Læsetid: 10 min.

Tingbjerg-sagen: Københavns Kommunes tilsyn med boligselskab beskyldes for kammerateri

En gennemgang af Teknik- og Miljøforvaltningens lovpligtige tilsyn med boligselskabet FSB’s asbestrenovering i Tingbjerg 2016-17 efterlader indtrykket af et på flere områder venligt og medgørligt tilsyn
Renoveringen i Tingbjerg udviklede sig til en skandale, bl.a. fordi beboerne ikke på forhånd var blevet orienteret om asbesten, fordi de ikke før langt inde i forløbet blev genhuset, og fordi flere lejere blev alvorligt syge, efter at deres lejligheder var blevet renset for skimmelsvamp.

Renoveringen i Tingbjerg udviklede sig til en skandale, bl.a. fordi beboerne ikke på forhånd var blevet orienteret om asbesten, fordi de ikke før langt inde i forløbet blev genhuset, og fordi flere lejere blev alvorligt syge, efter at deres lejligheder var blevet renset for skimmelsvamp.

Peter Nygaard

15. maj 2018

Første gang Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune blev klar over, at der var problemer med boligselskabet FSB’s omfattende renovering i Tingbjerg, var den 13. juni 2016. I 120 lejligheder i Københavns nordvestlige udkant var håndværkere i gang med at nedtage asbestholdige ventilationskanaler i køkkenerne, mens beboerne skulle blive boende.

Nu klagede en opskræmt beboer bl.a. over, at håndværkere ikke håndterede asbestaffald forsvarligt, så derfor var hun bekymret for sit og de øvrige beboeres helbred. Hun medsendte fotos, hvor man bl.a. kunne se, at håndværkerne i strid med reglerne havde efterladt asbestaffaldet i sække på jorden i stedet for at komme det i en aflåst container.

Sådan var begyndelsen på en klagesag fra en almen boligbebyggelse, som blev den mest omfattende, forvaltningen nogensinde havde været ude for. Ifølge lovgivningen skal kommunerne føre tilsyn med de almene boligselskaber, og Information har derfor bedt om aktindsigt i forvaltningens kommunikation med FSB. Det fremgår tydeligt, at embedsmændene har brugt mange ressourcer på sagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anne Albinus
Anne Albinus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Simonsen

Var det så bare det? Men Enhedslisten i Københavns Borgerrepræsentation har været en fiasko siden Per Bregengaard. Socialdemokratisk stemmekvæg!

Anja Brinch

Det er ikke bare dét.
Om der kommer mere om det her, ved jeg ikke, men jeg ved at der stilles spørgsmål på Rådhuset og forvaltningen. Det bliver interessant, om der kommer noget ud af den del.

Og nej....EL er ikke meget bevendt. I denne sag har de i hvert fald svigtet STORT, ligesom forvaltning og resten af BR, med det resultat at beboerne i Tingbjerg har levet under lovløse tilstande.

Rita Gundersen, Kim Houmøller og Torben Skov anbefalede denne kommentar