Læsetid: 5 min.

Flygtninge og indvandrere finder vej til arbejdsmarkedet – her er de vigtigste tal

Ikkevestlige indvandrere og efterkommere forlader kontanthjælpssystemet og stormer ind på arbejdsmarkedet. Det skyldes især et økonomisk opsving, og at nytilkomne flygtninge finder job. Regeringen vil også have en del af æren, men har samtidig sået tvivl om effekten af sine egne reformer på området ved at trække en rapport tilbage
Integration af indvandrere går stadig bedre ifølge en række tal, der viser, at stadig flere får en fod indenfor på arbejdsmarkedet.

Integration af indvandrere går stadig bedre ifølge en række tal, der viser, at stadig flere får en fod indenfor på arbejdsmarkedet.

Anita Graversen

13. juni 2018

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bød fredag velkommen til det andet »integrationstopmøde« på Marienborg.

Med en rapport fra konsulentvirksomheden Boston Consulting Group i hånden erklærede han, at det er en god forretning for Danmark, når flygtninge og indvandrere kommer i arbejde.

Helt præcis 75 mia. kr. rigere ville Danmark ifølge Boston Consulting Group blive, hvis flygtninge og indvandrere fra ikkevestlige lande bidrog i lige så høj grad som personer med dansk oprindelse.

Der er lang vej igen. Men den gode nyhed er, at det går fremad.

I de seneste uger har regeringen sprøjtet positive tal og statistikker ud om beskæftigelsen blandt flygtninge og indvandrere.

Information guider her til de mest centrale tal, og hvordan de skal forstås.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Viggo Okholm
 • Katrine Damm
 • Hans Larsen
 • Eva Schwanenflügel
 • Nils Sørensen
 • Dorte Sørensen
 • Lise Lotte Rahbek
Viggo Okholm, Katrine Damm, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Nils Sørensen, Dorte Sørensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Houmøller

Er det 225 timer til underbetaling, der ligger bag? Det vil være min påstand, til fakta bliver lagt på bordet!

Hvorfor har Martin Henriksen endnu ikke været ude og klage over, at de tager 'danskernes' arbejde? Mon han er på ferie?

Verner Nielsen, Aske Hennelund Nielsen, peter juhl petersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Ole Frank, Lise Lotte Rahbek og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Analysen viste, at det gennemsnitlige kontanthjælpsforløb var blevet forkortet med 3,4 dage fra et år og knap seks dage til et år og cirka to dage.

Det svarede ifølge ministeriet til, at 190 fuldtidspersoner var kommet i job eller uddannelse, hvilket ministeren så gangede med tre, fordi analysen kun havde undersøgt en tredjedel af den samlede gruppe kontanthjælpsmodtagere. Men sådan kan man ikke regne, fordi grupperne ikke kan sammenlignes. Det havde ministeriets egne medarbejdere også skrevet i analysen."

Det er yderst pinligt, at regeringen prøver at tage æren for konjunkturerne ved at lave tvivlsomme rapporter.
Nu skal de stakkels embedsmænd så til at lave en ny, der SKAL passe til det resultat regeringen ønsker at fremvise for den undrende vælgerbefolkning her foran valget.

Bortset fra DR's Detektor og Information er der dog ikke sagt eller skrevet meget om regeringens forsøg på manipulation.
Click-bait og overskrifter er Gud.

David Breuer, Torben K L Jensen, John S. Hansen, Steen K Petersen, Bjørn Pedersen, Verner Nielsen, morten rosendahl larsen, Katrine Damm, Anne Schøtt, Ebbe Overbye, peter juhl petersen, Ole Frank og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Hans Larsen
DF er vel til 'Folkemøde' på Bornholm sammen med resten af politikere og presse.

Eva Schwanenflügel

Lise Lotte, ja og nu skal partikassen selv betale opholdet på solskinsøen, så der bliver nok ikke råd til at leje skonnerten Halmø i år ;-)

jens peter hansen

Nu får DF jo partistøtte fra staten som alle andre. Partiet får også private midler. 1.9 mio har jeg set eller lidt mere end halvdelen af det EL får fra private nemlig 3,5. Information får 25 mio i støtte, det er nok derfor at chefredaktøren fpr over en mio i løn. Hver abonnent får altså et tilskud på knap 1000 kr.

Michael Friis

Mange job som danskere er for fine til at tage. Trist udvikling. De kommer fra lande uden kontanthjælp og kun berettiget til integrationsydelsen desuden er de nærmest tvunget til at arbejde pga familieforventninger og forpligtigelser i hjemlandet.
Men vigtigt at huske få at enhver bør kunne forsørge sig selv og sin familie. Samfund skal konstrueres så folk motiveres til at deltage i oprettelsen af velfærdssamfundet. Ansvar for egne beslutninger.

Opgaven er helt klart ikke uløselig, hvis vi kan blive enige om, ikke kontinuerligt at gøre den større.

John S. Hansen

Dansk folkeparti siger ikke meget til denne udvikling, da de er underlagt det herskende princip om at det såkaldte arbejdsudbud hele tiden skal øges - og det bliver det jo med alle disse flygtninge og indvandrere. Må bestemt være et dilemma for DF om de skal slå sig op på at beskytte "Danskernes" arbejdspladser eller være en god støtte for regeringens udbudsøkonomiske politik.