Læsetid: 4 min.

I dag drøfter Folketinget, hvordan dets arbejde kan gøres mere livligt. Forslagene er beskedne

Folketinget fremmer folkeligheden – forsigtigt
Et folkestyre skal kunne engagere sine borgere – men det skal ske på en værdig måde. Hvordan holder man den balance? Det kommer Folketingets debat til at handle om, når tinget i dag behandler forslag om at gøre sin arbejdsform mere strømlinet

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

29. maj 2018

Et folkestyre skal kunne engagere sine borgere – men det skal ske på en værdig måde.

Hvordan holder man den balance? Det kommer Folketingets debat til at handle om, når tinget i dag behandler forslag om at gøre sin arbejdsform mere strømlinet.

Debatten handler også om en anden form for balance. Nemlig balancen mellem Folketinget og regeringen. Som det vel ligger i konkurrenceforholdet mellem den parlamentariske forsamling og den regering, der udøver magten, kan der opstå gensidige irritationer. Folketingsmedlemmer kan føle sig ignoreret ved, at ministrene ikke er villige nok til at møde op og bevare spørgsmål i salen og i udvalg, og ved at ministrene søger at holde embedsmændenes store viden for sig selv.

Modsat kan ministre opleve for megen kalkunjagt ved, at folketingsmedlemmer misbruger deres ret til at rejse forespørgsler, som kan ende med at føre til mistillidsdagsordener mod ministre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kenneth Krabat

De kunne jo begynde med at se og opregne de ekskluderede og disses fællestræk. Dem, der ikke er plads til i et samfund; dem, der kæmper uden støtte fra omgivelserne - de tegner et tydeligt omrids af, hvad de tilbageværende mangler. Det er evolutionen, der skiller sig af med ballasten. Slangen, der kaster sin ham. Det ville være mere nådigt at tage livet af dem end at forstøde dem.

Måske bør folketinget også drøfte, hvordan deres arbejde kan ændre fra ren populisme til at have betydning for den danske befolkning.

Måske bør folketinget også drøfte, hvordan deres arbejde kan ændre fra ren populisme til at have betydning for den danske befolkning.