Læsetid: 2 min.

Fagbevægelsen er åben for delaftaler for at undgå konflikt på hele det offentlige område

Fagbevægelsen er villig til at indgå delaftaler for at undgå konflikt for alle offentlige ansatte. Men weekendens forhandlinger for de statslige ansatte er indtil videre endt uden resultater, og det gør det svært at nå frem til delaftaler, vurderer arbejdsmarkedsforskere
Dennis Kristensen forudså i et facebookopslag, at der ikke kan indgås forlig på det kommunale område, mens et forlig er muligt for de statsligt og regionalt ansatte. Det er især lærernes arbejdstidsaftale, der blokerer forhandlingerne på det kommunale område.

Dennis Kristensen forudså i et facebookopslag, at der ikke kan indgås forlig på det kommunale område, mens et forlig er muligt for de statsligt og regionalt ansatte. Det er især lærernes arbejdstidsaftale, der blokerer forhandlingerne på det kommunale område.

Jens Dresling

16. april 2018

12 timers forhandlinger i Forligsinstitutionen endte lørdag uden resultater for parterne på det statslige område. Håbet var, at forhandlingerne på området kunne åbne for især arbejdstagernes krav om lønstigninger og betalt frokostpause. 

Chefforhandler for de statslig ansatte, Flemming Vinther, betegner lørdagens forhandlinger som uden bevægelse. Han forventer dog ifølge Ritzau, at parterne mødes igen inden tirsdag. Også chefforhandler for de statslige arbejdsgivere, innovationsminister Sophie Løhde (V), tilkendegav, at parterne skal mødes igen.

Søndag var det parterne på det kommunale område, der mødtes til forhandlinger i Forligsinstitutionen. Forud for forhandlingerne havde FOA’s formand, Dennis Kristensen, der også sidder med i de kommunale forhandlinger, åbnet op for, at en konflikt måske kun rammer én af de tre sektorer.

Dennis Kristensen forudså i et facebookopslag, at der ikke kan indgås forlig på det kommunale område, mens et forlig er muligt for de statsligt og regionalt ansatte. Det er især lærernes arbejdstidsaftale, der blokerer forhandlingerne på det kommunale område.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

John Christensen

Bring it on - lad os strejke politikerne ud af kontorerne!

Velfærdssamfundet er ved at knække - og det kan vi nu endelig gøre noget ved, lad os ikke forpasse den chance!!!

Tal med kolleger, venner og familie om - hvordan vi lammer samfundet, så vi får en effektiv konflikt. Kampen skal vindes, og befolkningen støtter op om kampen.

God dag der ude

Taina Berg, Britta Felsager og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hvis regeringen og et flertal i Folketinget mener ,at lærernes arbejdstid og arbejdsforhold stadigvæk skal være bestemt gennem en lov - hvorfor bestemmer Folketinget så ikke at medlemmerne skal være i Folketinget så og så mange timer per dag og gøre dit og dat på bestemte tider - hvis Folketingets medlemmer skulle leve efter samme regler som de har lovgivet lærernes arbejdstid og arbejdsforhold på så ville holdningen nok ændre sig.

Taina Berg, Britta Felsager, Gert Romme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

"Fagbevægelsen er åben for delaftaler for at undgå konflikt på hele det offentlige område"

Så kom de da lidt ned ad træstammen.

Torben K L Jensen: Så du mener at mit arbejde med at uddanne og danne børn i folkeskolen ikke er meningsfuldt? Du ville aldrig kunne udføre mit job, ikke én enkelt dag ville du kunne håndtere mine opgaver, som er komplekse, udfordrende og vidunderligt meningsfulde -noget du som ville kunne fatte et sekund af. Ikke ét sekund, ligemeget hvor mange underlødige kommentarer du end fyrer af i dette forum.

" Fagbevægelsen er villig til at indgå delaftaler for at undgå konflikt for alle offentlige ansatte."
siger Dennis Kristensen. Han erkender altså at musketèr eden er en fejltagelse.
Flere nede i systemet mener det samme.

Michael Pedersen

Arbejderromantik, John Christensen

Man laver altså ikke generalstrejke for 0.2 % lønstigning mere om året.

"Man laver altså ikke generalstrejke for 0.2 % lønstigning mere om året."

Med mindre man har brug for en masse teatertorden for at skjule dårlige beslutninger.