Læsetid: 4 min.

Messerschmidt er en risikabel affære for Dansk Folkeparti

EU-parlamentarikeren vender tilbage til dansk politik med en grim EU-svindelsag, som smitter af på DF-toppen
Morten Messerschmidt med sin partner Dot Wessmann i hjembyen Frederikssund. Nu er han på vej til politisk comeback, når han stiller op til Folketinget til det forestående valg.

Morten Messerschmidt med sin partner Dot Wessmann i hjembyen Frederikssund. Nu er han på vej til politisk comeback, når han stiller op til Folketinget til det forestående valg.

Ida Guldbæk Arentsen

8. juni 2018

Så er den gal med Morten Messerschmidt. Igen.

Ekstra Bladets forside hujede i går, torsdag: »Afsløret for åben mikrofon: Messerschmidt taget i løgn. EU’s vagthund: Han modarbejder os.«

Som det nærmere vil blive udredt i det følgende, går Messerschmidts angivelige løgn ud på, at han ikke har hørt fra den EU-vagthund, der undersøger ham for svindel med EU-midler.

Til det svarer vagthunden, at det er Messerschmidt, der modarbejder, idet han ikke vil udlevere de oplysninger, der er bedt om.

Denne seneste Messerschmidt-forvikling skyldes den bevågenhed, medierne har haft om Dansk Folkepartis EU-parlamentariker i forbindelse med hans genindtræden i dansk politik. Hjemkomsten blev konfirmeret, da Messerschmidt i sidste uge blev opstillet som sit partis folketingskandidat i Fredensborg-kredsen i Nordsjælland.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Katrine Damm
 • Eva Schwanenflügel
 • Kim Folke Knudsen
 • Benno Hansen
 • Alvin Jensen
 • David Zennaro
 • Torben Lindegaard
 • Poul Anker Sørensen
Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Kim Folke Knudsen, Benno Hansen, Alvin Jensen, David Zennaro, Torben Lindegaard og Poul Anker Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jan Damskier

Hvis DFs vælgere har en god hukommelse, og bekymrer sig om ret og retfærdighed....

Torben Lindegaard

@Jan Damskier

DF's vælgere er fløjtende ligeglade med selv åbenlyst løgn og tyveri,
hvis blot EU er den skadelidte.

Rikke Nielsen, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Carsten Wienholtz, Christel Gruner-Olesen, Jesper Lerche, Bjarne Bisgaard Jensen, Alvin Jensen, Per Klüver, Bjarne Andersen, Lars F. Jensen, Søren Fosberg, Gert Romme, Frede Jørgensen, Claus Nielsen, Hanne Ribens, John Andersen, David Zennaro, Jørn Andersen, Søren Bro, Ole Frank og olivier goulin anbefalede denne kommentar
Herdis Weins

Hæhæ -
så for en gangs skyld Aftenshowet. hvor Messerschmidt var gæst .
Han gav den som frofulgt uskyldighed, men blev så konfronteret med en øvelse, udsendelsen dyrker : de går på gaden og spørger "danskerne". Her blev de spurgt om hans troværdighed, hvilket han synes var fint - det er jo vælgernes opfattelse, der er afgørende - indtil svarene indløb. De adspurgte dumpede hans troværdighed, hvorefter han igen talte om pressehetzt.
Mon ikke DF's opstilling af ham er et selvmål ?

Eva Schwanenflügel, Arne Lund, Karsten Lundsby, Alvin Jensen, Per Klüver, John Andersen, Jørn Andersen, Søren Bro og Ole Frank anbefalede denne kommentar
olivier goulin

@Torben

Enig.

Jeg vil endda gå skridtet videre og sige: DF's vælgere interesserer sig generelt ikke for noget somhelst, der foregår i EU regi - ikke engang svindel. Og hvis de gør, så er dette jo bare en bekræftelse af deres værste fordomme: "Se bare. Det er det, jeg altid har sagt. De er møgkorrupte dernede!"

Så DF løber næppe nogen større risko med MM 's svindelsag.

Havde han derimod heilet i Grøften i Tivoli - eller noget andet helt ekstremt - så kan det godt være man ville betænke sig.

/O

problem er at vi (læs: vælgerkvæget) bliver ved med at stemme løgnere, bilagssvindlere og korrupte "godt"folk ind, så bliver det aldrig anderledes. Tænk hvis svindel, løgn og bedrag medførte, at folk ikke længere stemte på dem, så ville det hurtigt få ende.

