Læsetid: 10 min.

16 år i Danmark er ikke nok til at få opholdstilladelse

Yasin er 16 år, født og opvokset i Danmark, hvor han altid har boet sammen med sin mor, der er afvist flygtning fra Iran. Men selv om han ingen tilknytning har til morens hjemland, har han for nylig fået endnu et afslag på opholdstilladelse. Sagen sætter spørgsmålstegn ved den måde, som danske myndigheder varetager hensynet til barnets tarv, som er fastsat i FN’s Børnekonvention
Selv om Yasin er født og opvokset i Danmark, og selv om han har boet her i landet hele sit liv, og selv om han taler flydende dansk og endda er døbt og konfirmeret, og selv om han intet familiemæssigt eller socialt netværk har i sin mors hjemland, så mener Udlændingestyrelsen ikke, at Yasin og hans mor »samlet set« har opnået en tilstrækkelig tilknytning til Danmark

Selv om Yasin er født og opvokset i Danmark, og selv om han har boet her i landet hele sit liv, og selv om han taler flydende dansk og endda er døbt og konfirmeret, og selv om han intet familiemæssigt eller socialt netværk har i sin mors hjemland, så mener Udlændingestyrelsen ikke, at Yasin og hans mor »samlet set« har opnået en tilstrækkelig tilknytning til Danmark

Sigrid Nygaard

19. juni 2018

FN’s Børnekonvention fra 1989 pålægger danske myndigheder at sætte hensynet til barnets tarv i første række i alle afgørelser, der angår mindreårige. Men dokumenterne i sagen om 16-årige Yasin og hans mors ophold i Danmark, som Information har fået aktindsigt i, sætter spørgsmålstegn ved, om det nu også gælder for alle børn i Danmark.

»Jeg føler mig som dansker. Jeg bor her, jeg er med i samfundet, og jeg taler sproget flydende. Jeg har også meldt mig til mange ting for at være sammen med andre danskere, så jeg er hundrede procent integreret,« siger Yasin.

Han er lige kommet fra skole og har blå T-shirt, blå bukser og en moderne, kortklippet frisure. Han sidder i hjørnesofaen i stuen i morens lejlighed i en provinsby på Sjælland.

Selv om Yasin er født og opvokset i Danmark, og selv om han har boet her i landet hele sit liv, og selv om han taler flydende dansk og endda er døbt og konfirmeret, og selv om han intet familiemæssigt eller socialt netværk har i sin mors hjemland, så mener Udlændingestyrelsen ikke, at Yasin og hans mor »samlet set« har opnået en tilstrækkelig tilknytning til Danmark.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • David Breuer
 • Frede Jørgensen
 • Katrine Damm
 • Heidi Larsen
 • Erik Karlsen
 • David Zennaro
 • Christian Mondrup
 • Britta Hansen
 • Eva Schwanenflügel
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Klaus Engelholt
 • Torben Lindegaard
 • Oluf Husted
 • Troels Ken Pedersen
David Breuer, Frede Jørgensen, Katrine Damm, Heidi Larsen, Erik Karlsen, David Zennaro, Christian Mondrup, Britta Hansen, Eva Schwanenflügel, Maj-Britt Kent Hansen, Klaus Engelholt, Torben Lindegaard, Oluf Husted og Troels Ken Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Randi Christiansen

Det er ikke i orden. Moderen kommer til danmark i berettiget forventning om at blive forenet med sin familie men bliver mødt med svigt fra sin mand. At danmark ikke kan tage hånd om de to mennesker, mor og barn, i den situation er bare sølle. At sende dem tilbage til iran, hvor deres vilkår vil være meget usikre, kan danmark ikke være bekendt.

Tine Andersen, Anne Mette Jørgensen, David Breuer, Marianne Stockmarr, Wilhelm May, Arne Albatros Olsen, Katrine Damm, Steffen Gliese, Heidi Larsen, Niels Duus Nielsen, Per Torbensen, David Zennaro, John Andersen, Verner Nielsen, Søren Bro, Eva Schwanenflügel, Christel Gruner-Olesen, Oluf Husted og Troels Ken Pedersen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Ulrik Dahlin

Pu-ha - jeg tog stroppeturen igennem din artikel.

Det er en fuldstændig oprørende behandling, som de 2 mennesker bliver udsat for fra Udlændingestyrelsens side .... Glistrup gamle ord "skrankepaver" ligger lige på tungen.

Det er Satans, at man skal skamme sig over sit eget land.

Tine Andersen, Egon Stich, Anne Mette Jørgensen, David Breuer, Marianne Stockmarr, Arne Albatros Olsen, Katrine Damm, Steffen Gliese, Hans Larsen, Niels Duus Nielsen, John Andersen, Verner Nielsen, Christian Mondrup, Søren Bro, Britta Hansen, Eva Schwanenflügel og Søren Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er jo "ondskabens banalitet" om igen..
Hvor er det hjerteskærende uretfærdigt og grusomt at behandle Yasin og hans mor sådan :-(

Anne Mette Jørgensen, David Breuer, Marianne Stockmarr, Arne Albatros Olsen, Katrine Damm, Heidi Larsen, Niels Duus Nielsen, Torben Lindegaard, jens peter hansen, David Zennaro, John Andersen, Verner Nielsen, Christian Mondrup og Søren Bro anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

At faren er et dumt svin kommer vel ikke sagen ved, men at smide folk der har boet 16 år i DK ud er hjerteløst.

Tine Andersen, Anne Mette Jørgensen, Flemming Berger, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Steffen Gliese, Niels Duus Nielsen, Per Torbensen og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Josephine Kaldan

Det er ganske enkelt forkert.

Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Frede Jørgensen og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar