Læsetid: 9 min.

Her er det, Løkke i virkeligheden sagde i sin afslutningstale

Der var både lovord om Europa og grønne løfter, da statsminister Lars Løkke Rasmussen onsdag holdt tale ved Folketingets afslutningsdebat. Men hvad ligger bag de fine ord? Læs her uddrag af talen, og hvad statsministeren i VIRKELIGHEDEN sagde ifølge Informations journalist David Rehling
Lars Løkke Rasmussen til afslutningensdebat i Folketinget onsdag den 30. juni. Vi bringer her uddrag fra statsministerens tale – og gengiver, hvad statsministeren i virkeligheden sagde ifølge Informations David Rehling.

Lars Løkke Rasmussen til afslutningensdebat i Folketinget onsdag den 30. juni. Vi bringer her uddrag fra statsministerens tale – og gengiver, hvad statsministeren i virkeligheden sagde ifølge Informations David Rehling.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

31. maj 2018

»Godmorgen! 

Lad os starte dagen med nogle tal: 98 – 150 – 3.500 – 9.200 – 130.000 – 4 millioner.

Er det bare nogle tal?

Nej, det er nogle tal, der viser at politik gør en forskel.

98: Fordi beskæftigelsesfrekvensen er steget i 98 ud af 98 kommuner siden folketingsvalget. I alle landets 98 kommuner.«

Allerede fra begyndelsen anslår jeg – Lars Løkke Rasmussen, hele Danmarks statsminister – den afslappede, nærmest snakkesalige tone, som mine statsministertaler er præget af. Politik er jo også en slags permanent valgkamp, og det må man indrette sig på. En statsministertale kan nu om stunder ikke være hævet over slagord, gentagelser og lette greb om besværlige kendsgerninger.

»150: De seneste to år har regeringen givet økonomisk støtte til, at et areal, på hvad der svarer til 150 fodboldbaner – om dagen – kan blive økologisk.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Eva Schwanenflügel
 • Poul Erik Riis
 • Frede Jørgensen
 • Lise Lotte Rahbek
 • Trond Meiring
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • David Zennaro
 • Anne Eriksen
 • ingemaje lange
 • Christian Mondrup
 • Hans Larsen
Eva Schwanenflügel, Poul Erik Riis, Frede Jørgensen, Lise Lotte Rahbek, Trond Meiring, Bjarne Bisgaard Jensen, David Zennaro, Anne Eriksen, ingemaje lange, Christian Mondrup og Hans Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anne Mette Jørgensen

Han er en dygtig retoriker ham Lars. Han bygger huse ved at lægge tagsten på først.

Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Werner Gass, Marianne Stockmarr, Lise Lotte Rahbek og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Johnny Rose Larsen

Interessant. Hver dansker har fået 9.200 kr mere siden sidste valg. Jeg er pensionist og jeg har fået 1200 kr mindre (efter skat). Hvem, Lars Løkke, er det der har fået overført fra mine penge ??? Venstres politik må være omvendt Robin Hood - tag fra de fattige og giv til de rige......

Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Poul Erik Riis, Svend Erik Hansen, Ebbe Wagner Smitt, Torben Skov, Bjarne Bisgaard Jensen, Olav Bo Hessellund, Werner Gass, Jens Erik Starup, Marianne Stockmarr, Lise Lotte Rahbek og Benta Victoria Gunnlögsson anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Jeg har også fået mindre i indtægt siden sidste valg pga 225 timers reglen.
Hvem mon har fået overført de 9200, statsministeren påstår jeg har fået?

Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Torben Skov, Jens Erik Starup og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

En stor gang ævl
hele vejen igennem
fra Danmarks statsminister

Eva Schwanenflügel, Tino Rozzo, Torben Skov og Olav Bo Hessellund anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Vi pensionister skal åbenbart nøjes med at glæde os over, at vi er med til at financiere satspuljemidlerne, så der kan blive strøet lidt krummer ud

Eva Schwanenflügel og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Jan Weber Fritsbøger

åbenbart er ærlighed og redelighed ikke iblandt de såkaldte borgerlige dyder, jeg er sådan set i tvivl om de overhovedet findes, som jeg ser det består borgerlighed af lige dele grådighed og kynisme, man stemmer borgerligt fordi man tror man selv profiterer, og det gør man vel også hvis man er privilegeret nok, men når lønmodtagere stemmer borgerligt så overser de nok at deres egen løn påvirkes negativt, i hvert fald så længe der er tale om lavtlønsjobs, og så bliver man jo ikke rigere af lavere skatter, problemet er at man ikke kan se den førte politiks virkning på lønnen ( af hensyn til konkurrenceevnen), men virkningen på skatten er jo åbenlys, altså kan en lønmodtager miste 3000 kr /md på lavere løn og få 300kr mindre skat, og stadig tro på at have gavn af borgerlig politik, de mistede 2700 er usynlige, så løkkes regnestykke skal nok være "korrekt" man har bare undladt at medtage negative virkninger og kun regnet på de positive, og når mange har fået 100.000 og færre meget mere kan det jo passende omregnes til omkring 9000 i gennemsnit for alle, men at bruge statstik på den måde er at skjule sandheden, sandheden er at dem som yder (lønmodtagere) bliver fattigere, og dem som nyder (ejere/aktionærer) skummer fløden.
Vil dog lige tilføje at visse lønmodtagere får del i rovet, idet det kun er manden på gulvet som får for lidt i løn, er man bare et par trin oppe i hierarkiet får man mere end den værdi man skaber, og helt grotesk bliver det i toppen af hierarkiet, hvor man får mange mange gange mere, og så virker det naturligt at stemme borgerligt, i hvert fald hvis man er egoist, og da vejen derop går via egoisme og grådighed, er der her langt imellem folk som tænker på andre end sig selv, når de stemmer.