Læsetid: 4 min.

Den erklæret uafhængige netavis Pio undlader at oplyse om sponsorater fra LO og 3F

Netavisen Pio hævder at være uafhængig af organisationer. Men LO og 3F har i årevis støttet mediet, uden at nogen af parterne aktivt har sørget for at oplyse offentligheden om det. Problematisk, vurderer medieforsker
Blandt andre 3F har ikke noget imod at fortælle, at de har støttet netavisen Pio, men på det angiveligt uafhængige netmedie fremhæver chefredaktøren, at det er af hensyn til sponsorerne, at de ikke har oplyst om deres bidrag.

Blandt andre 3F har ikke noget imod at fortælle, at de har støttet netavisen Pio, men på det angiveligt uafhængige netmedie fremhæver chefredaktøren, at det er af hensyn til sponsorerne, at de ikke har oplyst om deres bidrag.

Joachim Adrian

5. juni 2018

Fagbevægelsen er et af Netavisen Pios absolutte fokusområder. Nu viser det sig, at avisen har modtaget økonomisk støtte fra LO og 3F. Og det vel at mærke uden, at parterne aktivt har sørget for at oplyse offentligheden om det.

Tværtimod forklarer chefredaktør Jens Jonatan Steen, at mediet bevidst har tilbageholdt oplysninger om støtten, og at Pio også modtager støtte fra et mindre fagforbund, hvis identitet chefredaktøren ikke vil oplyse.

I en mail til Information oplyser organisations- og udviklingschef i LO Jakob Sand Kirk, at de siden 2013 har støttet Pio med samlet 1,82 millioner kroner. 3F’s formand Per Christensen ønsker ikke at oplyse konkrete beløb, men bekræfter, at de »ved et par lejligheder har ydet iværksætter-/sponsorstøtte« til Pio.

De økonomiske bånd er problematiske, vurderer professor Mark Ørsten fra Roskilde Universitet, der forsker i journalistisk etik og troværdighed. Han henviser til, at Netavisen Pio på sin hjemmeside præsenterer sig som »uafhængig af organisationer og partipolitiske interesser«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Beck-Lauritzen

Se, LO & 3F toner rent flag! Det bør alle andre medie-støtter også gøre. Og så må chefredaktørerne følge efter, med åben pande.
Lad os få et åbent samfund, hvor en spade er en spade etc., istedet for det "krims-kramseri", som statsministeren er "første eksponent" for, føj, fulgt af andre dårlige "rapse-ministre" - åhh, undskyld, det hedder VIP-ministre. Lav-måls-niveauet er nået.

Malan Helge, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Anne Mette Jørgensen, Flemming Berger, Christian Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Maj-Britt Kent Hansen, LO ejede Aktuelt igennem A-Pressen.
Jeg synes godt nok, at hele denne sag snarere peger på journalister, som vi har fået lidt for mange af, der chokeres og stejler på skrømt over måder, ting naturligt foregår på.
Ingen burde være i tvivl om, at S og fagbevægelsen med Pio endelig har fået et netmedie, der synes levedygtigt og udbredt - og som også synes at være en velsignet tilbagevenden til dengang, hvor medier stod ved deres tilhørsforhold i stedet for at lyve sig objektive.

Malan Helge, Eva Schwanenflügel, Anders Graae, Flemming Berger, Carsten Wienholtz, Torben Bruhn Andersen, Egon Stich, Torben K L Jensen og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Dagbladet Information - uafhængigt af partipolitiske og økonomiske interesser

Hvis ingen længere gider købe, læse, abonnere på og/eller annoncere i et dagblad, som konkurrerer på markedsvilkår med andre og større danske omnibus-aviser, kan dette dagblads bestyrelse lige så godt dreje nøglen om i hovedsædet, og dets ansatte begynde at se sig om efter andre steder at lufte deres uforgribelige meninger om 'meningsdannerne' på de resterende trykte og digitale 'platforme' i sprogområdet.

Så enkelt er det Steffen Gliese.

Maj-Britt Kent Hansen

Tak for oplysningen - Steffen Gliese.

Men det værste er da, at man ikke åbent fortæller, hvem der finansierer virksomheden - uanset hvilket medie.

René Arestrup

Det er altid en tilsnigelse - og nogle gange i åbenbar strid med sandheden - når medier hævder sig uafhængige af politiske- og økonomiske interesser.
Alle medier er holdningsbårne og alle medier er nødt til at tage bestik af den markedsdrevne, økonomiske logik.
Problemet med Pio er, at mediet, lige fra starten, har deklareret sig selv på et falsk grundlag.

Maiken Guttorm, Ole Bach, Katrine Damm og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Kjeld Jensen

Tak for en oplysende artikel.
Nu vil jeg gerne have en tilsvarende opgørelse over, hvor Information får pengene fra?

Malan Helge, Holger Madsen og Bo Carlsen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Hvis alle politikere oplyste deres støtte fra erhvervsliv osv og medierne ligeså, ligeledes hvis fagbevægelse er inde over, åbenhed, men det skal gælde alle af begge slags, medierne og politikere, såsker det ikke synes jeg Information skal stoppe sin hetz mod Pio pio.

Malan Helge, Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen, Torben Bruhn Andersen og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Det var med andre ord et svineheld for skriverkarlene i Dagbladet Informations nuværende korps af 'meningsdannere', at 'Outzes Drenge' nåede at installere sig i 'Fædrelandets' lokaler, før internettet blev opfundet og okkuperet af Mark Zuckerberg og Steve Jobs med flere af pionererne fra Silicon Valley i God's Own Country ... ;o)

Henrik Pedersen

Offentlig mediestøtte 2017:

Netavisen Pio: kr. 360.459,-
Information: kr. 25.526.165,-

Ca. 70 gange så meget.

Er Information så 70 gange mere i lommen på statsmagten?

Malan Helge, Peter Beck-Lauritzen, Flemming Berger, Carsten Wienholtz, Torben K L Jensen, Ole Bach og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
René Arestrup

@Helle Walther
Man skal vist være en tro og forblændet partisoldat for at hævde, at Pio er udsat for en hetz.
Pio er blot blevet udfordret på sine egne ord - helt i overensstemmelse med almindelig praksis i et demokratisk samfund, hvor pressen stiller kritiske spørgsmål til magthavere og meningsdannere.

Maiken Guttorm og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Grethe Preisler, vi har vist aldrig været så mange abonnenter på Information før, som vi er i dag - og netop informeren har alle dage været kendt for netop at være uafhængig af politiske og økonomiske interesser. Man kunne dog svinge lidt mere overbevisende med fanen dengang, hvor bladet også var medarbejderejet og ikke så fyldt med reklamer, som var det BT! (Jeg overdriver, jeg ved det godt).
Så fandt alle de andre aviser på, at de også hellere måtte bryde med deres hævdvundne og hæderværdige rolle som formidler af virkeligheden ud fra et standpunkt - og så havde vi balladen, for selvfølgelig kan de ikke det, der er kun plads til ét dagblad med det udgangspunkt. Nærmeste konkurrent, Weekendavisen, er derfor i den diametralt modsatte ende af ringen og leverer holdningsbåret journalistik for alle pengene. Det voksede man op med at vide, men det gør man desværre ikke mere, og så bliver man let desorienteret som ny avislæser.

Malan Helge, Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar