Nyhed
Læsetid: 2 min.

Nu vil FSB-bestyrelse styrke beboeres mulighed for at følge renoveringer

Ovenpå renoveringen i Tingbjerg vil FSB’s øverste ledelse fremover nedsætte et udvalg med beboerrepræsentanter, der skal ’kigge fremtidige projekter over skulderen’. Beboertalskvinde kalder det spil for galleriet
Ovenpå renoveringen i Tingbjerg vil FSB’s øverste ledelse fremover nedsætte et udvalg med beboerrepræsentanter, der skal ’kigge fremtidige projekter over skulderen’. Beboertalskvinde kalder det spil for galleriet

Peter Nygaard Christensen

Indland
4. maj 2018

Organisationsbestyrelsen, der er boligselskabet FSB’s øverste ledelse, vil ifølge formanden, Steen Søndergaard Thomsen, i fremtiden sikre større beboerindflydelse på større renoveringsprojekter.

Det kommer, efter at Information har bragt en serie artikler om renoveringen i fire boligblokke i Tingbjerg, som ejes af FSB.

Til dagbladet Politiken siger Steen Søndergaard Thomsen:

»Vi er en beboerdrevet organisation, og vi må erkende, at det er nødvendigt at styrke beboerrepræsentanternes muligheder for at kigge fremtidige projekter over skulderen.«

FSB vil nu nedsætte et udvalg, der skal følge fremtidens byggeprojekter tæt og kunne gribe ind, hvis ombygninger og renoveringer løber af sporet.

Genhusning kan være nødvendig

Det fremgår, at det er Informations artikler om renoveringen i Tingbjerg, der har været årsagen til, at organisationsbestyrelsen har fået selskabets direktion til at udarbejde en evaluering af forløbet.

Det ville Information gerne have hørt nærmere om, men bestyrelsesformanden vil af ukendte årsager ikke udtale sig til Information.

I en mail skrev Steen Søndergaard Thomsen således, at han ikke havde »yderligere bemærkninger«.

Men tavsheden gjaldt åbenbart kun Information, for i Politiken erkender Steen Søndergaard Thomsen, at beboerne i Tingbjerg ikke har fået tilstrækkelig med oplysninger i og med – som Information har beskrevet – at FSB undlod at informere dem om, at der skulle ske en asbestsanering i deres køkkener, mens de fortsat blev boende i lejlighederne.

Og selv om der gik lang tid, før FSB indså, at de trods en tidligere beslutning om ikke at genhuse var nødt til at foranstalte genhusning af alle beboere, så forklarer Steen Søndergaard Thomsen det med, at det kan føre til huslejestigninger.

Men genhusning kan alligevel være nødvendigt, forklarer bestyrelsesformanden.

»Sagen her viser, at det kan være vanskeligt for en almindelig beboer at få hverdagen til at hænge sammen, når der bygges om i boligerne, så jeg tror, at genhusning bliver et mere inkluderet tema i fremtidige byggesager,« siger Steen Søndergaard Thomsen til Politiken.

’Spil for galleriet’

Talskvinden for de utilfredse beboere i Tingbjerg, Anja Brinch, siger til Information, at hun og andre beboere »gang på gang« har gjort FSB opmærksom på de forhold, som de var utilfredse med.

»Så organisationsbestyrelsen har tidligere haft mulighed for at inddrage beboerne og sørge for, at vi fik flere informationer, men det har de ikke gjort. Og lige meget, hvem vi har talt med i FSB, har de fejet det af bordet,« siger Anja Brinch.

»Derfor giver jeg ikke noget for, at organisationsbestyrelsen nu vil gøre alt muligt. Det er først efter, Information har skrevet om skandalen herude, at de kommer på banen,« fortsætter hun og tilføjer, at hun ser det foreslåede udvalg som endnu et FSB-organ nedsat oppefra, som vil afvise beboernes klager.

»Medmindre det bliver et udvalg af uvildige personer sammensat med de beboere, hvis boliger aktuelt skal renoveres, så tror jeg, at det bare ender som et spil for galleriet,« siger hun.

Serie

Asbest og skimmelsvamp i Tingbjerg

I foråret 2016 begyndte en renovering af fire boligblokke i Tingbjerg i det nordvestlige København. Københavns største almene boligselskab, FSB, ville fjerne skimmel og forsyne boligerne med nye køkkener. Men meget gik galt. Beboere blev udsat for farlig asbest og skimmel i deres lejligheder, og da FSB efterfølgende fik udført kontrolmålinger af asbest, opstod nye problemer.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hans Larsen

....mens vi fortsat venter på det kritiske interview med den politisk ansvarlige for Tingbjerg-skandalen. Skulle nogen ha' glemt hvem det var, så hedder han Morten Kabell.