Læsetid: 3 min.

Den nye S-formand i KL har en »lort« liggende på sit bord

Fagforeningerne håber, at den nye mand på formandsposten i Kommunernes Landsforening, Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), vil løsne op for den truende storkonflikt. Men socialdemokraterne har indtil videre ingen anden interesse end at flyve så lavt som muligt
Fagforeningerne håber, at den nye mand på formandsposten i Kommunernes Landsforening, Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), vil løsne op for den truende storkonflikt. Men socialdemokraterne har indtil videre ingen anden interesse end at flyve så lavt som muligt

Kim Haugaard

7. marts 2018

Kan en socialdemokrat gøre en forskel? Både fagforeninger, politikere fra rød blok og sågar skolelederne har forsigtige forventninger til den nye socialdemokratiske formand for Kommunernes Landsforening (KL), Jacob Bundsgaard, der formelt ventes at blive valgt på KL’s topmøde i Aalborg torsdag.

»Jeg har svært ved at forestille mig, at Jacob Bundsgaard, der bliver kommende formand for KL, har lyst til at have sådan en lort liggende på bordet, der ikke bliver taget hånd om,« sagde formanden for skolelederforeningen, Claus Hjortdal, for nylig og mindede om, at der rundt om i byrådene er et ønske om »at få landet det her«.

Det drejer sig selvfølgelig om de offentligt ansattes overenskomster. Tirsdag udsendte Danmarks Lærerforening og BUPL strejkevarsel for ca. 11.000 lærere og pædagoger, og senere onsdag skal KL på et møde beslutte, hvor omfattende den lockout, organisationen har en klar politik om, er modsvaret på en strejke, skal være.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

John Christensen

Kortene er lagt - vi befinder os faktisk i en "politisk situation".

Kæmp med alt det du har og kan. Vi der igennem vores arbejde skaber grundlaget - har intet at miste derved - tværtimod!

Overenskomstkampen bør også afstedkomme et nyvalg til politiske forsamlinger i dette land.

Stop afviklingen af demokratiet, kæmp for Den danske Model.

Aktioner, demonstrer, og strejk -
indtil der opnås lydhørhed for vores krav!

Ole Bach, Egon Stich, Karsten Lundsby, Alvin Jensen, Bernd Åke Henriksen, Bjarne Andersen, Torben K L Jensen, Mogens Holme, Estermarie Mandelquist, Eva Schwanenflügel og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Ja det ville være godt , hvis Århus borgmesteren turde gå imod sin partitop og mange andre og kræve, at lærerne igen fik en arbejdstidsaftale som de kunne leve med og give en god undervisning ud fra til glæde for fremtidens børn.

Ole Bach, Karsten Lundsby, Pernille Hansen, Alvin Jensen, Bjarne Andersen, Josephine Kaldan, Estermarie Mandelquist og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Socialdemokraterne må til at genopfinde solidariteten !!

Karsten Lundsby, Pernille Hansen, Verner Nielsen, Alvin Jensen, Bernd Åke Henriksen, Bjarne Andersen, Torben K L Jensen, Mogens Holme, Josephine Kaldan, Estermarie Mandelquist, Dorte Sørensen og Nina Erbs anbefalede denne kommentar
Bjarne Andersen

Det er mig en gåde at fagforeningerne stadig tror på og støtter Socialdemokraterne, det var S der startede angrebet på den Danske model, det var S der indførte arbejdende fattige ( nytte job ) uden ret til fagforening og overenskomst eller uden rettigheder overhoved.

Ole Bach, P.G. Olsen, Tue Romanow, Bjarne Bisgaard Jensen, Josephine Kaldan, Karsten Lundsby, Kim Øverup, Henrik Klausen, Eva Schwanenflügel, Olav Bo Hessellund, Verner Nielsen, Alvin Jensen og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar
Jan Weber Fritsbøger

problemet med S er at de sigter imod brede forlig hen over midten, (forærer venstre en vetoret) de tør ikke længere være et rødt parti og lave politik med venstrefløjen, primært på grund af DF´s succes med årtiers propaganda-løgne som dæmoniserer indvandrere, man har skabt et falsk billede af at indvandring er en trussel, og en del mennesker er begyndt at mene at truslen er reel, og synes derfor indvandring skal stoppes, når en løgn gentages ofte nok vil den blive sandhed for nogle,
når mennesker som er pressede får at vide at årsagen er nogen bestemte er der jo basis for fjendskab, og hvis man fortæller dem at det er løgn, og at nogle andre er skyldige vil de ikke lytte, men det er altså borgerlig politik som gør at så mange er pressede og ikke indvandrere,
men det kan jo være svært at forstå at politikere kan være kyniske, og med vilje forringe andre menneskers liv, men alle besparelser, stramninger, og nedskæringer er udtryk for nyliberale ideer om minimumsstaten - direkte sagt ideen om at samfundet ikke skal hjælpe nogen men at alle skal klare sig selv, de er absolut ikke udtryk for nogen økonomisk nødvendighed, faktisk gavner de ikke engang økonomien, er jo ret logisk at når man gør en stor gruppe fattigere vil efterspørgslen falde, og det er også ret logisk at det ikke hjælper at de rige får flere penge, for deres efterspørgsel har jo aldrig været begrænset af pengemangel, så grunden til at krisen har trukket lidt ekstra ud i DK er venstres politik, og i dag er der fuldt blus på økonomien, så at vedblive med at skære ned må altså være ideologisk begrundet, og det er skadeligt for samfundet.

Bjarne Bisgaard Jensen, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Pernille Hansen, Verner Nielsen, Alvin Jensen, Bjarne Andersen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Olav Bo Hessellund

Eva S. - det forudsætter. bare at soc.dem. afskriver deres bekendelse til konkurrencestaten. Man kan ikke blæse og have mel i munden på samme tid.

Ale synes at glemme at strejke og lockout er en integreret det af den danske model. Man kan altså ikke hylde modellen og samtidig skrige skingert op, når modellen bringes i anvendelse.