Læsetid: 4 min.

DF’s modstand mod dobbelt statsborgerskab gælder vist mere tyrkere end tyskere

Efter første forhandlingsmøde står det klart, at Dansk Folkeparti ikke kan samle flertal for sit krav om at give dansk statsborgerskab til højst tusind udlændinge om året. Men Støjberg har præsenteret endnu en godbid for at få opbakning fra støttepartiet
Flensborg Avis har bemærket, at regeringens udlændingeudspil faktisk indeholder en mindre lempelse: Det skal blive lettere for dansksindede sydslesvigere at få dansk statsborgerskab.

Flensborg Avis har bemærket, at regeringens udlændingeudspil faktisk indeholder en mindre lempelse: Det skal blive lettere for dansksindede sydslesvigere at få dansk statsborgerskab.

Lars Engberg-Pedersen

18. maj 2018

Mens det har vakt bred opmærksomhed, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har foreslået at stramme kravene til at få dansk statsborgerskab endnu et par omgange – bl.a. ved for evigt at udelukke personer, der er dømt for bandekriminalitet – er det stort set kun Flensborg Avis, der har bemærket, at regeringens udspil også indeholder en mindre lempelse: Nu skal det blive lettere for dansksindede sydslesvigere at få dansk statsborgerskab.

Hidtil har de dansksindede sydslesvigere haft en nemmere vej til dansk statsborgerskab end de fleste andre, bl.a. har de ikke skullet have tidsubegrænset opholdstilladelse i Danmark eller skullet bestå Danskprøve 3 eller Indfødsretsprøven. Betingelsen var dog, at de boede i Danmark og havde haft ophold her i to år. Det normale opholdskrav er ni år.

Nu åbner regeringen for, at dansksindede, der stadig bor i Sydslesvig, også kan få dansk statsborgerskab, hvis de har gået helt eller delvist i dansk skole og f.eks. har haft mindst én dansk forfader/moder fire generationer tilbage.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
  • Grethe Preisler
  • Christian Mondrup
  • Eva Schwanenflügel
  • Oluf Husted
Dorte Sørensen, Grethe Preisler, Christian Mondrup, Eva Schwanenflügel og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Claus Gårde Henriksen

Tåkrummende og særdeles morsomt med fokus på lidt mere rum at leve i, check.
Søren Krarup var også en værdsat klovn i Sverige da han ville have Skåne, Halland og Blekinge tilbage. Fantastisk underholdning som vi heldigvis for det meste griner af.

Verner Nielsen, Karsten Aaen, Gert Romme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar