Læsetid: 5 min.

Aftalen er en skuffelse for lærerne. Men den er bedre end en ny konflikt

Selv om det helt centrale krav om en ny arbejdstidsaftale ikke er blevet indfriet, har et stort flertal af lærerne stemt ja til en ny overenskomst. Alternativet var en ny konklikt, og det havde alligevel ikke nyttet noget, forklarer lærer Jonna Andersen fra Tune Skole, der fodslæbende har stemt ja
Lærer Charlotte Vinæs forstår godt, at kollegerne har stemt ja, for hun orker heller ikke konflikten. Alligevel har hun stemt nej til overenskomstresultatet for »jeg vil ikke bare give op og lægge mig ned«, siger hun.

Lærer Charlotte Vinæs forstår godt, at kollegerne har stemt ja, for hun orker heller ikke konflikten. Alligevel har hun stemt nej til overenskomstresultatet for »jeg vil ikke bare give op og lægge mig ned«, siger hun.

Peter Nygaard Christensen

5. juni 2018

Det blev et ja. Tre ud af fire lærere stemte for den overenskomstaftale, som Lærerforeningens formand, Anders Bondo Christensen, efter lange og dramatiske forhandlinger indgik med Kommunernes Landsforening i slutningen af april. Tilmed med en historisk høj stemmeprocent på hele 77,8 procent af Lærerforeningens medlemmer.

Det klare resultat kommer, til trods for at lærerne ikke fik opfyldt deres altoverskyggende krav om en ny arbejdstidsaftale, der skulle erstatte det lovindgreb, som Folketinget gennemførte i forbindelse med lockouten i 2013. Lærerne måtte acceptere, at der i stedet blev nedsat en undersøgelseskommission, der skal komme med anbefalinger til en ny arbejdstidsaftale frem mod de næste overenskomstforhandlinger i 2021.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Aagaard
Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

John Andersen

Hvis jeg har forstået det rigtigt, at lærerne igen er blevet trynet og deres arbejdsforhold endnu engang er blevet forringet så bliver de største tabere vel igen eleverne. Lysten driver værket siger man, så hvorfor fjerne arbejdslysten?

Annemette Due, Eva Schwanenflügel, H M, morten rosendahl larsen og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar