Læsetid: 3 min.

Støjberg om Statsløsekonventionen: Vi er i positiv dialog med FN

Et politisk flertal ønsker at sikre, at man kan afvise at give statsborgerskab til statsløse personer, som PET mistænker for at være en trussel mod rigets sikkerhed. Regeringen er nu i dialog med FN's flygtningehøjkommissariat om Statsløsekonventionen, oplyste udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) torsdag
Torsdag var der debat med integrationsminister Inger Støjberg i Folketinget om Danmarks forhold til statsløsekonventionen. 

Torsdag var der debat med integrationsminister Inger Støjberg i Folketinget om Danmarks forhold til statsløsekonventionen. 

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

2. marts 2018

To et halvt år efter at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) lovede Dansk Folkeparti, at hun ville skrive et brev til FN’s flygtningehøjkommissariat, UNHCR, om Statsløsekonventionen, er der endelig nyt.

I en forespørgselsdebat i Folketinget torsdag fortalte ministeren, at man nu er i »positiv dialog« med FN om konventionen.

»Regeringen er lige nu i dialog med FN om Danmarks udfordringer med Statsløsekonventionen. Udlændinge- og Integrationsministeriet og Udenrigsministeriet har således på embedsmandsniveau haft et møde med UNHCR, hvor problemstillingen er blevet rejst, og vi er i fuld gang med at løse de udfordringer, som Statsløsekonventionen giver,« sagde Inger Støjberg.

Sagen drejer sig om, at regeringen og DF er kritiske over for, at Statsløsekonventionen forpligter Danmark til at give statsborgerskab til ansøgere, der er født statsløse i Danmark, men som ifølge PET’s vurdering kan være til fare for rigets sikkerhed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Man må da som et absolut minimum gå ud fra, at denne Inger Støjberg (V) ikke kan være så svagt fungerende, at hun ikke ved, at FN ikke kan give dispensation fra nogen konvention - heller ikke til en bananrepublik som Danmark.

Ergo er konen igen fyldt med løgn. Og jeg undrer mig over, at hun overhovedet er i stand til at huske, og dermed administrere, alle sine løgne på længere sigt. Men det er måske også det, der er årsagen til alle hendes ministersamråd.

Eva Schwanenflügel, Verner Nielsen, Tue Romanow og Hans Larsen anbefalede denne kommentar