Læsetid: 3 min.

Trods liberal fremgang ligner det en ny bred koalition i Grønland

De grønlandske vælgere vendte de etablerede partier ryggen, mens Demokraterne – med den liberale Niels Thomsen i spidsen – blev den store vinder ved tirsdagens parlamentsvalg i Grønland. Alligevel ender det nok med gamle kendinger i regeringen
Lektor på Aalborg Universitet Ulrik Pram Gad mener, at de grønlandske vælgeres fravalg af selvstyretilhængeren Hammond afspejler et mere moderat forhold til spørgsmålet om selvstændighed i befolkningen, end mediebilledet har givet indtryk af i valgkampen.

Lektor på Aalborg Universitet Ulrik Pram Gad mener, at de grønlandske vælgeres fravalg af selvstyretilhængeren Hammond afspejler et mere moderat forhold til spørgsmålet om selvstændighed i befolkningen, end mediebilledet har givet indtryk af i valgkampen.

Christian Klindt Sølbeck

26. april 2018

Niels Thomsen har trods sine blot 36 år nået mere end de fleste.

Med en professionel fodboldkarriere og en universitetsgrad i bagagen stormede han i 2009 ind i det grønlandske landsting og fik som førstegangsopstillet syvendeflest stemmer af alle kandidater. Efter en afstikker som direktør for den privatejede fiskevirksomhed Halibut Greenland vendte han tirsdag aften officielt tilbage til centrum af grønlandsk politik. Her hentede hans parti – det socialliberale Demokraterne – lige knap 20 procent af stemmerne.

Halvdelen af dem gik direkte til Niels Thomsen, der blev valgets næststørste stemmesluger med 2.710 personlige stemmer, kun overgået af den populære IA-forkvinde Sara Olsvig.

»Han er helt klart en stor politiker her i Grønland, og det kan vi se på resultatet. Han er skarp, og han er en politiker man har brug for her i landet, sagde Demokraternes formand, Randi Vestergaard Evaldsen, rosende om som sin unge partifælle til det grønlandske medie KNR umiddelbart efter valget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu