Læsetid: 5 min.

Lærerne er »møgærgerlige« over OK18-resultatet – men glade for solidariteten

1. maj kom til at stå i et lidt særligt lys for lærerne, som trods musketered og solidaritet fra resten af fagbevægelsen alligevel endte uden en arbejdstidsaftale under de netop overståede OK18-forhandlinger. Blandt lærerkollegerne fra Sortedamskolen var der både skuffelse og forståelse at spore over forløbet
Sammen med sine lærerkolleger havde Claus Tøttrup (yderst til højre) taget børnene med til 1. maj i Fælledparken for at høre fagforeningsfolks og poltikeres reaktioner på OK18 - og især den manglende aftale om lærernes arbejdstid.

Sammen med sine lærerkolleger havde Claus Tøttrup (yderst til højre) taget børnene med til 1. maj i Fælledparken for at høre fagforeningsfolks og poltikeres reaktioner på OK18 - og især den manglende aftale om lærernes arbejdstid.

Peter Nygaard Christensen

2. maj 2018

Der er friskbagte boller, vandmelon, øl og kaffe på bordet i lejligheden her ved Svanemøllen på Østerbro. Snakken går livligt imellem de otte-ti kolleger fra Sortedamskolen på Østerbro, som har taget børn og ægtefæller med til formiddagskaffe her før 1. maj-arrangementet i Fælledparken.

Det er første gang lærerne ses, efter at overenskomstforhandlingerne fredag endte uden den arbejdstidsaftale til lærerne, som de havde håbet på. Derfor er der nok at snakke om hen over langbordet her på kampdagen. Der er en anelse ærgrelse at spore, men mest af alt virker lærerne lettede over, at de formentlig ikke skal ud i flere ugers lockout som i 2013.

Nu må lærerne sørge for, at den kommission, der skal se på konsekvenserne af lærernes arbejdstidsaftale, kommer ud og oplever lærernes problemer med den manglende forberedelsestid til undervisningen, mener 39-årige Pernille Lindhardt Hansen.

»Jeg ved ikke, om det manglende resultat skyldes, at KL (Kommunernes Landsforening, red.) ikke vil forstå eller ikke kan forstå, hvad problemet er i forhold til vores arbejdstid, men lærerne og KL har stået i hver deres ringhjørne i de sidste måneder.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu