønder transporterer deres svin gennem det halve Europa til slagtning. Der er ingen risiko for infektion må vi forstå.

I er simpelthen for langt ude med det her pigtrådshegnsforslag ! Esben Lunde Larsen (V) og Kristian Thuelsen Danefæ Dahl (DF). Det har ikke noget med svinepest at gøre. Ønsket om at opføre en lukket grænse ad bagdøren det er formålet.

Jeg aner den egentlige hensigt. DF skal have betaling for at Marionet Teateret ikke makkede ret ved vinterens skatteforhandlinger. Først den modbydelige Ghetto pakke og nu skal der opføres forgængeren til en " Donald Trump mur " på grænsen mellem Danmark og Tyskland. Tro mig det hegn bliver aldrig fjernet igen med DF´s gode vilje. Næh åbningerne i hegnet bliver forsynet med en hængelås og nøglen den ligger låst inde i Thyregod hos Kristian Thulesen Danefæ Dahl (DF).

Gennemføres det her forslag bør det overvejes at smide Danmark ud af Schengen samarbejdet. Så er der i det mindste spillet med åbne kort. Så er vi helt frie til at låse os selv inde ligeså meget vi har lyst til.

Eva Schwanenflügel, Ole Frank, Kim Houmøller, Hans Larsen, Karsten Aaen og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar