Læsetid: 2 min.

Esben Lunde Larsen: En lille forbedring af vandmiljøet er en kæmpe gevinst

Ny rapport fra Aarhus Universitet viser, at udledningerne af kvælstof i vandmiljøet falder. Men kun en ganske lille smule og slet ikke nok i forhold til regeringens egen vandmiljøplan
Ifølge regeringens landbrugspakke fra foråret 2016 skulle udledningen af kvælstof falde gradvist hvert år frem til 2021

Ifølge regeringens landbrugspakke fra foråret 2016 skulle udledningen af kvælstof falde gradvist hvert år frem til 2021

Henning Bagger

11. april 2018

Ifølge miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, går det godt med at nedbringe udvaskningen af kvælstof i det danske vandmiljø – og det er en rigtig god nyhed for miljøet, siger ministeren.

Således viser den seneste såkaldte Novana-rapport, som Aarhus Universitet årligt laver for Miljøstyrelsen, at udledningen af kvælstof til de danske kystområder faldt fra 77.000 ton i 2015 til 62.400 ton i 2016. Det skriver Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

»Det er meget glædeligt, at foreløbige tal fra Aarhus Universitet viser, at udledningen af kvælstof til havet er mindre i 2016 end den var i 2015. Vi skal hele tiden se kvælstoftallene over en periode af år, men det siger sig selv, at det er en kæmpe gevinst for miljøet, når kvælstoftallene falder, som vi også har håbet på fra regeringens side,« skriver miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
  • lars søgaard-jensen
  • Eva Schwanenflügel
Dorte Sørensen, lars søgaard-jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Typisk med disse tal-fiflerier fra Miljøministerens side.
Man græmmes :-(

Tommy Clausen, Karsten Lundsby, Verner Nielsen, Dina Hald, Dorte Sørensen og lars søgaard-jensen anbefalede denne kommentar
lars søgaard-jensen

Jeg forstår ikke, at Aarhus Universitet vil sætte sit renomé og faglige autoritet på spil i dette uskønne samarbejde med et utroværdigt politisk system, der har den gennem tiderne nok mest manipulerende miljøminister overhovedet. De dejlige penge men får for sit arbejde er for mig at se judaspenge.
At der skal korrigeres for nedbørsmængder når kvælstofudledning "beregnes"/estimeres er vist basal viden.

Tommy Clausen, Karsten Lundsby, Verner Nielsen, Dina Hald, Hans Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Bare der kunne samles et flertal i Folketinget så institutioner som DMU osv. blev genoprettet og Universiteterne igen kunne arbejde som neutrale viden- og uddannelsescentre.
Det var en ulykke for Danmark at Fogh Rasmussen og Helge Sander fik lov at slå de offentlige viden og undersøgelsesinstitutitionen sammen med universiteterne.

Tommy Clausen, Jens Thaarup Nyberg, Karsten Lundsby, Verner Nielsen, Dina Hald, C Munk, lars søgaard-jensen, Hans Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Lars Løfgren og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jørgen Wind-Willassen

Vi er nogen der kan huske venstrefløjens tågehorn og artikler i Information der alle påpegede at landbrugspakken fra 2016 var en skandale, der ville føre til mere udvaskning.
Måske gik det ikke helt sådan.

Søren Henrik Jepsen

Der er, så vidt jeg har forstået, ikke statistisk signifikans for hverken et fald eller en stigning i udledningen. Det er, hvad vores minister burde have fortalt os om den sag.

Tommy Clausen, Karsten Lundsby, Dina Hald, Eva Schwanenflügel og lars søgaard-jensen anbefalede denne kommentar