Læsetid: 4 min.

Kvinderne overtager fagbevægelsen

Der vil være nok at slås om internt i den nye storfusionerede hovedorganisation. Kvinderne kommer i flertal, de privatansatte i mindretal, ligesom de ufaglærtes stemme skal høres. Nu er det op til Lizette Risgaard & Co. at bevise, at fusionen kan rette op på årtiers tabt indflydelse i fagbevægelsen
Der vil være nok at slås om internt i den nye storfusionerede hovedorganisation. Kvinderne kommer i flertal, de privatansatte i mindretal, ligesom de ufaglærtes stemme skal høres. Nu er det op til Lizette Risgaard & Co. at bevise, at fusionen kan rette op på årtiers tabt indflydelse i fagbevægelsen

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

14. april 2018

55,5 procent kvinder. 53 procent offentligt ansatte. En ud af tre med en mellemlang videregående uddannelse. To ud af tre ufaglærte, kontoruddannede eller ufaglærte. 1,5 millioner medlemmer.

Sådan kan man sætte tal på den nye storfusionerede hovedorganisation, der blev vedtaget af LO og FTF’s ekstraordinære kongresser fredag. Og det siger noget om, hvilke forskelligartede interesserer der skal vejes op imod hinanden i den nye mastodont.

At over halvdelen af medlemmerne vil være kvinder, vil ifølge avisen.dk også afspejle sig i den medlemsvalgte del af den nye ledelse. I toppen indtager tidligere LO-formand Lizette Risgaard formandsposten og tidligere FTF-formand Bente Sorgenfrey bliver stedfortrædende formand. Herudover vil de fem resterende næstformænd være to kvinder og tre mænd.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Havde det ikke været mere mærkeligt , hvis formanden og næstformanden var blevet en mand , når både LO og FTF havde en kvinde til formand. Derudover kom der en mand mere ind end kvinde ved de næste poster - i alt 4-3. Hvor mange år har LO og FTF haft mænd på alle ledende poster - hvorfor ikke glæde sig over at de tider er forbi?

Eva Schwanenflügel

Det ville være dejligt, hvis det nye fagforbund ville kæmpe for afskaffelsen af tvangsarbejde og formålsløse ressourceforløb.

David Zennaro, Steen K Petersen, Anne Schøtt, ingemaje lange og Katrine Damm anbefalede denne kommentar