Dennis Kristensen: Drop ævl og kævl om min rolle, så vi ikke mister fokus

Mandag fik fagbevægelsen endnu en fjer i hatten oven på de nye overenskomster, der stort set opfylder dens krav. Det skete da Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, efter lang tids radiotavshed valgte at komme lønmodtagerne i møde og varsle opgør med den forhadte Moderniseringsstyrelse, der blev opfundet af den tidligere SRSF-regering.
Men fagbevægelsens nye styrke, som S-formandens indrømmelse er udtryk for, og som er opnået gennem historisk sammenhold, risikerer at gå op i røg, hvis der er for meget kævl om slutspillet i det dramatiske forhandlingsforløb. Sådan lyder advarslen fra afgående FOA-formand Dennis Kristensen op til arbejdernes kampdag den 1. maj.
Manden, der selv er årsag til hele balladen om det omdiskuterede brud på musketereden, inden OK-aftalerne faldt på plads som perler på en snor, og storkonflikten blev afværget.
Mest læste
Information.dk
Du skal være registreret bruger for at kommentere. Log ind eller opret bruger »
Dennis Kristensen. Sammenholdet gør stærk, det er blevet mere tydeligt. Det er også blevet tydeligt, at det ikke er alle fagforeningsledere man skal have tillid til.
Fagforeningerne kan komme langt og blive magtfulde, hvis vi kan stole på hinanden. Kan vi det med fuld sikkerhed ved næste overenskomst Dennis Kristensen?
Som jeg læser dette interview så stiger respekten for Dennis Kristensen ret så meget.
Jeg synes især hans respekt for Bondo er tydelig selv om han her fortæller noget om lærernes valg i forhold til deres arbejdsforhold egentlig set udefra kan opfattes som et forræderi om end et klogt.Lærernes forløb fra det sidste overgreb overfor dem er virkelig ulækkert, men måske er der trods alt elementer i dette overgreb kunne være rigtigt at bevare. I befolkningen har der vel været en ide om at ikke alle lærere gjorde hvad de burde med den "frihed" de havde og netop her betyder det vel at forstå at i alle lejre lige fra de tjenestemandsansatte post Danmark folk over "skrankepaver " til pædagogmedhjælperne er der ansatte, som kun gør det de lige skal så fyringer udebliver.
Jeg tror vi glemmer, at der er et symbiotisk forhold mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Vi glemmer også, at det er lønmodtageren, der er arbejdsgiver. Den, der betaler (løn), er arbejdstageren/arbejdskøberen, der tager arbejdet/køber arbejdet og sælger ddt videre.
Oprindelig har man anvendt betegnelsen arbejdsgiver, da det er positivt at give.
Det glemmes, at lærerne er fundamentet for Danmarks basis og fremtid!
Stor respekt for fagbevægelsens forhandlere. Dennis Kristensen har helt ret i, at vi ikke må miste fokus nu. Det projekt, som de offentligt ansatte kan stå sammen om, er at få indrettet Den danske Model på en fair måde med armslængdeprincip til regering og folketing. Uden en ændring her bliver det svært for lærerne at komme i mål med en kommission og ok21.