Læsetid: 4 min.

Regeringen hemmeligholder Kammeradvokatens første vurdering af Nordsøaftalen

Regeringen afviser at fremlægge argumenterne for Kammeradvokatens oprindelige vurdering af vilkårerne for overdragelsen af Nordsøaftalens kompensationsret. Omvendt bliver argumenterne for den anden vurdering, der kom frem til den stik modsatte konklusion, udførligt fremlagt. EL og SF kritiserer mørklægningen
5. marts 2018

I et svar til Folketinget tirsdag den 27. februar afviser regeringen at fremlægge Kammeradvokatens første vurdering fra efteråret 2016 i spørgsmålet om overdragelse af Nordsøaftalens kompensationsret i tilfælde af, at A.P. Møller Mærsk ønskede at sælge rettighederne til at pumpe olien op.

I den oprindelige vurdering kom Kammeradvokaten ifølge en række folketingssvar frem til, at en ny part ikke »uden videre kan indtræde i den del af Nordsøaftalen, som vedrører kompensationsaftalen«. Med andre ord fulgte Mærsks skattefordele ikke automatisk med retten til at indhente olie i Nordsøen.

Omvendt valgte regeringen i begyndelsen af januar at offentliggøre et andet udførligt notat fra Kammeradvokaten. I sin nye vurdering kom Kammeradvokaten frem til, at en afvisning af muligheden for at lade en ny ejer overtage kompensationsaftalen ville »give anledning til så alvorlige retlige betænkeligheder, at det reelt ikke er en retlig mulighed«. Offentliggørelsen sker, efter at Mærsk har indgået en salgsaftale af netop olierettighederne med det franske selskab Total i 2017.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lillian Larsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Dorte Sørensen
  • David Zennaro
  • Oluf Husted
Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen, David Zennaro og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jørn Erikstrup

Sådan kan en åben og visionær regering i et velfungerende repræsentativt " demokrati " naturligvis sagtens opføre sig, ikke sandt?

Lillian Larsen, Verner Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Lusk, fusk og bananrepublik-metoder.

Lillian Larsen, Karsten Lundsby, Verner Nielsen, Eva Schwanenflügel og Tue Romanow anbefalede denne kommentar

Bør undersøges, har de givet bidrag til Løkke fonden?

Lillian Larsen, Karsten Lundsby, Verner Nielsen, Eva Schwanenflügel og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Man har nok fundet ud af, at en forudsætning for salget er, at skattefordelene følger med. Altså den sædvanlige historie om at de fattige betaler med fællesejet for de riges fest. For med al den illegitime og især legitime skatteundragelse som finder sted, så er der jo ikke råd til at drage ordentlig omsorg for de offentlige institutioner, som børn, unge, gamle og nødlidende er afhængige af.

Lillian Larsen, Verner Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar