Læsetid: 5 min.

Jakob Ellemann-Jensen: »Jeg bliver minister for miljø og for fødevarer – i dén rækkefølge«

Den tiltrædende minister arver et ramponeret ministerium, flere møgsager og et blakket omdømme i grønne kredse efter Esben Lunde Larsen
Den tiltrædende minister arver et ramponeret ministerium, flere møgsager og et blakket omdømme i grønne kredse efter Esben Lunde Larsen

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

3. maj 2018

»Vi er og bliver blå, men vi vil gerne signalere klart, at bare fordi man er blå, så kan man også være grøn.«

Denne udtalelse til TV 2 i sidste uge er noget af det mest konkrete, Danmarks nye miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen til dato har sagt om sit kommende resortområde.

Venstres hidtidige politiske ordfører afløser partifællen Esben Lunde Larsen, der tirsdag aften meddelte, at han ønsker at træde tilbage efter godt to, stormfulde år på posten som minister for både miljøet og landbruget.

Jakob Ellemann-Jensen, 44, har ikke nogen nævneværdig forhåndserfaring på området.

Han er tidligere sergent i hæren og tidligere jurist med ansættelse hos bl.a. IBM. Han har siddet i Folketinget siden 2011, været politisk ordfører for Venstre og været medlem af Europaudvalget, Det Udenrigspolitiske Nævn og andre udvalg med orientering mod det internationale.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Dorte Sørensen
Eva Schwanenflügel og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Grethe Preisler

Venstrevikingernes Saga
(Når bare det blir i familien, så gør det alt sammen ikke noget)

"Min familje følger Faders Vilje.
Fader sagde: Gå ind i politik!"

"For meget Elleman og for lidt Jensen"
(Venstremanden Jens Peter Jensen, også kaldet 'Døgnbrænderen', om sønnen Uffe)

Karsten Aaen, Bettina Jensen, Flemming Berger, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, Per Torbensen, Steffen Gliese og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hvis Venstre virkelig ville vise , at de er blevet grønne så burde Løkke Rasmussen ha, lagt landbruget sammen med fiskeriet til fødevareministeriet og oprettet et miljøministerium igen.

Søren Fosberg, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel og Svend Erik Hansen anbefalede denne kommentar
Jan Damskier

Venstre hader Miljøministeriet.

Karsten Aaen, Søren Fosberg, Carsten Wienholtz, Bettina Jensen, Morten Johansen, Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

@ Dorte

Venstre er ikke grønne.

Karsten Aaen, Søren Fosberg, Carsten Wienholtz, Flemming Berger, Morten Johansen, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Venstre er uløseligt bundet til dansk landbrug. Derfor er det nærmest illusorisk at forestille sig, at en Venstre-minister vil vægte miljøhensyn, hvis selv samme hensyn er i direkte konflikt med landbrugets produktions-interesser. Og som bekendt, er rækken af konfliktpunkter mellem det industrialiserede landbrug og hensynet til vores fælles miljø nærmest uendelig.

Karsten Aaen, Søren Fosberg, Carsten Wienholtz, Bettina Jensen, Flemming Berger, Morten Johansen, Runa Lystlund, Bjarne Bisgaard Jensen, Per Torbensen, Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Frede
Min bemærkning var også mere at vise hvor LIDT grønne Venstre er.

Karsten Aaen, Søren Fosberg, Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Venstre er grå-grønne og grumsede, som Limpopo-floden hvor febertræerne gror. Her bor Muggeren fra Muggergaut.

(Frit efter Rudyard Kiplings "Historien om hvordan elefanten fik sin lange snabel")

Jens J. Pedersen

En konservering af Venstre og regeringen.
Løkke er for svag overfor DF. Ligeledes er Løkke svag i at skelne i etiske spørgsmål Han har simpelthen en dårlig vurderingsevne.

Peter Hansen

Jeg glæder mig til, at se de store nye positive reformer indenfor miljø og naturområdet, forventningerne er høje, der er meget at tage fat på, nye store sammenhængende naturområder, forureningen generelt og især fra landbruget, forbud mod sprøjtegifte, mere bæredygtigt og økologisk landbrug, en seriøs politk for at bevare fredede dyrearter i Danmark f.eks. ulven osv. Jo der er meget at tage fat i, og lad nu se om manden kan handle som han giver udsagn for.

