Læsetid: 6 min.

SSI’s nye laboratorium til beredskabet mod farlige husdyrsygdomme bliver ikke færdigt til tiden

1. januar 2020 overtager Statens Serum Institut og Københavns Universitet det veterinære beredskab mod farlige husdyrsygdomme. Men SSI’s nye laboratorium til beredskabet er allerede forsinket seks måneder og bliver ikke klar til tiden. SSI og Fødevarestyrelsen garanterer for midlertidige løsninger
Beredskabet mod farlige husdyrsygdomme skifter hænder fra 1. januar 2020, men laboratoriet på KU når ikke at blive færdigt til tiden. Her er det billeder fra DTU, som har tabt bevillingen.

Beredskabet mod farlige husdyrsygdomme skifter hænder fra 1. januar 2020, men laboratoriet på KU når ikke at blive færdigt til tiden. Her er det billeder fra DTU, som har tabt bevillingen.

Peter Nygaard Christensen

26. marts 2018

Da Statens Serum Institut (SSI) og Københavns Universitet (KU) vandt det såkaldte veterinære beredskab fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU), var det en forudsætning for overtagelsen, at SSI skal opføre et nyt laboratorium til 130 millioner kroner. Laboratoriet er en nødvendighed for, at SSI og KU kan varetage beredskabet mod farlige husdyrsygdomme.

Men laboratoriet når ikke at blive ikke færdigt til 1. januar 2020, når beredskabet skifter hænder fra DTU til KU og SSI. Det bekræfter SSI over for Information.

Byggeriet er blevet forsinket knap et halvt år. Det skyldes, at det fortrolige aktstykke til finansieringen af laboratoriet først blev godkendt af Finansudvalget d. 23. november 2017, altså omkring fem måneder efter den 26. juni 2017, hvor SSI og KU vandt det veterinære beredskab.

SSI’s tidsplan for laboratoriebyggeriet var baseret på en hurtig godkendelse af aktstykket, og derfor er den nu skredet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Tommy Clausen
  • Eva Schwanenflügel
Tommy Clausen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det er en meget simpel regel :
"If it ain't broke, dont fix it."
Et amerikansk udtryk, jeg abonnerer på.

Hvis det ikke er i stykker, så lad være med at prøve at reparere det. Det lyder klart fra den amerikanske side, men meget mere mudret fra den danske.

Alligevel er det hvad vi ser kontinuerligt efter regeringsskifter og magtkampe i de partier, der er blevet allierede med eliten.

Det handler om magten til at fortsætte ud over enhver rimelig tvivl og kant. Det handler om at manipulere.

Verner Nielsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Egon Stich og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar