Læsetid: 7 min.

Kan man omstyrte samfundet én skattelettelse ad gangen?

Det var de unge ideologer mod de gamle pragmatikere til Liberal Alliances landsmøde lørdag, da medlemmerne diskuterede, om prisen for at træde ind i regeringen har været for høj
I Liberal Alliance diskuterer man, om partiet skal træde ud af regeringen og føre ideologisk værdikamp, eller om man skal blive ved med »tage ansvar« og finde sig i Dansk Folkepartis hårde kompromisser. Revolution eller reformisme. Det var det altoverskyggende tema til lørdagens landsmøde.

I Liberal Alliance diskuterer man, om partiet skal træde ud af regeringen og føre ideologisk værdikamp, eller om man skal blive ved med »tage ansvar« og finde sig i Dansk Folkepartis hårde kompromisser. Revolution eller reformisme. Det var det altoverskyggende tema til lørdagens landsmøde.

Sofie Amalie Klougart

9. april 2018

En folkevogn Passat er 104.800 kroner billigere nu, end før Liberal Alliance trådte ind i regeringen, erklærer Anders Samuelsen begejstret fra scenen. Salen klapper.

Men Anders Samuelsen har først lige åbnet den »sæk med politiske resultater«, folketingsgruppen har taget med til dagens landsmøde i partiet.

»Kan I tåle flere resultater?« spørger han begejstret fra scenen.

Salen nikker stiltiende under kongrescentrets elektriske lysekroner. Det kan de godt.

I december lovede Anders Samuelsen nemlig det liberale Danmark historisk store skattelettelser. »De største i mands minde,« skrev han på facebook. Og de ville blive aftalt allerede inden jul. Ellers ville Liberal Alliance ikke stemme for sin egen regerings finanslov.

Det gjorde de så alligevel, og i februar, da skattelettelserne endelig kom, var de hverken historiske eller store.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Ole Kvint

Det er LAs officielle mål at omstyrte samfundet, at lave revolution, så Danmark bliver en lille kopi af USA.
Det er ikke lykkes for dem. Og det vil ikke lykkes, inden at USA er gået i opløsning.
Alternativet er et konservativt parti som vil udvikle borgernes medindflydelse i samfundet. Borgermagt.
Enhedslisten har opgivet revolutionen og er blevet en slags gammeldags socialdemokrater.

Ulla Sauer, Karsten Aaen og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Fin artikel fra Mathias Sindberg om Liberal Alliances årsmøde. De lidt mere skarpe standpunkter flokkes ungdommen om. Det er ikke kun tilfældet i Liberal Alliance. Jeg tror, at partiet overlever imodsætning til flere andre borgerlige partier KRF, Retsforbundet, og CD. Liberal Alliance har en fremtid i dansk politik.

Liberal Alliance er SF´s modsvar på den meget erhvervs liberale fløj. Liberal Alliance fremstår som et idelogisk korrektur til partiet Venstre, som i mine øjne har svigtet deres egne liberale standpunkter godt og grundigt.

SF holder Socialdemokraterne i ørene og minder dem om lighed, fællesskabets behov samt står vagt om den offentlige sektor.

Liberal Alliance har overtaget CD´s mærkesag med at forsvare billismen. Et standpunkt som passer fint sammen med mange borgeres behov for at have deres eget personlige transportmiddel. Blot kunne jeg som ikke billist godt ønske mig, at partiets transportminister havde et minimum af interesse for andre transport midler end personbilen.

Liberal Alliance har vist deres ønsker på skattepolitikken, og de har opnået resultater i denne valgperiode, som er bemærkelsesværdige for et parti, der aldrig før har været i Regering.

Ministrene i Liberal Alliance har klaret sig godt. Der har ikke været de store skandaler eller tunge møgsager, som har belastet ministerembedet. Anders Samuelsen er en kompetent og dygtig Udenrigsminister. Thyra Frank klarer sig også godt trods den socialdemokratiske moppepolitik mod hende. Den mest udsatte af ministrene er nok Transportminister Ole Birk Olesen, da den del af trafikken som ikke vedrører personbilen ikke altid kører som smurt i den rette olie.

Merete Riisager Andersen har gjort sig upopulær med hendes støtte til indførelse af et uddannelsesloft. Det er et loft, som forhindrer unge mennesker i at starte på en anden videregående uddannelse. På de andre områder har vi fået en undervisningsminister, som har klaret sit embede godt.

Sagerne med manipulation af FACEBOOK brugeres konti fra Cambridge Analytica og med at sikre uafhængige og frie medier burde optage et liberalt parti som Liberal Alliance mere, end vi kan se nu. Ødelæggelsen af DR rimer meget dårligt med behovet for at bevare uafhængige medier med dansk som det primære sprog.

Borgernes ret til indsigt i den offentlige forvaltning ved en stærk offentlighedslov bør interessere et parti med Liberal Alliances baggrund.

Liberal Alliance er ikke et samfundsomstyrtende parti. Nej de støtter den del af samfundet, som sidder på magten og tilhører de økonomisk bedst stillede. Det er selskabernes og de store virksomheders frihed, som partiet hylder, medens den personlige og menneskelige frihed fylder for lidt i Liberal Alliances gøren og laden. For de socialt udsatte har partiet desværre støttet, at de er udsat for et dobbelt pres. Først stresses borgerne med kontrol og formynderi ned i mindste detalje og dernæst sættes deres ydelser ned til et niveau, som er uværdig for at opretholde en rimelig tilværelse. Partiets billede af kontanthjælpsmodtagere som en gruppe, der sejler rundt med høje sociale ydelser, er ikke et billede, som jeg kan genkende. Når et parti som Liberal Alliance repræsenterer den økonomiske magt, så er det uklædeligt at bruge denne til at udskamme en gruppe af borgere, som er afhængige af offentlig hjælp og støtte.

Fattigdom og socialt udsatte er ikke Liberal Alliances store interesse.

Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, Lillian Larsen, Ole Bach, lars søgaard-jensen og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Bent Gregersen

LA er en filial af en dansk bank, hvis ejer er danskfødt og bosiddende i Schweiz.
Undertegnede har en følelse af dette forholds indvirken på den anvendte retorik og at der er historiske begivenheder fra perioden af hitlerismens opkomst, hvor de daværende konservatives ungdomsafdeling var landets største ungdomsparti med strækmarch, et frejdigt sind, korte bukser og en sød forståelse af hitlerismens overmenneskelig natur. En del drog østpå for at ordne forholdene der og gøre plads for en germansk/arisk indvandring.
Så tillykke til LA-ungdomsafdelingen, lige fra en handelsskole og uberørt af virkeligheden.

Henrik Brøndum

Jeg synes det er en lidt flad fornemmelse med Anders Samuelsen og hans kroner og ører beløb for en politisk korrekt middelklassebil. Så er det mere fandenivoldsk drengerøv og bad boy over Brian Mikkelsen der forlanger Lamborghini!

1/5 af de unge støtter LA. Disse unge får selv det faldende velfærd niveau at mærke når de stifter familie. Når institutioner og skoler ikke kan løfte opgaven overfor deres børn, når skadestuen, fødeafsnittet og sygehuset som et hele lader dem i stikken. Fortsæt selv listen. Måske de unge så begynder at forstå, hvorfor 80 procent af befolkningen hellere vil have bedre velfærd end skattelettelser.....