Rikke Nielsen, Eva Schwanenflügel, Per Torbensen, Kim Houmøller, Flemming Berger, Karsten Lundsby, Carsten Wienholtz, Alvin Jensen, Tino Rozzo, Bjarne Andersen, Svend Erik Hansen, Søren Fosberg, Claus Nielsen og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar
Anne Albinus

Spindoktor, journalist Erik Bjørn Møller siger til Ekstra Bladets journalist:
»Det kan og vil jeg ikke diskutere med dig. Det ligger uden for min lønramme.«

Hvorfor dette nonsens-svar?

Meld og Feld sagen skader Danmarks omdømme, da vores ry ikke er det bedste i forvejen i forb. med EU støtte.

t.o. en artikel i Berlingske fra 1999 af samme Erik Bjørn Møller:
https://www.b.dk/nationalt/dansk-svindel-med-eu-penge

og 158 mio i uberetttiget landbrugsstøtte:
http://nyheder.tv2.dk/2014-10-17-uberettiget-eu-stoette-koster-statskass...

Vibeke Hansen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Alvin Jensen, Torben Lindegaard, David Zennaro og Søren Bro anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Claus Nielsen

Du har helt ret - og David Rehling fortsætter bagvaskelsen.

Morten Messerschmidt erkendte aldrig at have heilet.
For det første fordi han havde drukket sig så beruset at hukommelsen svigtede
For det andet fordi der var vidner på, at han netop ikke havde heilet.

Det kendte billede i BT, hvor MM sidder med hævet arm, er en beskåret version af et billede, hvor MM skåler med bordet i snaps !!

Det er helt klart under niveau, at David Rehling genfremsætter disse påstande.

Poul Erik Pedersen

Claus Nielsen og Torben Lindegaard: tilbage står stadig at EUs svindelenhed undersøger Messerschmidts anvendelse af EU-midler, det er kernen i sagen. Her er det klart under niveau at en demokratisk valgt parlamentariker, øjensynligt, har meget svært ved at svare på de spørgsmål han bliver stillet. Ligeledes er det da lidet tillidsvækkende at manden, øjensynligt, har svært ved at læse og forstå de retningslinjer der ligger for anvendelse af EU-midler. Det er da en særligt skærpende omstændighed, at han er demokratisk valgt og derfor nyder en folkelig tillid. Netop derfor bør han da være omhyggelig i sin embedsførelse - et forhold han jo indirekte erkender lader noget tilbage at ønske, ellers betaler han vel ikke modtaget støtte tilbage.
mvh. poul.

Flemming Berger, Karsten Lundsby og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Poul Erik Pedersen

Søren Bro: i tillæg hertil har de enkelte politiske partier også et internt ansvar, da det er dem der godkender og opstiller de kandidater vælgerne har mulighed for at stemme på. I Messerschmidts tilfælde må man da undre sig over, at partiet finder ham værdig til at varetage et offentligt tillidserhverv som kandidat til folketinget.
mvh. poul.

Karsten Lundsby, Carsten Wienholtz og Søren Bro anbefalede denne kommentar

@ Poul Erik, ja, og det samme gælder den uværdige og stadig ustraffede bilagssvindel.

Per Torbensen, Poul Erik Pedersen, Karsten Lundsby og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Peter Bojsen

Jeg heiler altid i grøften. For en sikkerheds skyld...
Hvis en dansk dommer i en dansk retssal dømte i en sag mod danskeren (med det påfaldende mindevækkende tyske efternavn) Messerschmidt, ville Dansk Folkeparti MÅSKE have respekt.
Men DF er selvfølgelig ligeglade med udenlandske (herunder EU) undersøgelser af danske statsborgere.

Kim Folke Knudsen

Nej Morten Messerschmidt (DF) er ikke nogen trussel for DF. Han er et utroligt populært aktiv for partiet. Jeg er overbevist om, at han får mange stemmer uanset EU tilskuds sagen, hvor DF ifølge medierne har brugt EU støtte til valgkampen, som ikke var omfattet af tilskudsreglerne.

Morten Messerschmidts vælgere ser ikke tilskudssagen, som et problem for DF, men som et problem for det forhadte EU bureaukrati. Sagen er beløbsmæssig ikke en voldsom skandale. Jeg tror ikke den på nuværende tidspunkt, vil kunne true Morten Messerschmidts politiske fremtid. Han er den grad i takt med den folkelige opnion, som er træt af EU bureaukratiet og træt af administrative myndigheder, som har fået for megen magt i deres optik.

Jeg tror, at I kommentatorer her i debattråden tager fejl. Morten Messerschmidt (DF) vil brage ind i Folketinget og støvsuge Nordsjælland for personlige stemmer. Den mand har store politiske talenter og det respekterer jeg, selvom jeg ikke deler hans synspunkter.

Velkommen hjem til den danske valgkamp Morten Messerschmidt (DF)

Kim Houmøller

En oratorisk begavelse som er fuld af løgn. En særlig disciplin i politik, hvor nogen slipper bedre fra det en andre. Der er tre partier jeg gerne ser ryge helt ud af folketinget, D.F. er et af dem!

Torben Lindegaard

@Kim Folke Knudsen

Det kan da godt være, at du får ret i din forudsigelse af det kommende Folketingsvalg i Nordsjælland; men det ændrer bare ikke på, at Morten Messerschmidt har vist sig langfingret, når det drejer sig om EU midler - hvilket Dansk Folkeparti har erkendt ved at tilbyde at betale hele det tilsvindlede beløb tilbage til EU.

Og hvor får Dansk Folkeparti alle de penge fra ? -
ikke fra medlemskontingenter; men fra det partitilskud, som vi alle sammen er med til at yde i forhold til afgivne stemmer.

Jacob Haugaard brugte i sin tid tilskuddet til fadøl & flødekarameller -
Dansk Folkeparti må bruge midlerne til at dække Morten Messerschmidts EU fiflerier; men Partiets vælgere er vel nok bedøvende ligeglade.

Torben Lindegaard

@Rikke Nielsen

Jeg er også bange for, at Dansk Folkeparti & Morten Messerschmidt i skøn samdrægtighed kalkulerer med, at OLAF's undersøgelse af svindlen i Meld & Feld først afsluttes efter det næste danske Folketingsvalg.

Morten Messerschmidt gør sit til at forhale sagen ved at undlade at fremsende de relevante dokumenter - OLAF's bilagsanmodning er for vag, siger hans spindoktor.

Sagen har tråde til både Polen og Italien.
Gæt selv på, hvor mange bilag OLAF får haler ud af de tidligere italienske og polske Euiropaparlamentsmedlemmer !! - de stiller heller op til genvalg.

Vi skal huske på, at OLAF ikke er er Politimyndighed.
OLAF kan revidere de bilag, som de kan få fat i; men hvis parlamentarikerne ikke ønsker at udlevere alle bilag - eller slet ingen bilag - så kan OLAF på egen hånd ikke tage retslige skridt.

Hvis OLAF til sin tid kommer frem til, at Morten Messerschmidt har svindlet i strafferetslig forstand, så kan OLAF anmelde forholdet til det danske Politi.
Ligeledes kan OLAF i givet fald foretage anmeldelse til det polske og italienske Politi -
og så kan vi alle sammen fundere over, hvad der mon vil komme ud af det.

Det er klart, at Morten Messerschmidt's status i Europarlamentet vil være dalende, hvis OLAF afgiver en kritisk revisionsberetning - men Morten Messerschmidt stiller jo netop ikke op igen til Europaparlamentet, men til Folketinget.

Og de gæve Dansk Folkeparti vælgere i Nordsjælland har forventeligt en rummelig samvittighed, når EU er den forurettede part !!

Torben Lindegaard

@Rikke Nielsen

Jeg er også bange for, at Dansk Folkeparti & Morten Messerschmidt i skøn samdrægtighed kalkulerer med, at OLAF’s undersøgelse af svindlen i Meld & Feld først afsluttes efter det næste danske Folketingsvalg.

Morten Messerschmidt gør sit til at forhale sagen ved at undlade at fremsende de relevante dokumenter - OLAF’s bilagsanmodning er for vag, siger hans spindoktor.

Sagen har tråde til både Polen og Italien.
Gæt selv på, hvor mange bilag OLAF får halet ud af de tidligere italienske og polske Euiropaparlamentsmedlemmer !! - de stiller heller ikke op til genvalg.

Vi skal huske på, at OLAF ikke er er en Politimyndighed.
OLAF kan revidere de bilag, som de kan få fat i; men hvis parlamentarikerne ikke ønsker at udlevere alle bilag - eller slet ingen bilag - så kan OLAF på egen hånd ikke tage retslige skridt.

Hvis OLAF til sin tid kommer frem til, at Morten Messerschmidt har svindlet i strafferetslig forstand, så kan OLAF anmelde forholdet til det danske Politi.
Ligeledes kan OLAF i givet fald foretage anmeldelse til det polske og italienske Politi -
og så kan vi alle sammen fundere over, hvad der mon vil komme ud af det.

Det er klart, at Morten Messerschmidt’s status i Europarlamentet vil være dalende, hvis OLAF afgiver en kritisk revisionsberetning - men Morten Messerschmidt stiller jo netop ikke op igen til Europaparlamentet, men til Folketinget.

Og de gæve Dansk Folkeparti vælgere i Nordsjælland har forventeligt en rummelig samvittighed, når EU er den forurettede part !!