Jens J. Pedersen

@ Peter Hansen
Jeg er bange for, at du kommer til at vente forgæves ;-)

Karsten Aaen, Søren Fosberg, Carsten Wienholtz, Ruth Gjesing, Peter Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jeg er ærlig talt meget positivt overrasket over Socialdemokratiets nye miljø- og klima udspil, som de præsenterede idag kl. 13 fra en skovtykning i Kolding.
Det er virkelig ambitiøst, og efterlader Venstre fuldstændig tilbage i dinosaurnes tidsalder.
Alle rød-grønne hepper :-)

Eva Schwanenflügel

PS. Det KUNNE jo være, at den pludseligt opståede gensidige kamp mellem regeringen og DF på den ene side, og de rød - grønne på den anden, for en gangs skyld ville fremme miljø- og klimadebatten og ligefrem gavne denne essentielle dagsorden?
Man har jo lov til at håbe :-)

Bettina Jensen

Eva, Socialdemokratiets forslag om at skabe grøn omstilling via fondskapitalisme har til hensigt at deponere store dele af ansvaret udenfor staten. En slet skjult glidning i markedsdemokratiets navn.

Søren Fosberg

At fonden skal være selvbærende dvs ikke belaste skatteyderne, konflikter med det overordnede mål, at fremme en bæredygtig udvikling i U-landene. Hvordan skal fonden prioritere sine investeringer, i forhold til egenindtjening eller i forhold til omstilling til bæredygtighed.

Eftersom bæredygtighed er en forudsætning for at kunne lette presset på naturgrundlaget er det ikke indlysende at det er en fordel for borgerne at fonden skal være selvbærende. Måske på lang sigt, men ikke på kort sigt.

Eva Schwanenflügel

Bettina og Søren, det kan være der er visse problemer med en selvbærende fond, men den skal stadig ejes af Staten.
Og så er man ude over det evindelige spørgsmål, journalister elsker at stille : "Hvor skal pengene komme fra ?" ;-)

Bettina Jensen

Eva, hvor pengene skal komme fra - altså investorspørgsmålet, vil jo rette spørgsmålet mod markedet, såfremt staten skal friholdes økonomisk, bortset fra første milliardindskud ... og dermed eksportere ansvaret til selvsamme marked(skræfter) mens de folkevalgte lovgivere (som desværre har for uvane også at udpege sig selv som lovenes udøvere) i første omgang går fri (men vel stadig skal være en form for garant for at der bliver gjort noget væsentligt for omstillingen). Vi kommer altså på bundlinjen til at gøre os afhængige af at 'nogen' på markedet investerer (og det gør de ikke uden samtidig at forvente indflydelse på udmøntningen af investeringerne) - mens vi samtidig forærer politikerne en part, de kan deponere deres egen, vel dokumenterede, ansvarsløshed i. Det er ren casinomentalitet, men bestemt ikke et ukendt fænomen.

Bjarne Bisgaard Jensen, Karsten Aaen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Mette Petersen

Det bliver spændende at se om Jacob vil gøre noget ved problemet med mennesker der bliver syge af skimmelsvamp i udlejningsboliger og som IKKE får nogen erstatning for de helbreds-gener som de er blevet påført pga. bygningernes konstruktionsfejl. Jacob mener, at det må beboerdemokratiet tage sig af, men nu er det jo nok ikke bygningsingeniøere der flytter ind i almennyttige boliger, og i det private udlejningsbyggeri er der slet ikke noget beboerdemokrati! Så mon ikke det fortsætter således at lejerne fortsat bliver holdt hen i uvidenhed om hvorvidt der er konstruktionsfejl og deraf følgende skader med skimmelsvamp i den bolig de bebor.

Eva Schwanenflügel

Bettina, du har helt ret i at det er markedsgørelse. Jeg synes da også det klart var at foretrække hvis fonden udelukkende var drevet og ejet af staten.
Men så længe der bliver gjort NOGET for det globale miljø- og klima, vil jeg heppe på næsten ethvert initiativ..
Nu må vi se om det overhovedet bliver til noget på sigt ?

Eva Schwanenflügel

@ Frede

Jeg er simpelthen træt af alt det hakkeri på hinanden.
Det handler kun om at positionere sig.

KRASH #$&*/#$