Læsetid: 8 min.

Hverken Burma, Bangladesh eller Danmark vil have Anowar. Flygtningehjælpen kræver nu sagen genoptaget

Samtidig med, at FN anklager Burma for etnisk udrensning af landets muslimske mindretal, rohingyaerne, forsøger danske myndigheder at slippe af med en 31-årig flygtning. Selv siger han, at han er rohingya fra Burma, men det tror de danske myndigheder ikke på. Trods årelange anstrengelser er det dog ikke lykkedes for Nordsjællands Politi at finde et land, som han kan udsendes til
Mohammed Anowar har boet i Jelling i en årrække, mens han har ventet på en afgørelse i sin sag. Han har haft flere job undervejs – blandt andet her i Gormhallen.

Mohammed Anowar har boet i Jelling i en årrække, mens han har ventet på en afgørelse i sin sag. Han har haft flere job undervejs – blandt andet her i Gormhallen.

Sigrid Nygaard

14. marts 2018

Siden oktober 2012, hvor Mohammed Anowar kom til Danmark som flygtning, har han gået rundt i Jelling og ventet på en afklaring af sin situation. Samtidig med, at flere hundrede tusinde rohingyaer siden august 2017 er enten fordrevet eller flygtet fra Burma (Myanmar) til Bangladesh, har danske myndigheder gjort, hvad de kunne for at slippe af med den nu 31-årige flygtning.

Informations aktindsigt i sagen viser, hvordan politiet i årevis forgæves har forsøgt at få enten Burma eller Bangladesh til at anerkende manden som statsborger i deres land, så han kan udsendes. Men hidtil helt uden resultat: Hverken Danmark, Burma eller Bangladesh ønsker at give den 31-årige mand ophold.

Selv hævder Mohammed Anowar, at han er rohingya fra Burma. Det samme har medlemmer af det rohingyanske samfund i Danmark skriftligt bekræftet. Hvis det er rigtigt, ville han stå til at få asyl her i Danmark, fordi rohingyaerne er blevet forfulgt i Burma også før, at den etniske udrensning begyndte i sommeren 2017.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Mondrup
  • Dorte Sørensen
  • Steffen Gliese
  • Katrine Damm
  • Sebastian Sylvester Rosenberg
  • Eva Schwanenflügel
Christian Mondrup, Dorte Sørensen, Steffen Gliese, Katrine Damm, Sebastian Sylvester Rosenberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det virker højst mærkværdigt.
Når Anowar kun taler rohingya, må man da gå ud fra at han netop er rohingya.

Ida Trier, Karsten Aaen, Tue Romanow, Dorte Sørensen, Steffen Gliese, Randi Christiansen og Gert Romme anbefalede denne kommentar

På mange områder har Danmark gennem de seneste 15 år udviklet sig til en ganske ubehagelig og useriøs bananrepublik. Og her er endnu et eksempel.

Steffen Gliese, Ida Trier, Karsten Aaen, Tue Romanow, Eva Schwanenflügel og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er en farce - og det er latterligt, at man bruger enorme ressourcer på et menneske, der efter alt at dømme er faldet godt til i Danmark.

Ida Trier, Karsten Aaen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Han forsørger endda sig selv, og arbejdspladsen er glad for ham. Hvorfor denne nidkære forfølgelse på et så åbenbart tyndt grundlag. Uskyldig til det modsatte er bevist - politiet kan ikke løfte bevisbyrden, og alt bekræfter anowars forklaring. Har de ikke andet at tage sig til, eller er det støjberg og df, som ånder dem i nakken? Det er en pinlig sag for dansk forvaltning.

Ida Trier, Karsten Aaen, Tue Romanow, Dorte Sørensen, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Der sker alt for mange totalt vilkårlige udvisninger, eller forsøg på samme.
Det er kun et bittelille billede, medierne viser.
Følgerne er forfærdelige.. Mange får PTSD, hvis de ikke har det i forvejen, og forsøger at tage deres liv.
Eller de dør, når de er blevet udvist.
Men det er bare ærgerligt.. :-(

Steffen Gliese, Ida Trier og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Det er kvalmende og deprimerende læsning. Det er jo ren psykisk tortur der udøves her mod et i nød. Hvordan kan noget så koldt og kynisk foregå i Danmark. Jeg må græde på Danmarks vegne. Hvor dybt kan vi synke.

Steffen Gliese

Jeg forstår ikke, at man kan tillægge afgørelserne nogen tiltro, når de så tydeligvis ikke foregår på reelt grundlag. Der træffes jo også afgørelser, som simpelthen ikke kan føres ud i livet, og så kalder man det alligevel realistisk politik! Nej, politik er kun realistisk, hvis den benhårdt forholder sig til de faktiske forhold.