Læsetid: 7 min.

DF vil af med LA, men afviser ikke nye skattelettelser

DF vil sætte Liberal Alliance uden for indflydelse efter et folketingsvalg for at kunne føre en anden fordelingspolitik. DF fastholder dog at pege på Lars Løkke Rasmussen som statsministerkandidat, og gruppeformand Peter Skaarup vil ikke på nuværende tidspunkt komme ind på, hvordan partiet konkret vil sikre et skifte i den økonomiske politik
Et af pejlemærkerne for en ny regering skal ifølge Dansk Folkepartis Peter Skaarup være at øge væksten i den offentlige sektor, så den svarer til den demografiske udvikling.

Et af pejlemærkerne for en ny regering skal ifølge Dansk Folkepartis Peter Skaarup være at øge væksten i den offentlige sektor, så den svarer til den demografiske udvikling.

Tor Birk Trads

29. juni 2018

Dansk Folkeparti vil føre rød fordelingspolitik som medlem af en blå regering efter det kommende folketingsvalg, der skal afholdes om mindre end et år.

Det stod klart i denne uge, da Kristian Thulesen-Dahl meldte ud, at DF vil udelukke Liberal Alliance fra en ny borgerlig regering for at lægge afstand til LA’s skattepolitik og arbejde for  realvækst i den offentlige sektor. Men på trods af udmeldingen, vil DF ikke over for Information afvise, at partiet i en kommende VO eller VKO-regering selv vil stemme for flere skattelettelser.

»Nej, det kan vi ikke sige på det her tidspunkt,« siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup.

Siden 2001 har DF i lange perioder haft markant indflydelse på dansk politik, og partiet har selv stemt for 13 ud af 16 reformer, som ifølge Magisterbladets beregninger har været med til at øge uligheden i Danmark. En analyse fra AE-rådet i 2016 viser, at efter 15 års reformer af indkomstskatten har de ti procent rigeste fået en gevinst på 41.000 kroner, mens de fattigste har måttet nøjes med 900 kroner ekstra.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens J. Pedersen

Når DF gerne vil have Lars Løkke som statsminister, så er det fordi han ikke er i stand til at afvise deres ekstreme krav.
Når DF gerne vil af med LA, så er det fordi de selv vil bestemme.
DF stopper ikke, før de har ødelagt Danmark.
Egentlig kunne DF anklages for landsskadelig virksomhed.

Carsten Munk, Verner Nielsen, Bernhard Drag og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Kære Christian de Conick Lucas
En, der er god i Photoshop, kan gøre et forsøg, ellers er det vist ikke muligt?

Peter Sterling

DF har stemt for 13 ud af 16 reformer, som ifølge Magisterbladets beregninger har været med til at øge uligheden i Danmark. Er der nogen som seriøst vil påstå at følgende liste over nedskæringerne de sidste 10 år, har givet de fattige 900 kr. mere hvert år?

"Igennem det seneste årti er der blevet gennemført store politiske forringelser af forholdene for mennesker med funktionsnedsættelser, især på social-, beskæftigelses- og sundhedsområdet. I artiklen skitseres en oversigt over nogle af de vigtigste lovgivninger og beslutninger fra perioden 2007-2017 på dette område". https://www.avisen.dk/vigtigste-politiske-reformer-og-beslutninger-2007-...

Måske er den største myte om DF, at de vil sikre et skift i den økonomiske politik. DF vil en neoliberal regering og de afviser ikke nye skattelettelser. Jeg tror, ​​at den værste form for naivitet, er troen på at DF i en blå regering, vil tilbage rulle nedskæringerne og fjerne børnefattigdommen. 60.000 børn er tvunget ned i ydmygende fattigdom pga. DF's deltagelse i blå blok. DF har sørget for at 155.000 ikke har nogen indtægter overhovedet.

De fattige får ikke en krone ud af en ny Venstre-ledet regering, hvor blå blok består, det er valgflæsk. S og DF konkurrerer om de samme middelklasse vælgere, Betalingen er mere menneskefjendsk politik, færre menneskerettigheder og grusomme interneringslejre. De neoliberale som har mistet det moralske kompas, de engang har haft.

Efter at have lavet flere brutale nedskæringer i træk, ligner DF's sociale interesse mere en tragikomisk farce. DF er meget et produkt af sin tid, med stigende ulighed, en politik præget af kynisme, egoisme, grådighed, og mere end noget andet med ønsket om at få magten, alt sammen uden at ændre status quo, på det sociale område. Den nuværende politiske linje, der indeholder mange manipulatorer, er meget kynisk, og meget af den er drevet af grusomhed og ondskab.

I næste valgperiode skal vi satse på solidaritet og medfølelse. Hvis du er syg og træt af hykleri, politisk spin og Dansk Arbejdsgiverforenings propaganda, så kom og vær med i den sociale modstandsbevægelse, vi er over 120.000 som siger fra.

morten rosendahl larsen, Eva Schwanenflügel, Finn Egelund, Carsten Munk, Verner Nielsen, Lars Løfgren, Mogens Holme, Jens J. Pedersen, Anne Eriksen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar