Læsetid: 4 min.

Ny tænketank vil gøre demokratisk virksomhedsdrift til en folkesag i Danmark

Selv om der hersker en lang tradition for medejerskab hos arbejdere og forbrugere i danske virksomheder, er kendskabet til den erhvervsdemokratiske sektor lille. Ny tænketank vil fremme medarbejdereje og viden om demokratisk virksomhedsdrift i Danmark
Onsdag mødtes repræsentanter fra en lang række danske virksomheder på Vartov i Købnhavn for at stifte tænketanken den nye tænketank Demokratisk Erhverv, der skal styrke den demokratiske virksomhedsdrift i Danmark. 

Onsdag mødtes repræsentanter fra en lang række danske virksomheder på Vartov i Købnhavn for at stifte tænketanken den nye tænketank Demokratisk Erhverv, der skal styrke den demokratiske virksomhedsdrift i Danmark. 

Rabotnik

8. maj 2018

For nylig var repræsentanter fra en lang række større og mindre selskaber og organisationer samlet i Vartov-bygningen i København.

Det var en broget deltagerflok med folk fra etablerede virksomheder og brancheorganisationer som Coop og Danske Vandværker, men også repræsentanter fra nyere startupkooperativer. Deres fællesnævner var dog, at de alle i forskellig grad er medlems- og medarbejderejede.

Anledningen for sammenkomsten var lanceringen af den nye tænketank Demokratisk Erhverv.

Tænketanken har som erklæret mål at sætte fokus på demokratisk virksomhedsdrift og at fremme samarbejdet mellem virksomheder og organisationer, der arbejder ud fra demokratiske principper om medejerskab, forklarer Mike Dranov, der er foreningsdirektør i Coop, og som den sidste onsdag i april kunne besætte formandsposten i tænketankens bestyrelse.

»Overalt i samfundet – både blandt politikere, journalister og meningsdannere – er man ved at glemme, hvad det er, den demokratiske virksomhedsform står for,« siger Mike Dranov. Han forklarer, at tænketankens første opgave bliver at kortlægge omfanget af den demokratiske erhvervssektor i Danmark.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ulla enevoldsen
  • Henrik Rasmussen
  • Eva Schwanenflügel
  • Ejvind Larsen
  • Torben K L Jensen
ulla enevoldsen, Henrik Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Ejvind Larsen og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Jeg er vild med cooperationer - er medlem af coop,coop-crowdfunding,har coop-bank,coop mobil,OK -el og handler med coop app på mobilen i alle coop-butikker og som rosinen i den røde pølseende - andelsgårde. Det er vejen frem.