Læsetid: 5 min.

Afrikas ’oversete’ forskere får deres eget tidsskrift

Afrikas bidrag til videnskaben – herunder forskning i behandling af hiv og malaria og i løsninger på klimaproblemer – bliver nu vist frem i magasinet Scientific African
Afrikanske forskningresultater inden for blandt andet hiv – fra eksempelvis fra University of Vendas (billedet, red.) – vil få større udbredelse med det nye videnskabelig forskningmagasin Scientific African.

Afrikanske forskningresultater inden for blandt andet hiv – fra eksempelvis fra University of Vendas (billedet, red.) – vil få større udbredelse med det nye videnskabelig forskningmagasin Scientific African.

Sigrid Nygaard

16. april 2018

Et nyt tidsskrift, der vil fokusere på Afrikas ofte oversete bidrag til videnskabelig forskning, er på vej. Scientific African hedder publikationen, der vil slå et slag for større anerkendelse af kontinentets forskere. I sidste uge blev projektet præsenteret i Kigali, Rwandas hovedstad, på Afrikas største forskerkonference, Next Einstein Forum (NEF), og sidst i august ventes det første nummer at se dagens lys.

Tidsskriftets chefredaktør, dr. Benjamin Gyampoh, siger, at Scientific African er sat i verden for at sætte ind imod et udbredt problem: Alt for mange afrikanske forskere har alt for svært ved at nå ud med deres ofte banebrydende resultater til et større publikum på grund af vanskeligere adgang til offentliggørelse i anerkendte videnskabstidsskrifter.

»Der er mange gode videnskabstidsskrifter, men det sker for sjældent, at afrikanske forskere publicerer i dem, fordi omkostningerne er så store,« siger Gyampoh. »Nu søger vi at nedbringe de omkostninger ved at skabe en helt ny platform for verdensklasseforskning på tværs af mange forskellige discipliner. Vores ambition er at måle os med de bedste i verden.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu