Læsetid: 5 min.

Partier kræver gennemsyn af FE-loven

En rapport fra en kommission nedsat af den norske regering har skabt tvivl om, hvorvidt reguleringen af Forsvarets Efterretningstjeneste er i overensstemmelse med menneskerettighederne. Nu kræver EL, SF, R og Alternativet et gennemsyn af den danske lovgivning. DF er åbent over for at se på reglerne
»Det er strengt nødvendigt at se på de danske regler, så de lever op til Menneskerettighedskonventionen. Det er grundlæggende for vores demokrati, at man har ret til privatliv, og derfor skal konventionen jo overholdes,« siger Enhedslistens retsordfører Rosa Lund.

»Det er strengt nødvendigt at se på de danske regler, så de lever op til Menneskerettighedskonventionen. Det er grundlæggende for vores demokrati, at man har ret til privatliv, og derfor skal konventionen jo overholdes,« siger Enhedslistens retsordfører Rosa Lund.

Henning Bagger

8. maj 2018

Der er behov for et gennemsyn af loven om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Det mener Enhedslisten, SF, De Radikale og Alternativet, efter at en rapport fra en kommission nedsat af den norske regering har skabt tvivl om, hvorvidt den danske regulering er i overensstemmelse med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

»Det er strengt nødvendigt at se på de danske regler, så de lever op til Menneskerettighedskonventionen. Det er grundlæggende for vores demokrati, at man har ret til privatliv, og derfor skal konventionen jo overholdes,« siger Enhedslistens retsordfører Rosa Lund.

»Derudover lyder det også som en god idé med nogle klarere retsgarantier for borgerne, som det bliver foreslået i Norge.«

I Danmark afslørede Information i 2014 ved hjælp af lækkede dokumenter fra whistlebloweren Edward Snowden, at FE samarbejder med den amerikanske efterretningstjeneste NSA om at tappe danske fiberkabler for internet- og telekommunikation.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Dorte Sørensen
Eva Schwanenflügel og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu