S kalder socialministeren i samråd om underretninger af børn

Næsten hvert andet barn, som kommunerne fik gentagne og grove underretninger om i 2015, fik ingen social børneforanstaltning hverken i 2015 eller 2016, viser en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik.
På den baggrund har socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S) nu kaldt socialminister Mai Mercado (K) i samråd om sagen.
»Jeg forstår ikke, hvorfor det ikke får flere alarmklokker til at bimle hos ministeren. Underretninger er fundamentet for, at vi som samfund kan hjælpe børn, der mistrives. Hvis ikke de underretninger bliver taget alvorligt, så begår vi fra systemets side et kæmpe omsorgssvigt,« siger Pernille Rosenkrantz-Theil.
– Ministeren mener ikke, at man kan sætte lighedstegn mellem underretninger og behovet for sociale foranstaltninger, som Danmarks Statistik gør. Der kan være børn, som får en hjælp, der ikke fremgår af tallene?
»Ja. Men hun har ikke belæg for, at det sker. Hun skal have et meget præcist billede af, hvem det er, der ikke leverer det, vi forventer, for i de kommuner vil der være børn, der kommer alvorligt i klemme. Det bekymrer mig, når ministeren ikke har det overblik, for det er hendes opgave,« siger hun.
Ifølge socialministeren giver tallene ikke det fulde overblik.
»Der skal ikke herske nogen som helst tvivl om, at jeg tager underretninger om børn meget alvorligt. Og der er et helt klart lovkrav om, at kommunerne senest 24 timer efter modtagelsen af en underretning skal vurdere, om der er behov for at iværksætte akutte foranstaltninger,« skriver ministeren i en mail til Information.
»Kommunerne skal reagere på underretninger og hjælpe de børn, der har behov for det. Det er åbenlyst vigtigt. Men det er også vigtigt at understrege, at statistikken ikke kan anvendes til at foretage en faglig vurdering af konkrete sager. Jeg har en række spørgsmål til tallene fra Danmarks Statistik, som vi er i gang med at få undersøgt, og ordførerne kan regne med en orientering om dette.«
Hvorhen, socialpolitik?
Det herskende socialpolitiske paradigme er nået til vejs ende, mener eksperter. Beskæftigelsen boomer, men mentalt har vi det dårligere. Spørgsmålet er, hvordan socialpolitikken bringer os videre. Det sætter Information fokus på.
Seneste artikler
Socialpolitik: Brugerne tør åbne sig mere op over for de frivillige
16. maj 2018Frivillige udfylder et tomrum i socialpolitikken, fordi de kan indgå i et mere ligeværdigt forhold til borgeren end dem i myndighedssystemet, som registrerer og sanktionererSocial slagside: Kortuddannede kvinder testes sjældnere for livmoderhalskræft
30. april 2018Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelse viser, at særligt kvinder med en kort uddannelse, immigranter fra ikkevestlige lande og kvinder med visse svære psykiske sygdomme ikke bliver screenet for livmoderhalskræft. Der er behov for handling, siger sundhedsministerenSkarp kritik af DF’s udsagn om at forskelsbehandle børn
21. april 2018Det er et udtryk for diskrimination, umenneskelighed 0g dobbeltstandarder, når Martin Henriksen (DF) lægger op til, at asylbørn ikke skal behandles lige så godt som danske børn, mener Børns Vilkår, Enhedslisten og SF. Man kan godt overholde konventioner og stadig føre en stram udlændingepolitik, siger ekspert
Ønsker du at kommentere artiklerne på information.dk?
Du skal være registreret bruger for at kommentere.
Log ind eller opret bruger »
En alvorlig sag og vel ok der kommer samråd, men nu viser statistikken, hvis den står til troende at problemerne under vores tidligere regering jo nok var på samme niveau.
Så Pernille bør måske tage det i betragtning uanset om vi skal have det gjort bedre for børnenes skyld.