Læsetid: 6 min.

Rundspørge: Selvfølgelig oplyser boligselskaber om asbest før renovering

I modsætning til boligselskabet FSB, der i Tingbjerg undlod at oplyse beboerne om en asbestsanering, oplyser en række større almene boligselskaber i en rundspørge, Information har lavet, at de altid orienterer om farlige stoffer som asbest
 

 

Beboerne i Tingbjerg fik ikke at vide, at der skulle asbestsaneres i forbindelse med en renovering. Boligsselskabet FSB begrunder den manglende oplysning med, at beboerne ikke skulle »tæppebombes« med information.

 

 

Beboerne i Tingbjerg fik ikke at vide, at der skulle asbestsaneres i forbindelse med en renovering. Boligsselskabet FSB begrunder den manglende oplysning med, at beboerne ikke skulle »tæppebombes« med information.

Peter Nygaard Christensen

30. april 2018

»Vi plejer at sige, at dét, som boligselskabet ved, det ved beboerne også.«

Sådan siger inspektør Christian P. Rasmussen fra Sundby-Hvorup Boligselskab nær Aalborg, der administrerer boligerne for knap 3.500 lejere. Han fortsætter:

»Vi synes selv, at vi har en meget åben beboerkommunikation. En typisk renoveringssag hos os starter gerne med beboermøder kombineret med en opfølgning via nyhedsbreve før, under og efter renoveringen.«

Christian P. Rasmussen står langtfra alene med sit synspunkt: Et rundspørge til 37 større almene boligselskaber i landets fem største byer, som Information har foretaget, viser, at boligselskaberne »selvfølgelig« – som en direktør udtrykker sig – informerer beboerne, hvis asbestsanering skulle indgå i et renoveringsprojekt.

Faktisk er der ikke et eneste af de boligselskaber, der har svaret, der ville undlade at informere deres beboere på forhånd om en asbestsanering.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
  • Oluf Husted
Eva Schwanenflügel, David Zennaro og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu