Læsetid: 3 min.

FSB-direktør får kritik for udtalelser

Den øverste ledelse i boligselskabet FSB udtaler kritik af direktør Pia Nielsen efter interview i Information om renoveringssagen i Tingbjerg. Ifølge beboertalsmand Anja Brinch er reaktionen fra ledelsen dog ’for lidt og for sent’
Anja Brinch, som under renoveringen i Tingbjerg har fungeret som talsmand for de utilfredse beboere, giver ikke meget for FSB's organisationsbestyrelses udmelding.

Anja Brinch, som under renoveringen i Tingbjerg har fungeret som talsmand for de utilfredse beboere, giver ikke meget for FSB's organisationsbestyrelses udmelding.

Peter Nygaard Christensen

13. april 2018

Direktør for drift, byg og jura, Pia Nielsen, fra boligselskabet FSB får nu kritik fra selskabets øverste ledelse, organisationsbestyrelsen, hvor der sidder repræsentanter fra forskellige af selskabets ejendomme.

Det sker i en kortfattet udtalelse, hvor organisationsbestyrelsen tager »klar afstand fra den udtalelse, som direktionen er citeret i Information for at sige: ’… at beboerne ikke skal blive »forvirrede« af for mange oplysninger’«.

Baggrunden for kritikken var et interview i Information, hvor Pia Nielsen sammen med selskabets administrerende direktør Bjarne Larsson fortalte om renoveringen af fire boligblokke i Tingbjerg i Københavns nordvestlige udkant. Her havde selskabets ledelse på forhånd valgt ikke at informere beboerne om, at der som en del af projektet også indgik en asbestrenovering, idet køkkenernes gamle ventilationskanaler skulle udskiftes.

Kun ved et tilfælde opdagede beboerne, at der blev asbestsaneret, mens de fortsat brugte deres køkkener, fordi de af økonomiske hensyn ikke blev genhuset.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kim Folke Knudsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Dorte Sørensen
Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er altså forbløffende, som Information formår at 'glemme' den politisk ansvarlige for denne skandale. Hvornår får vi et kritisk interview med Morten Kabell om hans lidet flatterende rolle i sagen??

Karsten Lundsby, Kim Folke Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Det er deprimerende at se, hvor lidt omtale der er af denne renoveringsskandale i FSB.

Beboere der udsættes for alvorlig sundhedsfare på grund af asbest, manglende mulighed for fraflytning og sløset renoveringsledelse. Nul interesse i den danske medieverden. Hvis det var en sag med en etnisk indvandrer og hans firma, som havde været ansvarlig for denne renoveringsskandale, så havde sagen for længst været på forsiden og havnet i Folketinget.

Ansatte medarbejdere kan være udsat for asbestforurening, på grund af manglende afdækning og sikring af arbejdsstedet ved asbestsanering. Er der ikke en sag her for Arbejdstilsynet og for fagforeningen ?

SKAM JER DANSKE MEDIER.

Boligselskabets ledelse må være juridisk ansvarlige, hvis der senerehen opstår sygdomme blandt beboerne, som er asbestrelateret eller blandt de involverede medarbejdere i projektet.

Måske var det en ide, at foranledige en uafhængig Advokatundersøgelse af hele forløbet, så handlingsforløbet og ansvaret her for kan belyses. Lad jer ikke tie ihjel beboere. Kræv en uafhængig undersøgelse af forløbet, som beboermødet og beboerbestyrelsen kan tage stilling til.

Jeg efterlyser ligesom Hans Larsen så rigtigt påpeger, at Enhedslisten tager medansvar for deres borgmesters manglende tilsyn med FSB´s byggeprojekt.

I lovgivningen bør kommunernes tilsyn med asbestsaneringer skærpes, så kommunerne ikke kan løbe fra deres tilsyn. Der skal være mulighed for at stoppe et projekt som det omtalte prompte med beskeden. Borgerne skal genhuses nu ellers skal der ikke flyttes en eneste mursten.

Trængslen ved håndvask afslører en holdning til samfundets svagest stillede, som er præget af kynisme og ligegyldighed.

Det er pinligt for hele FSB boligselskab og for Enhedslistens forhenværende borgmester Morten Kabell.

Karsten Lundsby, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel og Steen Obel anbefalede denne kommentar

Hans og Kim, ingen glemmer noget.....måske, der er noget i vente?

Kim, ja....jeg undrer mig også over den totale mangel på mediedækning - og har da også skrevet til dem alle sammen. Jeg forstår det ikke. Denne renovering er på alle måder - fra arbejdet udførelse (alt arbejde, ikke kun asbestarbejdet) til ledelsen i fsb og Københavns Kommune - været en skandale, og gennem min aktive rolle i at tale beboernes sag og kæmpe for at blive hørt, har jeg lært at det hele er bundråddent. Alle vasker hænder, underlige konstellationer og kammerateri i stor stil. Vi lader os ikke tie ihjel, men det er godt nok svært, når de, der sidder på magten ikke er interesserede. Hvilket også undrer. For dette er noget, der har betydning for alle. Alle. Ikke bare de, der bor alment.

Og nej, ...ingen tager stilling, heller ikke afd.bestyrelse eller organisationsbestyrelse. Jeg har læst alle referater fra deres møder og interessen for, hvad vi har været udsat for, er stort set ikke-eksisterende. Vores egen afd.bestyrelse er fuldstændigt tavs og inaktiv. Og har været det gennem hele forløbet på trods af gentagne henvendelser.

Beboerklagenævnet kan heller ikke bruges. Måske fordi ét af deres kun tre medlemmer er direktøren fra vores boligselskab.....
Sådan kører det i ring og ring. Relationer og konstellationer, der ikke er til at gennemskue.
Ja, loven bør skærpes. På alle måder - ikke kun i forhold til asbestsaneringer. Og kommunen skal stramme op.

Jeg kunne blive ved og ved. Og gør det gerne - hvis det gør, at flere vil lytte. Og når man så får folk til at lytte, så opstår problemet med at få folk til at handle - turde handle, måske? Gide at handle? Jeg ved ikke, hvad der skal til. Det er virkelig beskæmmende.....