Læsetid: 3 min.

Erhvervsliv og teknologi vil få mere plads i uddannelses- og forskningspolitik med Tommy Ahlers

Regeringens valg af it-iværksætter Tommy Ahlers som ny uddannelses- og forskningsminister, kan give et frisk pust til uddannelsesverdenen, mener flere kilder. Men valget viser også, at teknologi og innovation står langt højere på den politiske dagsorden end uddannelses- og forskningspolitik, vurderer ekspert
Regeringens valg af it-iværksætter Tommy Ahlers som ny uddannelses- og forskningsminister, kan give et frisk pust til uddannelsesverdenen, mener flere kilder. Men valget viser også, at teknologi og innovation står langt højere på den politiske dagsorden end uddannelses- og forskningspolitik, vurderer ekspert

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

3. maj 2018

De færreste havde nok set it-iværksætter Tommy Ahlers fra tv-programmet Løvens Hule for sig som Forsknings- og Uddannelsesminister. Men det blev den 42-årige it-millionær, der også er formand for regeringens iværksætterpanel og medlem af Disruptionsrådet, som overtager i Uddannelses- og Forskningsministeriet, efter at Søren Pind tirsdag valgte at stoppe.

VLAK-regeringens valg af Tommy Ahlers som ny minister signalerer ifølge flere kilder i uddannelsesverdenen, at der nu vil komme mere fokus på erhvervsretning, vækst og innovation, frem for Pinds begyndende fokus på dannelse, fri forskning og filosofikum.

Jens Oddershede, der er mangeårig rektor og formand for Forsknings- og Innovationspolitisk Råd, ser valget af Tommy Ahlers som et frisk pust.

»Det er et godt signal at tage en person ind fra det pulserende erhvervsliv, som har været med til at skabe udvikling. Han kan være med til at banke lidt rust og støv af rundt omkring,« siger Jens Oddershede, der ser det som positivt, at innovationen kommer mere i fokus i ministeriet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Curt Sørensen

Kort sagt endnu mere af den ensretning der allerede har været så dominerende i flere år på universiteter og læreranstaltler Og ideologisk er Tommy Ahlers som bestyrelsesmedlem af den ultraliberalistiske organisatiob Cepos, særdels velforberedt til at forvandle vores samfund til et samfund af erhvervsbåtnakker . Er det virkelig et moderne liberalt partis bud på en forskningspolitik? Og hvorfor forties denn Tommy Ahlers specielle basggrund af statsministern. O hvorfor tier pressen?

Anders Reinholdt, Søren Fosberg, Carsten Wienholtz, Hanne Ribens, Karsten Aaen, Flemming Berger, Bo Klindt Poulsen , Christian Skoubye, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen, Kim Houmøller, Hans Larsen, Anne Eriksen, Marie Jensen, Tue Romanow, Henrik Leffers, Lise Lotte Rahbek, Dorte Sørensen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Et andet link der giver et billede af Løkke Rasmussens slinger kurs - https://da.wikipedia.org/wiki/Forskningsminister - tænk 4 minister på posten inden for 3 år- 2 i hver af Løkke Rasmussens regeringer og med meget forskellige syn på uddannelse og forskning.
PS: Det ser også lidt "sjovt" ud efter at Løkke Rasmussen kritiserede Thorning for sine mange ministerrokader.

Søren Fosberg, Karsten Aaen, Arne Lund, Vibeke Hansen, Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Claus E. Petersen

En yngre repræsentant for den monetære elite kommer på banen, og så er det også forkert.

Jeg ved snart ikke hvad der kræves for at tilfredsstille hoben af mere eller mindre intellektuelle wannabees.. selv Søren Pind havde læst og forstået Homérs Illiaden, han valgte bare anderledes end det letkøbte.

Søren Pind.. buuuh..
Esben L. L. buhh...
for (n = 2 to 178) do "buhhhh...."

siger bare...

Jesper Jørgensen

Interessant, han er nu tilsyneladende helt forsvundet fra CEPOS hjemmesider.

Carsten Wienholtz, Hanne Ribens, Steen K Petersen, Christian Skoubye, Torben K L Jensen, Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Marie Jensen, Lise Lotte Rahbek og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Ja. Spændende forsvinding..

Hanne Ribens, Steen K Petersen, Torben Skov, Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Marie Jensen

Claus, den monetære elite har magt nok, jeg behøver ikke at blive regeret af den også. Det har intet med intellektualitet at gøre. Ultraliberale kræfter, som Cepos repræsenterer er yderst samfundsskadelige.

Anders Reinholdt, Søren Fosberg, Carsten Wienholtz, Karsten Aaen, Steen K Petersen, Torben Skov, Bjarne Bisgaard Jensen, Kurt Nielsen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Vor herre bev....Tilhænger af LA og liiiige meldt ind i Venstre.
Som altid, durkdreven manipulering i kampen for vækst, fra den kant!

Søren Fosberg, Carsten Wienholtz, Steen K Petersen, Dorte Sørensen, Torben Skov, Eva Schwanenflügel og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Leo Nygaard

Nu minister og LA-dræber.
Det var de mindre ambitiøse liberale tendenser, der skabte LA - Pinds 10 mislykkede teser !
Bare èn af Løkkes punkter til den kommende valgkamp.

Runa Lystlund

Runa skriver.
Tommy Ahlerts er en superliberalist med fokuspunkt på IT iværksætteri og købmandsskab, ikke uddannelse og dannelse. Hans virke har ikke handlet om uddannelse eller dannelse, men penge og indtjening. Lad os dog give ham en chance. Det er muligt, at han kan bringe noget af sin erfaring ind i regeringssamarbejdet. Vi skal huske på, at han er entreprenør, ikke den der opfinder teknologien. Han er afhængig af, at andre finder på noget. Det lever han af, andres gode ideer. Han sælger andres teknologi. Det er der mange, der gør.

Dannelse er ikke kodeordet i "Løvens Hule". Programmet er et af de mest klamme programmer i DR, sammen med Asger Aamunds program om ledige, nogensinde. Jeg har besluttet mig for, aldrig at sælge eller købe noget af det hold, efter at have set dem i DR. Magen til usympatisk attitude. Fortsætter han mon med denne attitude i regeringens hule? Det må vi håbe på, ikke bliver tilfældet. Det kan næppe være dialogskabende. Der er en stor forskel på politik og det han har beskæftiget sig med.

Det er muligt, at han ikke er en del af bestyrelsen i Cepos længere. Ceposes ideologi bliver nok ikke "erases" ud af hans hoved. Den teknologi skal dog nok komme og mange vil nok gerne sælge den.

Han vil nok tage udgangspunkt i eget iværksætteri. Det er nok nyttigt i et land som Danmark, hvor meget få starter egen virksomhed. Her kunne han bidrage. Det er nemt at åbne en virksomhed i DK, men der ingen hjælp at hente omkring vejledning til drift, kundekontakt og revision. Der findes dog det, der hedder Væksthusene, som desværre ikke gavner iværksættere nok.

Måske skulle man overveje, om ikke ordene vision, kultur og dannelse, burde fjernes fra den danske ordbog. Det kunne være, at der opstod et akut ønske om at indføre ordene igen, efter et stykke tid.
PS. Skulle der være nogen, der bliver ked af mine fejlplacerede kommaer og mangel på samme, må de leve med det. Jeg lader mig fortælle, at der er én mand i Danmark, der kan sætte kommaer korrekt. Nogle er selvfølgelig bedre end andre.

Eva Schwanenflügel

Det er da helt klart det vi mangler; endnu en teknokratisk, uempatisk Ayn Rand-fan som minister for den frie forskning..

Klar til at brænde teltlejrene ned - ligesom 'indianerne' plejer at gøre hvert 7.år, ifølge et andet orakel fra Disruptionrådet, Hella Joof, (Danmarks svar på Nietzsche, som Rune Lykkeberg sarkastisk bemærkede engang)..

Ja, det bli'r liv og glade dage..!! :-/

Anders Reinholdt, Søren Fosberg, Carsten Wienholtz, Vivi Rindom, Karsten Aaen, Steen K Petersen, Christian Skoubye, Torben K L Jensen, Dorte Sørensen, Vibeke Hansen, Frede Jørgensen, Torben Skov, Bjarne Bisgaard Jensen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Dorte - Et eller andet sted glæder jeg mig over, at Henrik Dahl ikke blev forskningsminister. Men derfor kan Ahlers jo være slem nok.

Eva Schwanenflügel, Søren Fosberg og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Claus E. Petersen

@Marie Jensen

Min pointe var at alle kommentatorerer tog den nemme løsning og "fordømte" fremfor at forstå.

Claus E. Petersen

@Marie Jensen

Hvad CEPOS har med mit indlæg at gøre ved kun du.
Det var ikke en "guilt by association" retorisk finte eller?

Torben Skov

Hvad er det lige man skal forstå, Claus E. Petersen? Og cepos er et vigtigt element i karakteristikken af Ahlers og kan derfor sagtens indgå i et svar til dit debile indlæg.