Læsetid: 4 min.

»Det er måske lærerne denne gang, men hvem kommer de efter næste gang?«

Lærernes kamp er alle offentlige ansattes kamp. Det mener Charlotte Vinæs og Kerry Cakanovic fra Tune Skole. For dem er det konkrete indhold i lærernes arbejdstidsaftale ikke så væsentligt. De er ikke klar til at gå i konflikt for at få en kvartals- i stedet for en årsnorm. Men de vil have en rigtig overenskomst, der erstatter lovindgrebet fra 2013
Konflikten om lærernes arbejdstidsregler handler ikke om kvartals- eller årsnormer, men om den danske model, mener lærerne på Tune Skole.

Konflikten om lærernes arbejdstidsregler handler ikke om kvartals- eller årsnormer, men om den danske model, mener lærerne på Tune Skole.

Peter Nygaard Christensen

20. april 2018

Det kan umiddelbart være svært at se, hvorfor den enkelte SOSU-assistent skal i arbejdskonflikt på grund af lærernes arbejdstid. Det medgiver Charlotte Vinæs fra Tune Skole gerne.

»Ikke desto mindre er det fantastisk, hvis de offentligt ansatte kan stå sammen,« siger hun.

Det kan godt være, det drejer sig om lærerne denne gang.

»Men næste gang er det sygeplejerskerne eller politimændene,« siger hun.

Den såkaldte musketéred handler ikke om, hvor kommaerne skal stå henne i lærernes arbejdstidsaftale, forklarer Charlotte Vinæs. På lærerværelset på Tune Skole diskuterer de ikke, om deres arbejdstid skal reguleres ved en helårs- eller kvartalsnorm. 

»Men vi vil have en overenskomst, vi selv har været med til at forhandle. Ikke en lov, der er tvunget ned over os. På den måde er musketéreden er et forsvar for den danske model. Også for de andre faggrupper,« siger Charlotte Vinæs.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hov - Stop løn-løgnen! - Det passer ikke, at minister Løhde og KL har tilbudt de offentligt ansatte ... at få 8% mere i løn! - Det er fake spin. - Fakta er, at der er tilbudt en lønramme på 8% over 3 år = arbejdsgivernes lønomkostninger! - Men det er noget helt andet ... end de kr. beløb som hver pædagog, lærer, sosu og andre OFF. Ansatte får udbetalt i på lønkontoen hver måned før skat. - For lønnen udgør ca 7,3 % af arbejdsgivernes lønomkostninger på 8% over 3 år!! - Hver ansat får altså kun udbetalt 2,4% mere i månedsløn årligt! ... Husk det.