Læsetid: 4 min.

Ida Auken om den svækkede Miljøstyrelse: »Det er trist ud over alle grænser«

Demokratiet er på spil, når man rykker ministerbetjeningen væk fra Miljøstyrelsen og helt tæt på miljøminister Esben Lunde Larsen i departementet. Det mener tidligere miljøminister Ida Auken, som siger, at der er brug for virkelighedsnær, ikke ministernær, rådgivning på miljøområdet
Ida Auken (R), der selv var miljøminister fra 2011 til 2014, begræder rundbarberingen af Miljøstyrelsen. »Omorganiseringen er et klart signal til alle medarbejdere om, at Esben Lunde Larsen vil sætte politiske interesser over faglige hensyn. Det kan ikke tolkes anderledes,« siger hun.

Ida Auken (R), der selv var miljøminister fra 2011 til 2014, begræder rundbarberingen af Miljøstyrelsen. »Omorganiseringen er et klart signal til alle medarbejdere om, at Esben Lunde Larsen vil sætte politiske interesser over faglige hensyn. Det kan ikke tolkes anderledes,« siger hun.

Jens Dresling

7. marts 2018

»En opsplitning i atomer.«

Sådan beskriver tidligere miljøminister Ida Auken fra De Radikale den seneste udvikling i sit gamle ministerium.

Som Information skrev i lørdags, flytter miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) alt ministerbetjening, lov- og bekendtgørelsesarbejde fra Miljøstyrelsen til departementet, helt tæt på ministeren selv. Det sker samtidigt med, at Miljøstyrelsen udflyttes til Odense og 150 medarbejdere rykkes fra styrelsen til departementet.

»Det er en markant svækkelse af det faglige fokus i ministeriet og en opgradering af de politiske interesser. Styrelsen er jo garanten for, at tingene holdes fagligt og virkelighedstro, mens departementet har blikket stift rettet mod ministerens interesser,« siger Ida Auken.

»Hvis ingen taler fagligheden i miljøets sag, er det i sidste ende vores drikkevand, luft og natur, som kommer til at betale regningen. Og konsekvenserne kan mærkes med det samme.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Katrine Damm
 • Lillian Larsen
 • Jens Christensen
 • Kurt Nielsen
 • C Munk
 • Anne Eriksen
 • Dorte Sørensen
 • Ole Frank
 • Eva Schwanenflügel
 • Hans Larsen
Katrine Damm, Lillian Larsen, Jens Christensen, Kurt Nielsen, C Munk, Anne Eriksen, Dorte Sørensen, Ole Frank, Eva Schwanenflügel og Hans Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg kan gigt forstå din harme Ida Auken.
Her er et forslag, der i alt væsentlig kan løse problemet.
Genfremsæt lovforslag om ophævelse af undtagelserne i aktindsigt, lov 606.
Jeg tænker både Enehedslisten og DF stadig har det liggende.

Lillian Larsen, Torben Skov, Mona Blenstrup, Kim Folke Knudsen, Kurt Nielsen, Flemming Berger, Vibeke Hansen, Verner Nielsen, Karsten Lundsby, Anne Eriksen, Tue Romanow og Egon Stich anbefalede denne kommentar
Krister Meyersahm

Ministeren kan gøre livet surt og besværligt for offentligheden men han kan ikke gemme sig bag en offentlighedslov for Ida Auken og øvrige folketingsmedlemmer. For når det gælder spørgsmålet om ministres åbenhed overfor folketinget, er det allerede bestemt i Grundloven ( par. 53 ), at folketinget kan begære ethvert offentligt spørgsmål til behandling og afkræve ministrene svar. Dette kan ingen ny lov ændre - Grundloven er som bekendt uovervindelig.

Mona Blenstrup, Verner Nielsen, Karsten Lundsby, Anne Eriksen, Bjarne Bisgaard Jensen, Ole Frank, Tue Romanow, Torben Bruhn Andersen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Så kære S og Ida Auken. Gå nu til biddet i stedet for at nøjes med at udtrykke jeres mishag eller utilfredshed, hvis ellers det er sådan i reelt har det.
Gå ombord i ministeren, fremsæt spørgsmål i salen, foreslå revision af mørkelægningsloven. Bliv konkrete, sæt noget på spil.
Husk man (I) kendes på sine/jeres handlinger

Torben Skov, Mona Blenstrup, Egon Stich, Kim Folke Knudsen, Kurt Nielsen, Flemming Berger, Steen Obel, Hanne Ribens, Henrik holm hansen, Mogens Holme, Michael W Pedersen, Verner Nielsen, Hans Larsen, Karsten Lundsby, Anne Eriksen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Jeg ser med skepsis på løfter fra Politikerne: Klog af skade, historien skræmmer.
Men Kære Ida Auken RV vil du love os alle her, at såfremt Det Radikale Venstre nogensinde skulle komme i Regering igen, så ruller i hvert og et af Esben Lunde Larsens Miljøforslag tilbage igen. Det Radikale Venstre holder fast i dette løfte også, hvis Socialdemokraterne får uld i mund og begynder at blive tvetydige ?