Læsetid: 5 min.

Dennis Kristensen: Drop ævl og kævl om min rolle, så vi ikke mister fokus

Udfordringen for fagbevægelsen efter OK18 er at bruge den nye styrke og oprøret, der er sat i gang, i kampen for bedre velfærd – og ikke lade splittelsen tage over, siger afgående FOA-formand, Dennis Kristensen, som er udråbt til både skurk og helt i dramaet. Jeg har ikke svigtet lærerne, understreger han
Dennis Kristensen har over for B.T. erkendt, at han bevidst lækkede informationer fra Forligsinstitutionens forhandlinger, selv om det er ulovligt, fordi han »følte, at det var nødvendigt at signalere, at vi måtte have et resultat.«

Dennis Kristensen har over for B.T. erkendt, at han bevidst lækkede informationer fra Forligsinstitutionens forhandlinger, selv om det er ulovligt, fordi han »følte, at det var nødvendigt at signalere, at vi måtte have et resultat.«

Nils Meilvang

1. maj 2018

Mandag fik fagbevægelsen endnu en fjer i hatten oven på de nye overenskomster, der stort set opfylder dens krav. Det skete da Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, efter lang tids radiotavshed valgte at komme lønmodtagerne i møde og varsle opgør med den forhadte Moderniseringsstyrelse, der blev opfundet af den tidligere SRSF-regering.

Men fagbevægelsens nye styrke, som S-formandens indrømmelse er udtryk for, og som er opnået gennem historisk sammenhold, risikerer at gå op i røg, hvis der er for meget kævl om slutspillet i det dramatiske forhandlingsforløb. Sådan lyder advarslen fra afgående FOA-formand Dennis Kristensen op til arbejdernes kampdag den 1. maj.

Manden, der selv er årsag til hele balladen om det omdiskuterede brud på musketereden, inden OK-aftalerne faldt på plads som perler på en snor, og storkonflikten blev afværget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Svend Elming
  • Viggo Okholm
  • Torben K L Jensen
Svend Elming, Viggo Okholm og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dennis Kristensen. Sammenholdet gør stærk, det er blevet mere tydeligt. Det er også blevet tydeligt, at det ikke er alle fagforeningsledere man skal have tillid til.
Fagforeningerne kan komme langt og blive magtfulde, hvis vi kan stole på hinanden. Kan vi det med fuld sikkerhed ved næste overenskomst Dennis Kristensen?

Flemming Berger, Mogens Holme, Ole Frank, Bjarne Frederiksen, Frederik Groth Nordstrøm og Hanna Grarversen anbefalede denne kommentar
Viggo Okholm

Som jeg læser dette interview så stiger respekten for Dennis Kristensen ret så meget.
Jeg synes især hans respekt for Bondo er tydelig selv om han her fortæller noget om lærernes valg i forhold til deres arbejdsforhold egentlig set udefra kan opfattes som et forræderi om end et klogt.Lærernes forløb fra det sidste overgreb overfor dem er virkelig ulækkert, men måske er der trods alt elementer i dette overgreb kunne være rigtigt at bevare. I befolkningen har der vel været en ide om at ikke alle lærere gjorde hvad de burde med den "frihed" de havde og netop her betyder det vel at forstå at i alle lejre lige fra de tjenestemandsansatte post Danmark folk over "skrankepaver " til pædagogmedhjælperne er der ansatte, som kun gør det de lige skal så fyringer udebliver.

Jens J. Pedersen

Jeg tror vi glemmer, at der er et symbiotisk forhold mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Vi glemmer også, at det er lønmodtageren, der er arbejdsgiver. Den, der betaler (løn), er arbejdstageren/arbejdskøberen, der tager arbejdet/køber arbejdet og sælger ddt videre.
Oprindelig har man anvendt betegnelsen arbejdsgiver, da det er positivt at give.

Mette Ravn Larsen

Stor respekt for fagbevægelsens forhandlere. Dennis Kristensen har helt ret i, at vi ikke må miste fokus nu. Det projekt, som de offentligt ansatte kan stå sammen om, er at få indrettet Den danske Model på en fair måde med armslængdeprincip til regering og folketing. Uden en ændring her bliver det svært for lærerne at komme i mål med en kommission og ok21.