Læsetid: 7 min.

»Jeg måtte ud på det dybe vand for at nå til et nyt land«

Ahmed Akkari udbygger fortællingen om sin afsked med islamismen ved for første gang at udfolde det indre drama, der gik forud – og som gjorde ham til en helt ny person: den bekendende humanist, der finder en større styrke i tvivlende tro. Omdrejningspunktet for den tidligere imams forvandling var et velassorteret kommunebibliotek på Grønland
Ahmed Akkari arbejder i dag som skolelærer i Grønland. Og det var netop langt oppe nordpå, at han fandt ’skatten’ på det, han kalder sin dannelsesrejse.

Ahmed Akkari arbejder i dag som skolelærer i Grønland. Og det var netop langt oppe nordpå, at han fandt ’skatten’ på det, han kalder sin dannelsesrejse.

Linda Kastrup

5. maj 2018

Historien er skåret efter en klassisk læst. Det påpeger Ahmed Akkari selv: Vores helt forvilder sig hjemmefra. Han møder uventet, voldsom modstand. Dem, han troede var hjælpere, forråder ham – de viser sig at være modstandere. Han flygter derpå ud i helt ukendt terræn og når fortvivlelsens rand. Men møder uventede nye hjælpere og finder en kostelig skat, der ændrer alt.

Ordet ’dannelsesrejse’ kom til Akkari, da han gav sit første interview til et grønlandsk medie. Det blev hængende.

»Jeg er folkeskolelærer af uddannelse. På danskfaget lærer man at analysere eventyr og dannelsesromaner, hvor hovedpersonen kommer ud på en rejse, der er fuld af problemer og udfordringer, hjælpere og modstandere. Men som ender med at bringe ham et bedre sted hen. Jeg kendte det også fra tegneserier, som jeg altid har dyrket som lidenskab. Jeg så mig selv i samme slags proces. Jeg var havnet i møget. Men så bringer man sig selv på bane igen med en bedre forståelse af, hvem man er, hvem man vil omgive sig med, og hvad man vil med sit liv.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mette Poulsen
  • Lillian Larsen
  • Viggo Okholm
  • Olaf Tehrani
  • Erik Karlsen
Mette Poulsen, Lillian Larsen, Viggo Okholm, Olaf Tehrani og Erik Karlsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maria Jensen

Det er en ægte intellektuel fritænker, der tør tage hele sit værdigrundlag op til overvejelse, og tage konsekvensen. Jeg har kæmpe respekt for manden, og er glad for, at han er havnet et godt sted.

Michael Ryberg, Ole Frank, Anne Mette Jørgensen, Olaf Tehrani, Dennis Jørgensen, Per Klüver og Jørn Vilvig anbefalede denne kommentar
Martin Sørensen

Respekt for Akkari? Han var en af hovedarkitekterne bag Mohammed-krisen. Han rejste verden rundt og spredte usandheder om Danmark. Det kunne have gået langt værre, end det gjorde.

Grethe Preisler

En lille nisse rejste
(en rigtig århushistorie)

Først måtte lille Ahmed gå så gruelig meget ondt igennem som imam i kampen for at trille profeten Muhammed op på toppen af Himmelbjerget. Men nu har han omsider fundet fred i sjælen, sit sande kald i livet og sin rette plads i rigsfællesskabet med rumpen plantet på en nunatak.

Det kan der sikkert komme mange underholdende romaner ud af endnu ... ;-)

Anne Mette Jørgensen, Ole Frank, Jørn Andersen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Jan Skovgaard Jensen

Også et undskyld herfra..

På grund af Irak-krigen. Ja, og Libyen.

Et ødelagt land.. og nu slaveri...

Det har sgu ikke været nogen dannelsesrejse....