Læsetid: 6 min.

Et ministerium for virksomhedsejerne, iværksætterne, lønmodtagerne – og menneskeretsaktivisterne

Rasmus Jarlov (K) afløste i går Brian Mikkelsen som erhvervsminister. Erhvervsministeriet bliver beskrevet som et nøgleministerium, men hvilken indflydelse har det egentlig, og hvad bør være ministeriets vigtigste opgaver? Information har spurgt en tidligere erhvervsminister, Dansk Industri, to erhvervsordfører fra oppositionen og Amnesty International
Rasmus Jarlov (K) afløste i går Brian Mikkelsen som erhvervsminister. Information har spurgt en tidligere erhvervsminister, Dansk Industri, to erhvervsordfører fra oppositionen og Amnesty International om, hvad Erhvervsministeriets vigtigste opgaver bør være. 

Rasmus Jarlov (K) afløste i går Brian Mikkelsen som erhvervsminister. Information har spurgt en tidligere erhvervsminister, Dansk Industri, to erhvervsordfører fra oppositionen og Amnesty International om, hvad Erhvervsministeriets vigtigste opgaver bør være. 

Philip Davali/Ritzau Scanpix

22. juni 2018

»Et af de mest afgørende ministerier«

Ole Sohn (SF), tidligere erhvervsminister

– Hvor vigtig er erhvervsministeriet i forhold til at påvirke samfundet?

»Erhvervsministeriet understøtter ikke virksomhederne alene, men den danske beskæftigelse og dermed også den danske velstand. Der skal laves nogle arbejdspladser for at få en indtjening i samfundet. Med det udgangspunkt er erhvervsministeriet et af de mest afgørende ministerier.«

Punkt et for en erhvervsminister er at sørge for de rigtige rammevilkår, så virksomhederne ikke flytter til udlandet, mener Ole Sohn. Men det handler også om at understøtte regeringens politiske strategi.

»Det kan være en grøn erhvervsudvikling eller en strategi, som understøtter den nye cirkulære økonomi. Det er også et sted, hvor de danske virksomheder, som arbejder på den globale scene, kan give input til, om de danske regler, som måske var gode på et tidspunkt, nu er blevet uhensigtsmæssige.«

– Hvad vil det ifølge dig sige at skabe de rigtige rammevilkår?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu