Læsetid: 3 min.

Foreningen Andelsgaarde: Vi går efter de mindste og mest ramponerede gårde

Andelsgaarde har efterhånden fået tilstrækkeligt mange medlemmer til at købe den første gård. Den bliver hverken yndig eller firelænget
Inden nogen forestiller sig en yndig firelænget gård med bindingsværk og et blomstrende kastanjetræ på gårdspladsen, kan vi godt afsløre, at vi går efter de mindste og mest ramponerede gårde, så de hurtigt kan blive gældfrie og herefter vokse i den takt, som andelshavere og natur tillader det, skriver Rasmus Willig.

Inden nogen forestiller sig en yndig firelænget gård med bindingsværk og et blomstrende kastanjetræ på gårdspladsen, kan vi godt afsløre, at vi går efter de mindste og mest ramponerede gårde, så de hurtigt kan blive gældfrie og herefter vokse i den takt, som andelshavere og natur tillader det, skriver Rasmus Willig.

Ritzau Scanpix

16. maj 2018

Vi har nu fået over 800 medlemmer, siden Andelsgaarde blev stiftet for to måneder siden, og er godt i gang med at undersøge mulighederne for at stifte nye former for andelsgårde. De første uger har været overvældende. Vi havde selvfølgelig håbet på interesse, men at så mange mennesker har været klar på at være med fra begyndelsen, er meget mere, end vi havde turdet håbe på.

Hvordan kommer vi så i gang? Her i første fase er målet at få undersøgt, hvordan man rent teknisk får skruet den rigtige model sammen, så vi både kan komme hurtigt i gang, men også har en holdbar konstruktion på lang sigt. Derfor holder bestyrelsen møder med revisorer, advokater og banker for at undersøge nye og gamle modeller for købet af den første gård. På trods af de mange forberedelser er der en del udfordringer, der skal løses med den knudrede landbrugslovgivning og de historiske, rustne elementer fra vores ellers så rige andelshistorie.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jan Damskier
  • Eva Schwanenflügel
  • Torben K L Jensen
  • David Zennaro
  • Oluf Husted
Jan Damskier, Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen, David Zennaro og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik holm hansen

Som lønmodtager skal man nok være forsigtig med at dele råd ud om forretning en detalje som man skal være opmærksom på bindings tid for investorer/ andelshaverer således at det er klart for alle hvilket grundlag der er for indtrædelse samt reglerne for hvis man ønsker at forlade bevægelsen

Henrik holm hansen

Som lønmodtager skal man nok være forsigtig med at dele råd ud om forretning en detalje som man skal være opmærksom på bindings tid for investorer/ andelshaverer således at det er klart for alle hvilket grundlag der er for indtrædelse samt reglerne for hvis man ønsker at forlade bevægelsen