Læsetid: 4 min.

Menneskeretsdomstolen har afvist professor Bent Jensens koldkrigssag

Det lykkedes ikke for professor emeritus i koldkrigshistorie Bent Jensen at få Den Europæiske Menneskeretsdomstol til at realitetsbehandle en klage over Højesteretsdommen fra juni 2015, hvor han blev dømt for ærekrænkende beskyldninger mod journalist Jørgen Dragsdahl
Sagen mellem Jørgen Dragsdahl og Bent Jensen begyndte med en anklagende artikel i Jyllands-Posten i 2007. Nu er den ovre, efter at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har afvist at behandle Jensens klage over Højesterets dom.

Sagen mellem Jørgen Dragsdahl og Bent Jensen begyndte med en anklagende artikel i Jyllands-Posten i 2007. Nu er den ovre, efter at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har afvist at behandle Jensens klage over Højesterets dom.

Bax Lindhardt

16. maj 2018

Den årelange juridiske kamp mellem professor emeritus Bent Jensen og journalist Jørgen Dragsdahl er nu endegyldigt slut. Den Europæiske Menneskeretsdomstol (EMD) har nemlig afvist at realitetsbehandle en klage fra Bent Jensens advokat Karoly Németh. Det oplyser domstolens presseenhed i en mail til Information.

»Vedrørende de klager, der er rejst af anklageren under artikel 10, § 1 i Den Europæiske Menneskeretskonvention (ytringsfrihed, red.) finder retten i lyset af det materiale, den har til rådighed, at det påklagede materiale ikke afslører nogen krænkelser af rettigheder og friheder, som fremgår af konventionen eller protokollerne,« skriver presseenheden bl.a. som forklaring på, at klagen ikke er fundet berettiget.

Retten traf sin beslutning den 8. februar, og klagerens advokat fik ifølge presseenheden besked præcis en uge senere.

»Det er selvfølgelig skuffende, især fordi der ikke er nogen begrundelse,« siger Bent Jensen.

Ifølge ham er det en irsk dommer, der har truffet beslutningen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Eva Schwanenflügel
 • Malan Helge
 • Carsten Munk
 • Ejvind Larsen
 • David Zennaro
 • Bettina Jensen
 • Henrik Leffers
 • Dorte Sørensen
 • Steffen Gliese
Eva Schwanenflügel, Malan Helge, Carsten Munk, Ejvind Larsen, David Zennaro, Bettina Jensen, Henrik Leffers, Dorte Sørensen og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det forekommer at være en fornuftig beslutning af menneskeretsdomstolen.

John Liebach, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Tino Rozzo, Bent Gregersen, Anders Graae, Niels Duus Nielsen, Arne Lund, Malan Helge, Carsten Munk, Ejvind Larsen, David Zennaro, Johanna Haas, Karsten Lundsby, Jesper Sano Højdal, Poul Erik Pedersen, Torben Skov, Steen K Petersen, Bettina Jensen, Tove Lodal, Rasmus Juhl Pedersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Hanne Ribens, Torben K L Jensen, Gert Romme, Henning Kjær, Dorte Sørensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Måske er der faktisk lys i mørket, så tre årtiers defamering af dem, der faktisk ønsker en bedre, mere retfærdig verden kan tone ud.

John Liebach, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Tino Rozzo, Bent Gregersen, Anders Graae, Niels Duus Nielsen, Torben K L Jensen, Joe Hansen, Ejvind Larsen, Hans Larsen, David Zennaro, Johanna Haas, Karsten Lundsby, Poul Erik Pedersen, Werner Gass, Torben Skov, Steen K Petersen, Tove Lodal, Jan Skovgaard Jensen, Rasmus Juhl Pedersen, Hanne Ribens og Palle Yndal-Olsen anbefalede denne kommentar
Jan Skovgaard Jensen

Ud over idéen om at de økonomiske lærebøger skulle omskrives, og at vi skulle føre en aktivistisk militaristisk udenrigspolitik, er endnu et kapitel om Fogh og Dansk Folkepartis huseren i 00'erne således blevet lukket ned...

Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Arne Lund, Malan Helge, Egon Stich, Johanna Haas, Karsten Lundsby og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Anders Hede

Det er ligesom søren Espersen, der er stadig dem der mener han er dømt som nazist selvom han ankede og blev frifundet. Aviserne bør tvinges til at redigere de gamle historier

Bent Jensens fortolkning af kilderne bygger på en cowboyfilm-teori: Rødhuderne står overfor blegansigterne. Derfor måtte en journalist vælge side. Bent Jensen ser bort en række andre hypoteser: X var fiktiv agent - som en efterretningsleder skrev op for at få points i den interne magtsystem. X var dobbelt-agent. Eller X beskrev begge siders synspunkter, og blev derfor betragtet som påvirkningsagent - af begge sider.

Steffen Gliese

Anders Hede, hvis du hørte Søren Espersens bidrag til debatten om Palæstina-konflikten på P1, er hans tankegang mildt sagt 'deroveraf'.

Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Karsten Lundsby, Anders Graae og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Jeg nøjes med at kippe med flaget.
Hvad jeg mener om Bent Jensens paranoide heksejagt egner sig ikke til pæne aviser.

Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Torben Skov og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Nu må censor holde op! Jeg spørger om Dragsdahl ansættelselsforhold på Inf. da Bent Jensen rejste sine anklager, og om Inf. beholdt Dragsdahl på lønningslisten imens.
Selv det spm. er ikke for sarte sjæle?
Hvad må man så spørge om?

John Liebach, Hans Larsen, Niels Duus Nielsen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar