Læsetid: 6 min.

Så kom det endelig, det borgerlige opgør med DR

Regeringen og DF er blevet enige om at beskære DR med 20 procent og omlægge finansieringen af public service fra licens til skat. Dermed eskalerer års borgerlig kamp mod DR. Den nye aftales omfang forbavser eksperter – tankerne bag gør ikke
17. marts 2018

Foran Finansministeriets glasdør stod en flok af landets toppolitikere fredag klar med brede smil og nypressede jakkesæt. Det var et såkaldt doorstep – nydansk for den besynderlige interviewsituation, hvor journalister står og venter foran et hus eller et kontor og overfalder deres interviewpersoner i det øjeblik, de dukker op.

Allerforrest stod finansminister Kristian Jensen (V). Han kunne afsløre forudsætningerne for medieforhandlingerne: DR skal reduceres med 20 procent i perioden 2019-2023, og licensen, som vi kender den, skal afskaffes helt.

I stedet for at give ordet til kulturminister Mette Bock (LA) nikkede han til Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup, som trådte et skridt frem. Han smilede også.

»Det er rimeligt, at DR må effektivisere.«

Så fik Mette Bock ordet, og hun brugte det til at tale om »fokus« og »balance«.

»Det er en fokusering af DR, og det er den brændende platform, jeg tror, der skal til, for at DR kan gentænke sig selv.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Nissen
Erik Nissen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ib Christensen

Når det fratrækkes personfradraget, så er det stadig en kopskat. Ikke noget med de brede skuldre her heller.
Vi blev garanteret af kulturministeren da medielicensen blev indført, at der vil være tale om brugerbetaling.
Siger et og gør noget andet. Over hele linen!

De er mærkelige. Samlet set, lidt fra oven og over en bred kam formidler DR faktisk den danskhed (også den jydske), som DF er så forhippet på, og det uanset gentagelser, udenlandske film og serier, diverse fodfejl og et lidt for fedt mellemlag. På trods heraf er der ingen der gør det bedre og med tilsvarende kvalitet. Men det skal der altså sættes en stopper for og det skal sikres, at mediebilledet bliver helt privatiseret, reklamefinansieret, fordummende, udenlandsk styret og orienteret mof at skabe provenu til de kommende ejere. Det er jo helt utroligt, at dette hos denne regering (og særligt DF) inde i deres hoveder går op i en højere enhed.

Jan Weber Fritsbøger, Marie E. Rasmussen, Flemming Berger og Palle Carlsen anbefalede denne kommentar
Jan Weber Fritsbøger

når man befinder sig helt ude i udkanten af det yderste højre, vil objektivitet og relativ neutralitet jo ligne den rene socialisme, det problem havde Erhard Jakobsen, og det problem har DF, og regeringen i dag,
når man lyver og manipulerer groft, for at få de svinestreger man laver til at fremstå fornuftige og velmente, er ærlighed det rene gift, så har man brug for en kanal som bare holder microfon og retter ind, det kan TV2 godt.
men det kan en ægte public-service kanal jo ikke, og derfor kan DR enten svigte sine seere, eller fortsætte med at være relativt objektiv, for det er jo i høj grad lykkedes for det borgerlige danmark at tvinge DR imod højre, ikke fordi DR nogensinde har været venstreorienteret, men fordi man ønsker den burde være dybt højreorienteret, man har åbenbart ikke nok i tv2, og det er da også træls når nogen siger sandheden, og dermed tydeliggør løgnene og propagandaen.

Marie E. Rasmussen, Tino Rozzo, Hans Larsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar