Læsetid: 2 min.

To politiledere tiltalt for at lyve i retten i Tibetsagen

Der bliver nu rejst tiltale mod to ledende politifolk i Tibetsagen. De er anklaget for at give falsk vidneforklaring for retten
Demonstration mod Kinas menneskerettighedsovertrædelser over for Tibet på Højbro Plads i København fredag d. 15. juni 2012 i forbindelse med den kinesiske præsident Hu Jintaos statsbesøg i Danmark.

Demonstration mod Kinas menneskerettighedsovertrædelser over for Tibet på Højbro Plads i København fredag d. 15. juni 2012 i forbindelse med den kinesiske præsident Hu Jintaos statsbesøg i Danmark.

Dennis Lehmann

2. maj 2018

Anklagemyndigheden rejser nu tiltale mod to ledende politifolk, der er anklaget for at give falsk vidneforklaring for retten i forbindelse med Tibetsagen.

De er begge anklaget for i Københavns Byret at have givet indtryk af, at der ikke fandtes særlige instrukser, som skulle forhindre den kinesiske præsident i at blive konfronteret med kritiske demonstranter og flag under et statsbesøg i 2012.

Siden har det vist sig, at politiet havde fået ordrer om at skærme præsidenten for synet af netop demonstranter og flag.

»Efter en grundig gennemgang af det meget omfattende efterforskningsmateriale er det anklagemyndighedens vurdering, at de to politiledere skal strafforfølges for at have afgivet falsk forklaring, da de blev afhørt i retten om det kinesiske statsbesøg,« siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas i en pressemeddelelse.

De to politiledere har været sigtet i sagen, mens den blev efterforsket af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som nu har konkluderet, at politiet begik ulovligheder under statsbesøget ved at forhindre demonstranter i at blive set og vise flag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Morten Wieth

Gad vide, om der er nogen, der gennemgår andre sager, hvor vidneudsagn fra de pågældende har været afgørende. Tibetsagen er skrækkelig, men det er frygteligt, hvis der i andre sager er uskyldige, der er blevet dømt pga. falske vidneudsagn.

Karsten Lundsby, Jens Erik Starup, Jens Winther og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
morten rosendahl larsen

Total afledningsmanøvre...alle tænkende mennesker ved at de ordrer kom fra højere politiske lag, 12 mia i mulige eksport indtægter vægter højere end vores ytringsfrihed i den sammenhæng, men vi kan fint lægge os ud med hele den muslimske verden med nogle infantile tegninger, for at forsvare samme ? Alle "ordrer" omkring Tibet sagen er visket og hentydet kraftigt, derfra og ned, derfor er der ingen rygende pistol...formodentligt ? så derfor står politiet tilbage med aben...og de skal de nok blive belønnet for at tage skraldet....

olivier goulin, Kim Houmøller, Jens Erik Starup, Mogens Holme, Bjarne Bisgaard Jensen, Tue Romanow og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Jens Winther

@Morten Rosendahl Larsen, når de involverede politifolk afgiver falsk forklaring i retten, og når politiet behændigt sletter politiledernes mailbox og omhyggeligt overskriver harddisken, bliver det jo vanskeligt at komme til bunds i sagen! Men hvis der virkelig var kommet ordrer "oppefra" ville politiet næppe have udfoldet så store bestræbelser på at skjule sandheden.