Læsetid: 4 min.

Venstre er på fisketur i grøn vælgerstrøm

Med sin nye miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen, har statsminister Lars Løkke Rasmussen sat madding for nye vælgerstimer
Esben Lunde Larsen og Jakob Ellemann-Jensen med snøren ude – her i Skjern Å på fælles tur sidste år. I forhold til vælgerstrømmen er det vidt forskellig fangst, de kan få til at bide på.

Esben Lunde Larsen og Jakob Ellemann-Jensen med snøren ude – her i Skjern Å på fælles tur sidste år. I forhold til vælgerstrømmen er det vidt forskellig fangst, de kan få til at bide på.

Bo Amstrup

24. maj 2018

Ingen tvivl om, at Venstre-statsminister Lars Løkke Rasmussen med sin udskiftning på miljø- og fødevareministerposten i begyndelsen af denne måned – Esben Lunde Larsen erstattet af Jakob Ellemann-Jensen – har ønsket at sætte madding for vælgergrupper, der ikke har været hidlokket af regeringens hidtidige politik.

Lunde Larsen stod som landbrugets traditionelle talsmand mod miljøhensyn. Jakob Ellemann er storbymenneske og erklærede sig ved sin tiltræden som naturelsker. Den kærlighed har Ellemann senest bekræftet i et interview til dagbladet Politiken onsdag.

Skiftet af ministertype er – nok ikke tilfældigt – faldet sammen med, at Venstre har gjort sit logo grønt og i en reklamekampagne fremstillet sig selv som et parti, der tager vare på natur, miljø og klima.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Eva Schwanenflügel
 • Anne Eriksen
 • Christian Mondrup
 • Jakob Venning
 • Henrik Leffers
 • Dorte Sørensen
 • Katrine Damm
 • Poul Anker Sørensen
Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Christian Mondrup, Jakob Venning, Henrik Leffers, Dorte Sørensen, Katrine Damm og Poul Anker Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det har et par weekender lugtet fælt af gylle her i landsbyen, men det er dog intet at regne for den stank, der kommer fra Christiansborg. Holdninger som madding for at sikre det væsentlige: Magt!!

Flemming Berger, Vibeke Hansen, Karsten Lundsby, morten rosendahl larsen, Børge Neiiendam, Katrine Damm, Torben Ethelfeld, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Werner Gass, C Munk, John Andersen, Torben Bruhn Andersen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Mon ikke han fisker med "levende"? Uetisk mener mange; men særdeles effektivt at slå noget ihjel for at få fangst. Og det er hverken småfisk eller orm, jeg tænker på!

morten rosendahl larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
David Joelsen

Man kan sige meget om Venstre, men et miljøfornuftig parti bliver de ikke før deres kernevælgere også ændrer sig. Dertil er der for meget vandplan, sprøjtgifte, antibiotika og enøjede erhvervshensyn i vejen. Og så er det miljøfortalere og organisationer der skal vende tommelfingeren i vejret, og ikke venstre selv. Der skal kort sagt mere en et par villige journalister på Christiansborg, til at male dette skønhedsbillede.

Hanne Ribens, Vibeke Hansen, Karsten Lundsby, Børge Neiiendam, Eva Schwanenflügel, Werner Gass, Ole Frank, John Andersen og Michael Waterstradt anbefalede denne kommentar
Claus E. Petersen

Venstre har om ikke fisket, så kastet deres snører fra en kloak siden de kom til magten under AFR.
Efter AFR's exit til NATO sekretær er det blot gået ned ad bakke.
Venstre ved du hvor du har.. fast forankret i de tyske harz IV regler, mørkelygter og brugtvognsprangeri og meget langt fra danmark.
Det er mig en gåde at at liguster segmentet vedbliver at stemme på de mest uærlige, løgnagtige og utroværdige politikere siden Alberti (eller socialdemokratiske Marius fra Ålborg for den sags skyld), men løfter om skattelettelser kan åbenbart flytte bjerge hos mennesker der står i boliggæld til halsen.

Flemming Berger, Karsten Lundsby, Børge Neiiendam, Ib Christensen, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Hans Larsen, Werner Gass, Ole Frank, Mikkel Kristensen, John Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Bruhn Andersen, Torben K L Jensen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Ikke så sært der er mangel på kvalificered danskere hvis der ikke skal mere til før vælgere glemmer hvad Venstre står for.
De stod i spidsen for at lyve land og folk i krig, så kan ikke betragte deres vælgere voksne nok til,at kunne bære bare ansvaret for for at være borgere i deres eget land.

Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Torben K L Jensen, Børge Neiiendam og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Vi er åbenbart billige stemmefisk med Venstre som kvotekonger..

Det kan godt være at Jacob Ellemann bliver en anderledes og måske mere progressiv miljø- og fødevareminister, men som David Rehling så rigtigt påpeger, er politikken sådan set lagt fast.

Det bliver i alle tilfælde kun til symbolpolitik, hvis der sker ændringer i mere miljøvenlig retning.
Og så kender vi jo Venstre godt nok til at gennemskue, at det er her man vil sætte ind med forslag, som man aldrig har tænkt sig at gennemføre.

David Joelsen, Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Børge Neiiendam, morten rosendahl larsen og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Arne Thomsen

Hvis Venstre virkelig ville noget grønt, så kunne de lukke vore kraftværker, der brænder kul, gas og biomasse "til den store CO"-medalje" og i stedet købe el fra franske atomkraftværker.
I Frankrig er man ikke bange for atomkraft. 75% af deres el kommer der fra. Det er billigt, de har ikke haft ulykker, og de moderniserer deres anlæg til endnu større sikkerhed og endnu mindre mængder atomaffald - som jo ikke forurener.
https://www.b.dk/globalt/fransk-kernekraft-til-europa
https://ing.dk/artikel/frankrig-melder-ud-ja-til-atomenergi-173468

Børge Neiiendam

Ja, det er Pest eller Kolera på næsten alle planer: Politisk, Miljømæssigt, Energimæssigt, o.m.a.

Anne Eriksen, Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Atomkraftværker kan godt være en løsning, men på betingelse af, at modernisering og vedligeholdelse sker betingelsesløst - og det kan vi godt glemme i andedammens rodebutik!
Vi prøver med kæmpe vindmøller - hvis det altså bliver til noget?

Claus E. Petersen

@Anne Eriksen

"Atomkraftværker kan godt være en løsning, men på betingelse af, ..."

Du har helt ret, og der arbejdes på det, men betingelserne for at drifte et A-Kraft værk i den vestlige verden er grænsende til vanvid..
En gang i mellem tror jeg næsten på de konspirationstosser der påstår at udviklingen af fusion bliver sat i bero gang på gang indtil staterne finder en måde at flytte afgifterne fra CO2 kvoter til grøn energi.
Det er så kun en gang imellem og meget sjældent :)