Læsetid: 2 min.

Foreningen Andelsgaarde: Sådan løser andelsdanmark klima- og biodiversitetskrisen

Andelstanken handler i princippet bare om, »at nogle mennesker går sammen om en sag,« som Coops foreningsdirektør Mike Dranov udtrykker det. Det er en let genkendelig historisk model, og den er skalerbar i det uendelige
27. juni 2018

På lidt over tre måneder har vi fået 900 medlemmer. Det kan ikke blive meget bedre, og en begyndelse vi slet ikke havde turdet håbe på. Men er det overhovedet nok medlemmer til at købe en gård for? Ja, når vi har oparbejdet en beskeden startkapital, og vores mange nye medlemmer begynder deres månedlige indbetalinger, er det mere end rigeligt, men i det store billede er det naturligvis ikke.

For biodiversitet- og klimakrisen kan selvfølgelig ikke afværges ved, at en gruppe mennesker går sammen og gør en mindre forskel på nogle få hektar. Men hvad nu hvis vi tænkte andelsmodellen i en lidt anden skala, end hvor Andelsgaarde er nu? Hvad nu hvis vi blev 10.000 eller 100.000 andelshavere? Lyder det urealistisk? Egentlig ikke.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Torben K L Jensen
 • Steffen Gliese
 • Alvin Jensen
 • Carsten Munk
 • Thomas Olsen
 • Morten Lind
 • Ejvind Larsen
 • Eva Schwanenflügel
Torben K L Jensen, Steffen Gliese, Alvin Jensen, Carsten Munk, Thomas Olsen, Morten Lind, Ejvind Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer