Læsetid: 4 min.

Den lille regeringsomdannelse: Løkke søger at charmere byvælgere

Med sin påtvungne fremskaffelse af nye ministre søger statsministeren at balancere Venstre tilbage fra en yderposition som landboernes parti
Statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterede onsdag sit nye ministerhold med Tommy Ahlers, Jakob Ellemann-Jensen og Eva Kjer Hansen som nye ansigter i regeringen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterede onsdag sit nye ministerhold med Tommy Ahlers, Jakob Ellemann-Jensen og Eva Kjer Hansen som nye ansigter i regeringen.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

3. maj 2018

Det er svært at forestille sig to mere forskellige borgerlige politikere end Esben Lunde Larsen og Jakob Ellemann-Jensen.

Man kan lukke øjnene og se dem for sig: Esben Lunde Larsen, inderlig i sin bekendelse til sine tre omdrejningspunkter: Den sydvestjyske bondekultur, han er runden af; sin kristendoms missionske livsforståelse og sin kompromisløse forfægtelse af landbruget som Danmarks vigtigste erhverv.

Og modsat: Jakob Ellemann-Jensen: En ironisk distanceret verdensmand, søn af de prominente journalister Alice Vestergaard og Uffe Ellemann-Jensen, og med en karriere som bl.a. premierløjtnant af reserven i Den Internationale Brigade, sidenhen chef for kontrakt- og forhandlingsafdelingen i den globale digitale virksomhed IBM og senest Venstres urbane og veltalende politiske ordfører.

At Jakob Ellemann nu overtager Esben Lundes post som miljø- og fødevareminister, er det vigtigste signal, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sender med den regeringsomdannelse, han offentliggjorde onsdag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Katrine Damm
 • Eva Schwanenflügel
 • Christian Skoubye
 • ingemaje lange
 • Frede Jørgensen
 • Dorte Sørensen
 • Torben K L Jensen
Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Christian Skoubye, ingemaje lange, Frede Jørgensen, Dorte Sørensen og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Altid en fornøjelse at læse David Rehling´s analyser og historiske kendskab til de forskellige partier der har haft del i regeringsmagten i tidens løb.

Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, Kjeld Jensen, ingemaje lange, Frede Jørgensen og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar
Curt Sørensen

Hvorfor er der ingen der fokuserer på Tommy Ahlers post som medlem af bestyrelsen for Cepos, denne Ayn Rand befængte, ultraliberalistiske organisation . Det svarer til at Anker Jørgensen havde gjort et medlem af en yderligtggående maoistisk organisation til forskningsminister! Det skete som bekendt ikke. Men hvad er egentlig den blå regerings nærmere forbindelse til Cepos ? Kan vi ikke få det nærmere belyst?

Carsten Wienholtz, Flemming Berger, Katrine Damm, Henrik Leffers, Torben Bruhn Andersen, Olav Bo Hessellund, Eva Schwanenflügel, Christian Skoubye, Steen K Petersen, Michael Waterstradt, Marie Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben K L Jensen, Ivan Mortensen, Vivi Rindom, Bernd Åke Henriksen, Hans Larsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
morten rosendahl larsen

Og flere endeløse rækker af fremtidige ministerpensioner.....er der ikke nogle journalister der kunne regne lidt på det...?

Steen K Petersen

@Curt Sørensen
Tommy Alhers er fortaler for skattelettelser og når man så ved at hans og Cepos doktrin er, at alle skal klare sig selv og ikke ligge samfundet til last.
https://cepos.dk/stoet-os
Men men , vi ved det er en radikal blå/sort forening, der virker ved halve sandheder og manipulation.
Du kan nemlig trække dit bidrag fra i skat, det vil sige alle os alle sammen betaler Cepos over skatten.
Cepos er en flok hykler og har snablen nede i statskassen.
https://www.cepos.dk/stoet-os/hvordan-kan-jeg-stoette
OG Cepos vil ikke oplyse, hvad tænketanken bruger sine penge til, da både regnskab og budget er
hemmelige.

Torben Bruhn Andersen, Olav Bo Hessellund og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Tommy Ahlers virker overdrevent forliebt i sit smart-watch - det sidder simpelthen ovenpå skjorten.. Mon det er en ny trend? ;-)

Udover sin Cepos-forbindelse er han uddannet cand.jur, har været ansat i MacKinsey og er tidligere konservativ. Men skidt, pyt, det ene liberalistiske parti er vel ligeså godt som det andet..?

Katrine Damm, Torben K L Jensen og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar