Læsetid: 3 min.

Højesteret nedsætter godtgørelser til statsløse

Advokat Christian Harlang fik ikke medhold i, at 17 unge skulle have større godtgørelser på grund af Udlændinge- og Integrationsministeriets håndtering af deres ansøgninger om statsborgerskab under den såkaldte statsløsesag. Tværtimod har Højesteret bestemt, at seks af dem nu skal betale halvdelen af godtgørelsen tilbage til staten
21. juni 2018

Det var måske ikke verdens bedste idé, da 17 unge valgte at appellere en landsretsdom. Det viser en dom, som syv højesteretsdommere onsdag har afsagt i sagen mellem på den ene side Udlændinge- og Integrationsministeriet og på den anden side de 17 unge, der tidligere har været statsløse.

Tværtimod bliver appellen en dyr affære for syv af de unge. Seks af dem skal tilbagebetale over 10.000 kroner til staten, og en syvende skal tilbagebetale over 20.000 kroner.

De unge fik med Christian Harlang som advokat i december 2016 medhold i, at de havde ret til en godtgørelse på 20.000 kroner fra den danske stat, fordi deres ansøgninger om dansk statsborgerskab var blevet forsinket. Forsinkelsen var sket under den såkaldte statsløsesag, som blev afsløret af Information i 2011, og som kort fortalt gik ud på, at Udlændinge- og Integrationsministeriet tilsidesatte en FN-konvention fra 1961.

Konventionen skal sikre unge statsløse, der er født og opvokset i Danmark, en særlig adgang til at få dansk statsborgerskab.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Oluf Husted
David Zennaro og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

John Damm Sørensen

Kun en tåbe går til Højesteret med private erstatninger. Historien viser, at retten har et yderst mærkværdigt syn på erstatninger til private.