Læsetid: 4 min.

Teleindustrien i opgør med Søren Pape om ulovlig logning

Loggede data fra teleselskaber anvendes i sager om mindre alvorlig kriminalitet i strid med en dom fra EU-Domstolen. Det skal være slut, mener landets største erhvervsorganisationer, der nu kaster sig ind i kampen for at begrænse den ulovlige logning af danskernes data
Ingen ny kommentar. Information har spurgt justitsminister Søren Pape Poulsen, om han agter at følge erhvervsorganisationernes anbefaling om allerede nu at ændre væsentlige dele af de danske logningsregler. Men Justitsministeriet henviser blot til dét svar, Søren Pape allerede har givet Folketinget.

Ingen ny kommentar. Information har spurgt justitsminister Søren Pape Poulsen, om han agter at følge erhvervsorganisationernes anbefaling om allerede nu at ændre væsentlige dele af de danske logningsregler. Men Justitsministeriet henviser blot til dét svar, Søren Pape allerede har givet Folketinget.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

14. marts 2018

Erhvervslivet er ved at miste tålmodigheden med den danske regering i forsøget på at få bragt de ulovlige danske logningsregler til ophør. Det viser et nyt fælles høringssvar fra Teleindustrien, Dansk Erhverv, DI Digital, IT-branchen og Dansk Energi.

Som det er i dag, skal ulovligt loggede data udleveres til f.eks. advokater, der vil sende bødebreve til kunder, der mistænkes for at have set film fra ulovlige filmtjenester på nettet. Men den praksis skal stoppe nu, lyder det fra de store erhvervsorganisationer, der er kritiske over for, at regeringen afventer nye EU-retningslinjer og derfor vil fortsætte den ulovlige danske logning som hidtil:

»Netop fordi ministeren lægger op til at fortsætte logningen, gør det det endnu mere påkrævet at få tilrettet reglerne, så disse loggede data ikke kan benyttes til bekæmpelse af cykeltyverier eller til, at advokater kan sende trusselsbreve til kunder om, at de mener, de har set ulovlige film på ulovlige tjenester. Det er faktisk det, de bliver brugt til i dag,« siger direktør Jakob Willer fra Teleindustrien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Klaus Engelholt
  • Bjarne Andersen
  • Ole Frank
  • Eva Schwanenflügel
Klaus Engelholt, Bjarne Andersen, Ole Frank og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Hvis Tele 2 kunne nægte at efterkomme de daværende logningsregler, hvorfor nægter danske teleudbydere så ikke bare også, når nu det vitterligt er kendt ulovligt?

Det er højst besynderligt og selvmodsigende, når regeringen uddeler straffe og sanktioner med rund hånd til almindelige borgere, altimens den laver sine egne regler, der bryder lovene.

Anne Eriksen, Vibeke Hansen, Mikkel Kristensen, Verner Nielsen, Carsten Wienholtz, Lillian Larsen, Torben Skov, Carsten Munk, Ken Sass, Kaj Julin, Ib Christensen, Egon Stich, Martin Rønnow Klarlund, Hans Larsen, Bjarne Andersen, Tue Romanow og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Hvorfor er de danske teleselskaber i konflikt med den danske regering på dette område?
- Det er jo blot at henvise til EU´s forordning på området, og eller være ganske passive, for regeringen kan jo ikke gøre noget som helst mod de modstridige selskaber..

Niels Duus Nielsen, Anne Eriksen, Vibeke Hansen, Verner Nielsen, Lillian Larsen, Torben Skov, Tue Romanow og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Hvorfor er de danske teleselskaber i konflikt med den danske regering på dette område?
- Det er jo blot at henvise til EU´s forordning på området, og eller være ganske passive, for regeringen kan jo ikke gøre noget som helst mod de modstridige selskaber..

Mikkel Kristensen

logning bruges til, at ramme pirateri - kunne man med logning finde Emilie Meng's morder eller stenkasteren fra Fyn, måske endda det forsvundne MH370 / ja så synes jeg logning ville være på sin plads- men det er nok for dyrt, at undersøge hvilke telefoner har været på hvilke master og lægge 2 og 2 sammen. en slimet advokat kan istedet sende nogle studerende nogle store bøder og sove roligt - de selv samme advokater kan så spytte lidt i valgbakken eller måske støtte en fond

Vibeke Hansen

Jeg forstår nu heller ikke, at teleudbyderne ikke bare stopper ulovlighederne. Så må ministeren jo stille et skriftligt krav med behørigt specificeret formål, hvis de fortsat vil anvende den type overvågning, og dermed selv tage straffeansvaret på sig.

Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar