Læsetid: 4 min.

Danmark kan selv lave cyberangreb

Cybertruslen mod myndigheder, virksomheder og borgere er stadig meget høj, oplyser Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed i ny trusselsvurdering. Men dansk efterretningstjeneste laver formentlig selv spionage i cyberspace – dog endnu ikke målrettede påvirkningsangreb, vurderer ekspert
Det var et hackerangreb, der søndag aften var skyld i, at DSB’s systemer brød sammen, og truslen om cyberspionage og cyberkriminalitet mod danske myndigheder, virksomheder og borgere i Danmark er stadig meget høj. Det fremgår af Forsvarets Efterretningstjenestes (FE) Center for Cybersikkerheds årlige trusselsvurdering, der blev offentliggjort mandag.

Det var et hackerangreb, der søndag aften var skyld i, at DSB’s systemer brød sammen, og truslen om cyberspionage og cyberkriminalitet mod danske myndigheder, virksomheder og borgere i Danmark er stadig meget høj. Det fremgår af Forsvarets Efterretningstjenestes (FE) Center for Cybersikkerheds årlige trusselsvurdering, der blev offentliggjort mandag.

Jens Nørgaard Larsen

15. maj 2018

Truslen om cyberspionage og cyberkriminalitet mod danske myndigheder, virksomheder og borgere i Danmark er stadig meget høj. Det fremgår af Forsvarets Efterretningstjenestes (FE) Center for cybersikkerheds årlige trusselsvurdering, der blev offentliggjort mandag.

»Vi må vænne os til at være mål for udenlandske staters cyberangreb. Især for offentlige myndigheder, der beskæftiger sig med udenrigs- og forsvarspolitik, er det et rammevilkår at være under angreb,«  udtaler chefen for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund-Sørensen, på centerets hjemmeside, ligesom FE’s Center for Cybersikkerhed frygter, at fjendtlige påvirkningskampagner kan gribe ind i et forestående dansk folketingsvalg, og derfor forbereder sig på, at det vil ske. Ifølge Politiken bl.a. gennem dialogmøder med politikere og chefredaktører på diverse nyhedsmedier om truslen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu