Læsetid: 4 min.

LLO om asbestsagen i Tingbjerg: »Jeg ville selv være vred, hvis det var mig«

Helene Toxværd, landsformand for Lejernes Landsorganisation, kritiserer den behandling, som beboere i Tingbjerg har været udsat for, da deres lejligheder skulle renoveres af boligselskabet FSB. Socialdemokratiet og De Radikale mener, at boligministeren bør kigge på lovgivningen
Helene Toxværd, landsformand for Lejernes Landsorganisation, kritiserer den behandling, som beboere i Tingbjerg har været udsat for, da deres lejligheder skulle renoveres af boligselskabet FSB. Socialdemokratiet og De Radikale mener, at boligministeren bør kigge på lovgivningen

Sigrid Nygaard

31. marts 2018

Helene Toxværd har været boligpolitisk aktiv i mere end 25 år, først som formand for Lejernes Landsorganisation (LLO) i hovedstaden og i dag som landsformand. Alligevel har hun aldrig før hørt om, at beboere forud for en større renovering ikke er blevet orienteret om, at deres lejligheder skulle asbestsaneres, sådan som Information har beskrevet, at det skete med en renovering i fire af boligselskabet FSB’s boligblokke i Tingbjerg.

»Tværtimod er det min erfaring, at man i forbindelse med større renoveringer får både en generel og en mere specifik orientering. Det er jo en vigtig information, der har betydning for, om man skal have genhusning eller ej. I LLO er vores erfaring, at man kommer med alle de nødvendige oplysninger up front, og så tager man diskussionen bagefter. Selvfølgelig kan der altid opstå den situation, at man undervejs får øje på noget, der gør, at verden pludselig ser anderledes ud. Så er det vores vurdering, at man må starte forfra,« siger hun.

– FSB vidste det på forhånd?

»Ja, og det bekymrer mig. Det bryder jeg mig ikke om at læse.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Dorte Sørensen
  • Eva Schwanenflügel
Katrine Damm, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Folke Knudsen

Er det således, at vi skal forstå begrebet afvikling af ghettoer ?

Men trods alt godt at høre, at der i LLO eksisterer begrebet anstændig behandling af beboerne.

Det kommunale tilsyn med dette renoveringsprojekt har været utilstrækkeligt. Asbestsanering skal vi have strammet tilsynsreglerne, så gentagelser i fremtiden undgås ?

FSB rygte er sort og tilsmudset med asbest længere er den ikke. FSB´s manglende undskyldning og engagement i denne sag er en skandale for boligselskabet.

SKAM JER.

Bjarne Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Steen Obel, Anne Mette Jørgensen, Steffen Gliese, Karsten Lundsby, Katrine Damm, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Er det således, at vi skal forstå begrebet afvikling af ghettoer ?

Men trods alt godt at høre, at der i LLO eksisterer begrebet anstændig behandling af beboerne.

Det kommunale tilsyn med dette renoveringsprojekt har været utilstrækkeligt. Asbestsanering skal vi have strammet tilsynsreglerne, så gentagelser i fremtiden undgås ?

FSB rygte er sort og tilsmudset med asbest længere er den ikke. FSB´s manglende undskyldning og engagement i denne sag er en skandale for boligselskabet.

SKAM JER.

Eva Schwanenflügel

Tilsynet har åbenbart været fuldstændig fraværende.
Det ville være en virkelig god idé at føre uvildige tilsyn med saneringer og byggeprojekter.
Se, dét ville være en 'ghettoplan' der battede noget !!

Men desværre er det mildest talt ikke beboernes sundhed og generelle velbefindende der prioriteres.
Og Københavns kommune er muligvis ræverød, men det giver sig umiddelbart kun udtryk i diverse røde ører i miljø- og socialpolitisk henseende.

Kim Folke Knudsen, Bjarne Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Anne Mette Jørgensen, jens peter hansen, Torben Skov, Steffen Gliese, Karsten Lundsby, Katrine Damm og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er jo det, der sker i et samfund, når pengene kommer til at betyde alt, og værdierne ingenting.

Kim Folke Knudsen, Vibeke Hansen, Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Carsten Munk og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Jeg tror ikke hverken boligselskabet eller Hr. Morten kabell er i stand til at skamme sig, og den nuværende borgmester på samme område og samme parti heller ikke. Man skider jo ikke i egen rede vel.
Men igennem flere år sådan ca hvert år ødelægge asfalt, lave nye busruter, for derefter næste år gøre det hele forfra igen, for nu skal der nyt lys. Året efter skal der lægges ny fjernvarme og det hele begynder forfra. Planlægning er en by i Sibirien.
Se den slags kan EL i københavn hitte ud af, og jeg kan blive ved med eksempler.
Jeg har stemt på dem hver eneste gang, men efter sidste valg røg jeg op i det røde felt, da det gik op for mig at de ikke tog beskæftigelses borgmesterposten. Mage til bedragere skal man lede længe efter.
Jeg vil ikke stemme mere i denne by, da ikke et eneste af partierne er i stand til, at tænke på andre end sig selv. De opfører sig som en afd. af vatikanet.

Kim Folke Knudsen

Kære Anne Mette Jørgensen kl. 15:48

Jeg fornemmer din berettiget vrede over Asbestsagen i Tingbjerg.

Jeg kan godt forstå, hvis der er partier som ikke ønsker at sidde på Beskæftigelsesborgmester posten. For de har ikke en kinamands chance for at ændre så meget som et komma i beskæftigelseslovgivningen. Det vil sige at ligegyldig om du er Alternativet, SF, Enhedslisten eller andre, så bliver du sat til at administrere et politisk system, som du selv ikke har indflydelse på, men som du forhåbenlig ikke er enig i.

De partier som har lagt stemmer til de sidste mange års Beskæftigelseslovgivning: DF, Venstre, Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance. Det må være de partier, som må være kandidater til den post som Beskæftigelsesborgmester. Så kan de jo forvalte den lovgivning, som de selv har stemt for.

Det er lidt for snedigt med en strategi, hvor et af de partier, som har vedtaget alle stramningerne i næste øjeblik vælger at " Udlicitere " besværlige borgmesterposter til modstanderne, for så slipper partiet selv for at få fingrene ned i dejen.

De vælgere som i juni 2015 satte deres kryds ved disse partier kan vel ikke blive overrasket over, at der indledes en jagt på førtidspensionister, kontanthjælpsmodtagere, og syge mennesker på sygedagpenge. Det lå ligesom i kortene med Førtidspensionsreformen, kontanthjælpsstramninger, og dagpengeforligene.

Jeg håber, at du i fremtiden ombestemmer Dig og stemmer alligevel. Den som ikke stemmer overlader magten til tilfældet og til andres beslutning. Så hellere stemme på det næstbedste end slet ikke at stemme.

Intet parti er ufejlbarligt. Det parti eksisterer ikke. Alle partier kan skydes et eller andet i skoene med rette. Det må vi leve med. Det handler vel dybest set om at finde det parti, som du finder mest troværdig og som er tættest på dine egne holdninger.

Keep up the good spirit.