Læsetid: 4 min.

Trods tiltagende kritik: Søren Pape holder fast i ulovlig masseovervågning

Danmark bør fortsat opretholde ulovlig masseovervågning, indtil der kommer nye retningslinjer fra en EU-arbejdsgruppe. Justitsminister Søren Pape Poulsen afviser at sætte en tidsfrist på, hvor længe man kan vente
6. april 2018

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) gentog på et samråd torsdag mange af sine hidtidige forklaringer om, hvorfor han mener, at Danmark skal fortsætte med ulovligt at masseovervåge hele befolkningen.

En EU-dom fra december 2016 slog fast, at den såkaldte logningsbekendtgørelse, som pålægger teleselskaberne at gemme milliarder af oplysninger om alle danskeres kommunikations- og bevægelsesmønstre et år tilbage i tiden, strider mod EU’s charter og altså dermed er ulovlig.

Nogle måneder efter dommen – i foråret 2017 – erkendte Søren Pape Poulsen, at de danske regler var ulovlige. Men han sagde samtidig, at den erkendelse bestemt ikke ville få ham til at ændre de danske regler lige med det samme. Først når en EU-proces om nye regler var færdig, ville man fra dansk side ændre på loven, og indtil da skulle masseovervågningen altså fortsætte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Katrine Damm
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Troels Ken Pedersen
 • Gert Romme
 • Anne-Marie Krogsbøll
 • Tommy Clausen
 • Bjarne Andersen
 • Eva Schwanenflügel
Katrine Damm, Bjarne Bisgaard Jensen, Troels Ken Pedersen, Gert Romme, Anne-Marie Krogsbøll, Tommy Clausen, Bjarne Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

EU domstolen er ved at blive reduceret til en papirtiger uden slagkraft.
Når det ikke har konsekvenser for de enkelte medlemsstater at fortsætte ulovligheder eller implementere love der strider mod demokratiet, vil bananrepublikker in spe som Danmark naturligvis bare fortsætte som hidtil med at underminere menneskerettighederne.

Carsten Munk, Katrine Damm, Jacob Mathiasen, Karsten Lundsby, Ken Sass, Anne-Marie Krogsbøll, Estermarie Mandelquist, Tue Romanow, Ole Frank, Tommy Clausen og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar

Jeg ved ikke, hvad det er for noget, Søren Pape Poulsen venter sig af en arbejdsgruppe under EU

Sagen er jo, og det ved Søren Pape Poulsen, at det er domstolen og ikke en politisk EU-arbejdsgruppe, der afgør juraen. Hvis det var politikerne, der bestemte, kunne man jo blot udskifte dommerne med politikere, og lade hvert politisk parti dømme, som partiet ønsker det.

Og sagen er i øvrigt også, at EU-domstolen faktisk har sat flere EU-lande på plads i denne sag. Derfor syntes jeg, at de frie teleselskaber samt en kreds af aktive borgere hver for sig skal få prøvet Danmarks praksis ved EU-domstolen.

Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Tue Romanow, Karsten Lundsby, Bjarne Andersen, Ole Frank og Michael Waterstradt anbefalede denne kommentar
Bjarne Andersen

Søren Pape Poulsen (K): Vi må bryde loven, så vi kan fange folk der bryder loven.

Carsten Munk, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar